Tehnici avansate: Pariurile antepost și pe etapă explicate

trophy-3457987_640

O cercetare amănunțită pentru fiecare meci sau eveniment de pariere este ideală, dar să fim cinstiți, uneori vrei pur și simplu să faci un bilet și fără să te îngropi în statistici – cu muncă mai puțină și totuși cu soluții câștigătoare poți ieși alegând pariurile ”antepost” și chiar ”pe etapă”.

Pariul antepost explicat

Un pariu antepost poate fi pus practic în cam orice sport și este unul cu bătaie lungă, ceea ce îl face atractiv prin cotele considerabil mai mari.

Un astfel de pariu se leagă de desemnarea unui câștigător înainte de startul competiției (și chiar după începerea ei), de tipul: ”cine va fi campioană în Liga I în sezonul 2020/2021” sau ”Cine va fi campion la Australian Open 2021”.

În general, la fotbal, marea favorită are cote undeva 2.0- 2.2, și poate chiar mai mici dacă vorbim de campionate cum ar fi cel al Franței, unde PSG avea 1.2 la începutul sezonului.

Dar chiar și în astfel de situații pot fi găsite pariuri antepost apetisante, o spune Constantin Mazilescu, expert de pariere, al cărui profil îl poți accesa aici: de genul, ”diferența de puncte” de la finalul campionatului.

rafael-nadal-288554_640

Pentru competiții de genul turneelor de tenis, cotele sunt mult mai atractive, în primul rând pentru că deznodământul pariurilor survine într-o săptămână sau maximum două (în cazul turneelor de Mare Șlem).

Experiența ta acumulată în sportul ales poate fi mult mai bine exploatată, echilibrând balanța dintre tine și casele de pariuri, tocmai pentru că vorbim despre pariuri plasate înainte ca datele bookmakerilor sa se acumuleze.

Asta nu înseamnă că nu poți să arunci rapid un ochi pe un site bine pus la punct, cum este și mightytips.ro, pentru a vedea care sunt cele mai bune cote și să vezi rapid opinii de la experți pe o multitudine de evenimente sportive.

Un exemplu de pariu antepost pentru 2021 poate fi  ”Câștigător Wimbledon 2021 – Masculin / Simplu”,  unde cotele pentru favoriți sunt interesante:

 • Novak Djokovic 2.50
 • Rafael Nadal 8.00
 • Stefanos Tsitsipas 10.00
 • Daniil Medvedev 10.00
 • Roger Federer 10.00

Pariul pe etapă

Este un alt exemplu de variantă de pariere specială, care nu vizează un anume câștigător, cât sume de goluri, cartonașe, rezultate de egalitate înregistrate într-o singură etapă.

Pentru exemplificare, în etapa a 14-a din Premier League  au fost următoarele rezultate:

 • Crystal Palace 0 – 7 Liverpool
 • Southampton 0 – 1 Manchester City
 • Everton 2 – 1 Arsenal
 • Newcastle United 1 – 1 Fulham
 • Brighton & Hove Albion 1 – 1 Sheffield United
 • Tottenham Hotspur 0 – 2 Leicester City
 • Manchester United 6 – 2 Leeds United
 • West Bromwich Albion 0 – 3 Aston Villa
 • Burnley 2 – 1 Wolverhampton Wanderers
 • Chelsea 3 – 0 West Ham United

goalkeeper-4810607_640

În total au fost 13 goluri pentru gazde și 19 pentru oaspeți și de aici o serie întreagă de pariuri ce puteau fi făcute cu succes înainte de etapă, bazându-te pe observația că oaspeții aveau echipe puternice capabile să înscrie mult, sau pur și simplu că împerecherea echipelor presupunea dueluri destul de dezechilibrate :

 • Puteam miza pe Dueluri Goluri Gazde – Oaspeți unde varianta câștigătoare era ”Oaspeți”
 • Total goluri gazde: peste 10,5, sau 11,5 și chiar peste 12,5
 • Total goluri oaspeți: peste 16,5 până la peste 18,5 (toate ar fi fost variante câștigătoare)

Casele de pariuri oferă de asemenea, la secțiunea Pariuri Etapă (sau Paruri Ziua), cote pentru numărul de cornere, cartonașe, faulturi, șuturi la poartă sau pe poartă.

Avantaje / dezavantaje pentru pariurile ”antepost”  și ”etapă”

Marele avantaj se leagă de cotele vizibil mai bune pe care le poți găsi înainte de începerea competiției, și aici experiența ta acumulată urmărind campionatele sau sporturile respective cântărește mult mai mult în luarea deciziei, decât o analiză exhaustivă a datelor statistice.

Timpul necesar pentru luarea unei decizii poate fi mai mic – deși ideală rămâne o cercetare amănunțită.

În plus, să mizezi înainte de începerea unei competiții a unei echipe, jucător poate să facă experiența vizibil mai plăcută, mai ales dacă ai mizat pe un favorit care îți va ține biletul ”în viață” pentru o perioadă îndelungată.

Dezavantajele, mai ales în ceea ce privește pariurile tip ”antepost” se leagă în primul rând de durata mai lungă până la deznodământul evenimentului.

Mai mult, datele pe care le ai la dispoziție pot fi mai sărace, cum ar fi de exemplu transferuri importante făcute în ultimul moment, și care pot influența decisiv evoluția a la long.

Cu alte cuvinte pariurile tip antepost sunt ceva mai riscante, cu o rată mai mică de succes, dar, așa cum se spune: cu cât mai mare riscurile asumate, cu atât mai mare poate fi recompensa.

Pariază responsabil, luând mereu în considerare sumele disponibile în cont și nu uita să folosești comparatoarele de cote, pentru a alege cea mai bună opțiune pe evenimentul ales.

Dacă doriți să aflați mai multe, vă recomandăm să citiți acest articol.

Alte Articole de 1 :

Makita HR2470 si Bosch GBH 2-26 DFR (1) (1)

Makita HR2470 sau Bosch GBH 2-26 DFR?

Un ciocan rotopercutor se situeaza undeva la mijloc intre o bormasina cu percutie si un demolator. Asa cum probabil stii deja rotopercutoarele pot avea sisteme de prindere diferite si se...