Telefonul mobil, in topul preferintelor romanilor de accesare a internetului

71,6% dintre utilizatorii de internet se conecteaza folosind telefonul mobil, o crestere semnificativa in ultimii doi ani, avand in vedere ca in 2014, telefonul mobil era folosit doar de 58,8% dintre utilizatori, potrivit datelor studiului realizat de GfK Romania pentru Viva Credit, prima companie din Romania specializata in acordarea de Credit pana la Salariu.

71,6% dintre utilizatorii de internet se conecteaza folosind telefonul mobil, o crestere semnificativa in ultimii doi ani, avand in vedere ca in 2014, telefonul mobil era folosit doar de 58,8% dintre utilizatori, potrivit datelor studiului realizat de GfK Romania pentru Viva Credit, prima companie din Romania specializata in acordarea de Credit pana la Salariu. Studiul a fost realizat la sfarsitul anului trecut, pe un esantion reprezentativ de respondenti, utilizatori de internet din mediul urban, cu varste de peste 21 de ani.

In continuare, cei mai multi utilizatori folosesc internetul de acasa, aproximativ 96,7%, iar dintre acestia 60% folosesc si computerul sau laptopul de la birou pentru a intra pe internet.

Atunci cand intra pe internet, 85% dintre cei intervievati in studiul Viva Credit isi verifica mailul, 73,4% utilizeaza retelele sociale, 36,3% cumpara produse si servicii online, iar 30,4% realizeaza tranzactii bancare sau platesc facturi.

„Utilizatorii de internet folosesc intr-o masura din ce in ce mai mare imprumuturile exclusiv online deoarece acestea au un mod de acordare mult mai facil iar birocratia este practic inexistenta. Remarcam, in acelasi timp, ca telefonul mobil a devenit un instrument care schimba esential obiceiurile si standardele utilizatorilor pentru ca abia acum putem spune ca imprumuturile se pot solicita de oriunde, oricand si sunt acordate cu adevarat rapid , asa cum este Credit pana la Salariu®spune Eduard Popisteanu, Director de Marketing al Viva Credit.

Pentru romanii care isi doresc sa ia un credit de la un IFN, modalitatea de acordare reprezinta un criteriu din ce in ce mai important. Daca in urma cu doi ani, doar 7,2% apreciau modalitatea de acordare online a creditelor IFN, in prezent 15% dintre cei intervievati au declarat ca apreciaza modalitatea de acordare online. Cresterea in importanta a modalitatii de acordare online se reflecta si in utilizare, numarul celor care au apelat la un credit online, dublandu-se pe parcursul lui 2015.

„Viva Credit este prima companie din Romania care s-a specializat inca de la inceputurile activitatii in acordarea imprumuturilor exclusiv online, acest lucru ne ajuta sa intelegem in cel mai mic detaliu nevoile clientilor nostri. Creditul Pana la Salariu este produsul Viva Credit rapid si la fel de usor de utilizat chiar si de pe platformele mobile”, a mai adaugat Eduard Popisteanu.

Viva Credit este o institutie financiara romaneasca ce activeaza pe piata din Romania din anul 2011, an in care a lansat pe piata autohtona conceptul de credit pana la salariu 100% online.

DATE DE CONTACT

Nume: SC. ARHITECTI DE IMAGINE SRL
Website: www.thepublicadvisor.ro
Cuvinte cheie: telefon mobil

Alte Articole de 1 :

suplimente nutritive

Cele mai importante suplimente pentru culturisti

Suplimentele sunt foarte des utilizate de practicantii culturismului, iar acestia cauta de fiecare data cele mai bune produse care sa contribuie la rezultate finale optime. Indiferent ca este vorba despre...

pantofi dama

Alege cea mai calitativa incaltaminte dama

Incaltamintea trebuie sa fie intotdeauna aleasa cu grija. Aceasta poate fi un aliat de nadejde sau sa iti compromita sanatatea mai mult decat iti poti dai seama. Daca vrei sa...

hb-ecomunicate

Top 5 obiective turistice pentru straini

Strainii sunt din ce in ce mai interesati sa viziteze Romania si sa ii afle istoria, motiv pentru care, anual, mii de persoane din alte tari vin in tara noastra...

mt-ecomunicate

Hai cu trenul la mare

Imediat ce soarele a inceput sa fie mai puternic si temperaturile mai ridicate, oamenii au inceput sa plece spre litoral ca sa faca plaja, sa inoate in mare si sa...