Stii care este cel mai scump sicriu din istorie?

mormant tutankamon

Unii se lauda cu masini scumpe, altii cu case si altii cu sicrie. Exista si au existat o multime de oameni de-a lungul timpului, care i-au acordat decesului o importanta uriasa, transformand inmormantarea intr-un ritual impresionant.

Chiar daca astazi pot fi intalnite o multime de tipuri de sicrie, cu materiale extrem de scumpe, forme inedite si confort de lux si chiar daca putem descoperi o multime de afaceri extrem de dezvoltate, care ofera servicii funerare non stop si o varietate uriasa de alte obiecte si servicii destinate procesului de inmormantare, se pare ca recordul in ceea ce priveste pretul unui sicriu si al unui mormant a fost stabilit de Tutankamon si a ramas asa si pana astazi.

Mormantul lui Tutankamon, cel mai scump mormant din lume

Sarcofagul faraonului din dinastia a XVIII a fost descoperit abia in urma cu 94 de ani, cu un an dupa ce a fost descoperit mormantul. Acesta cuprindea trei sicrie montate unul in interiorul celuilalt, fiecare construit din materiale extrem de scumpe. Astfel, sicriele exterioare au fost realizate din lemn si foi de aur iar sicriul interior a fost realizat in exclusivitate din aur, avand o greutate de 110.4 kg.

Pretul unui astfel de sicriu ar ajunge la peste 1.2 milioane de euro in zilele noastre, ceea ce face locul de veci al lui Tutankamon a fi cel mai scump din intreaga istorie.

Cel mai scump mormant este si cel mai mic din Valea Regilor

Cu toate ca avem de a face cu cel mai scump sicriu, mormantul faraonului este cel mai mic din Valea Regilor. Mai exact, piramida lui Tutankamon este una de dimensiuni mult reduse fata de piramidele faraonilor ce au trait inaintea lui.

Nu se stie, totusi, motivul pentru care piramida este atat de mica. Exista multi istorici care considera ca, dat fiind faptul ca Tutankamon a murit la doar 19 ani, nu a avut timp sa isi termine mormantul. Este o ipoteza putin probabila, totusi.

O alta ipoteza este faptul ca faraonul Ay, cel care i-a succes lui Tutankamon la tron, ar fi mutat sarcofagul acestuia pentru a-si insusi piramida.

Ce lucruri interesante mai trebuie sa stii despre piramida lui Tutankamon?

Fiind cea mai mica dintre piramide, a scapat de numerosii hoti si profanatori de morminte, care de-a lungul celor 3000 de ani au sustras o multime de obiecte de valoare din toate celelalte piramide. Astfel, in interiorul acesteia au fost gasite nu mai putin de 5000 de obiecte de foarte mare valoare.

Recent, exista mai multe voci care spun ca exista camere secrete ce nu au fost descoperite si ce ar putea sa ascunda o multime de alte bogatii. Ramane, asadar, de descoperit.

Pana una alta, se pare ca este extrem de greu ca cineva sa isi insuseasca recordul de cel mai scump mormant din lume, asadar, toate extravagantele facute de unele familii, care construiesc cavouri uriase si pun in ele inclusiv televizoare cu abonament la cablu, sunt inutile.

Alte Articole de 1 :

Ai nevoie de servicii grafica Hai sa vorbim!

Ai nevoie de servicii grafica? Hai sa vorbim!

Designul grafic sau servicii grafica reprezinta un proces de creatie care trebuie sa transmita un mesaj convingator si bine orientat spre publicul tinta. Contactul intre un furnizor de servicii sau...

ecomunicate

Unde poti paria pe Gala Premiilor Oscar 2021?

Ediția cu numărul 93 a Premiilor Oscar este programată pe 26 aprilie, atât în Dolby Theatre cât și în Union Station din Los Angeles. Acest eveniment este considerat unul dintre...