Simptomele precoce ale sarcinii

test-de-sarcina

Desi poate parea ciudat, prima saptamana de sarcina se bazeaza pe data ultimei perioade menstruale. Ultima ta menstruatie este considerata saptamana 1 a sarcinii, chiar daca inca nu ai fost gravida. Daca doriti sa aflati data probabila a nasterii micutului dvs. intra pe calculator sarcina.

Data de livrare de asteptat este calculata folosind prima zi a ultimei perioade. Din acest motiv, primele cateva saptamani in care este posibil sa nu aveti simptome se numara si pentru sarcina de 40 de saptamani. Pentru a te documenta cu privire la primele saptamani de sarcina, lista obiectelor obligatorii, pregatirea pentru nastere, lista nume de fete si baieiti pentru a te inspira aacceseaza calculator-sarcina.ro

Crampe si pete in timpul sarcinii timpurii

De la saptamana 1 pana la saptamana 4, totul se intampla inca la nivel celular. Oul fertilizat creeaza un blastocist (un grup de celule pline de lichid) care se va dezvolta in organele si partile corpului bebelusului.

Aproximativ 10 pana la 14 zile (saptamana 4) dupa conceptie, blastocistul se va implanta in endometru, captuseala uterului. Acest lucru poate provoca sangerari de implantare, care pot fi confundate cu o perioada usoara.

Iata cateva semne de sangerare prin implantare:

  • Culoarea fiecarui episod poate fi roz, rosu sau maro.
  • Sangerarea este de obicei comparata cu perioada menstruala obisnuita.
  • Durerea poate fi usoara, moderata sau severa.
  • Sangerarea implantata poate dura mai putin de trei zile si nu necesita tratament.
  • Evitati fumatul, consumul de alcool sau consumul de droguri ilicite, care sunt asociate cu sangerari abundente.

Perioada pierduta in timpul sarcinii timpurii

Odata ce implantarea este completa, corpul dumneavoastra va incepe sa produca gonadotropina corionica umana (hCG). Acest hormon ajuta organismul sa mentina sarcina. De asemenea, le spune ovarelor sa nu mai elibereze ovule mature in fiecare luna.

Probabil ca va va fi dor de urmatoarea perioada la patru saptamani dupa conceptie. Daca aveti o perioada neregulata, veti dori sa faceti un test de sarcina pentru a confirma.

Majoritatea testelor la domiciliu pot detecta hCG imediat dupa opt zile dupa o perioada pierduta. Un test de sarcina va fi capabil sa detecteze nivelurile de hCG in urina si sa arate daca sunteti gravida.

sfaturi

Faceti un test de sarcina pentru a vedea daca sunteti gravida.

Daca este pozitiv, sunati medicul sau moasa pentru a va programa prima intalnire prenatala.

Daca luati medicamente, intrebati-va medicul daca acestea prezinta vreun risc pentru copilul in crestere.

Cresterea temperaturii corpului in timpul sarcinii timpurii

O temperatura banala corporala mai mare poate fi, de asemenea, un semn al sarcinii. Temperatura de baza a corpului dumneavoastra poate creste, de asemenea, mai usor in timpul exercitiilor fizice sau pe timp cald. in acest timp, va trebui sa va asigurati ca beti mai multa apa si faceti exercitii cu prudenta.

Oboseala in timpul sarcinii timpurii

Oboseala se poate dezvolta oricand in timpul sarcinii. Acest simptom este frecvent la inceputul sarcinii. Nivelurile de progesteron vor creste, ceea ce va poate face sa va simtiti somnoros.

sfaturi

Primele saptamani de sarcina va pot face sa va simtiti epuizati. Faceti un efort pentru a dormi suficient.

Pastrarea rece a dormitorului va poate ajuta, de asemenea. Temperatura corpului poate fi mai mare in primele etape ale sarcinii.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de eCom:

Formarea la distanță reprezintă astăzi una dintre cele mai frecvente modalități de învățare, mai ales în contextul actual al pandemiei, când este recomandată distanțarea socială. Avantajele acestei modalități de formare...
Implantul dentar este cea mai simplă soluţie de înlocuire a dinţilor pierduţi sau a celor ce nu mai pot fi recuperaţi. Acesta este durabil, eficient preluând funcțiile dintelui normal şi,...
Există multe reguli nescrise pe care părinții ar trebui să le urmeze în creșterea și educarea unui copil. Desigur, aceste reguli sunt strict individuale, în funcție de temperamentul, dezvoltarea și...
Dacă folosiți în mod curent oja permanentă și dacă întâmplător doriți să o înlăturați, nu este nevoie întotdeauna să faceți o programare la un cabinet de manichiură și pedichiură. Cu...
Toamna este sezonul pregătirii murăturilor şi a curățeniei. Multe gospodine pun pe primul plan pregătirea cămării cu preparate pentru iarnă. Înainte de a începe organizarea acesteia se impune eliberarea spațiului...