Sfaturi si idei pentru dormitoarele mici pentru copii

mobila copii

De cele mai multe ori, apartamentele din Romania nu sunt atat de darnice in ceea ce priveste spatiul. Tocmai de aceea, multi parinti au probleme in a achizitiona mobila copii care sa ofere atat functionalitate, cat si o estetica foarte placuta. Problema foarte mare apare in momentul in care o camera deserveste doi copii. Care sunt principalele reguli de amenajare si ce trebuie sa faca orice parinte pentru a le asigura tot confortul celor mici.

Sfaturi de la kids-room.ro pentru dormitoare copii functionale si placute

Un spatiu mic nu inseamna lipsa de optiuni. Exista o multime de dormitoare copii foarte interesante si inovatoare, care pot asigura tot confortul necesar si estetica excelenta. Elementele care pot economisi spatiu, sau cel putin pot oferi ideea de spatiu, sunt urmatoarele:

Paturile suprapuse. Intr-o camera in care stau doi copii, un pat suprapus este o idee cat se poate de inteligenta. Acesta ocupa spatiu pe verticala, in loc de a-l ocupa pe orizontala si poate indeplini si alte functii. Spre exemplu, poate sa fie integrat in niste dulapuri incapatoare, in care cei mici sa isi tina hainele.

Se poate economisi extrem de mult spatiu in acest fel, iar o buna parte din incapere sa fie lasata libera.

Paturile rabatabile. De asemenea, paturile care se rabateaza pot reprezenta o idee excelenta. Un pat care seara este pat iar ziua se transforma in perete, ii ajuta pe cei mici sa aiba suficient spatiu de joaca.

Lumina cat mai multa. Ideea de spatiu poate sa fie oferita de lumina naturala cat mai multa. Daca este posibil, un geam cat mai mare poate sa faca foarte multe lucruri. Daca nu, lumina naturala poate sa fie obtinuta si prin alte mici trucuri, cum ar fi oglinzile.

Culori vii. Camera copiilor nu trebuie sa fie plictisitoare, ba din contra, trebuie sa aiba culori cat mai vii, care sa imbunatateasca imaginatia celor mici. Un mic truc pentru a crea ideea de spatiu este de a opta pentru pereti tapetati cu imagini exterioare. Rezultatele sunt incredibile. Atunci cand este vorba despre culori este bine sa nu se exagereze cu numarul lor. O camera in doua, maxim 3 culori, este mai mult decat atractiva si nu creaza un mediu apasator.

Ce nu trebuie sa fie neglijat in camera copiilor?

Orice camera pentru copii trebuie sa aiba birou, pat si un dulap, care sa imbine spatiul pentru haine cu cel pentru jucarii. Ceea ce nu trebuie sa fie neglijat este calitatea. De regula, mobilierul pentru copii este mult mai solicitat decat mobilierul adultilor, asadar, trebuie sa fie extrem de rezistent.

Pentru a obtine rezultate maxime si pentru ca prichindeii sa fie incantati de camera lor, mobilierul trebuie sa se faca la comanda iar copiii sa fie inclusi in planuri. Acestia pot veni cu idei foarte interesante iar rezultatele se vor concretiza intr-o camera personalizata, cat se poate de interesanta.

Alte Articole de 1 :

Makita HR2470 si Bosch GBH 2-26 DFR (1) (1)

Makita HR2470 sau Bosch GBH 2-26 DFR?

Un ciocan rotopercutor se situeaza undeva la mijloc intre o bormasina cu percutie si un demolator. Asa cum probabil stii deja rotopercutoarele pot avea sisteme de prindere diferite si se...

sfaturi-redactare-cv

5 sfaturi de redactare a CV-ului

In aceasta era digitala, regulile pentru redactarea CV-ului s-au schimbat. Desi multe despre CV pot parea la fel, exista lucruri pe care tu, in cautarea unui loc de munca, trebuie...