Țigara electronică – este aceasta un pas spre renunțarea la țigări?

image001

Țigara electronică sau e-țigara este la momentul actual, unul dintre cele mai controversate subiecte, pe seama acesteia dezbătându-se o sumedenie de idei pro, respectiv contra adoptării unui stil de viață în care țigara clasică este înlocuită cu țigara electronică.

Întrebarea multora? Cum fac rost de o țigară electronică și care este, mai exact, treaba cu acel vaporizator despre care se tot vorbește?

Să fie țigara electronică un pas spre renunțarea la fumat?

Ei bine, multe dintre principiile după care ne ghidăm sunt prielnice stilului nostru de viață, tocmai pentru că tindem să credem în aceste principii și în faptul că ele ne conduc spre decizii mai bune în viață. Fiecare lucru are un început, la fel cum și renunțarea la țigările clasice poate ave un început.

Dacă și tu te-ai gândit măcar o dată să lași țigara clasică pentru țigara electronică, dacă în grupul tău de prieteni toți folosesc e-țigara și nu țigările clasice, ei bine, trebuie să știi că poți opta exact pentru ceea ce dorești atâta timp cât nu simți constrângeri.

Smokemania.ro îți stă la dispoziție cu o gamă variată de e-țigări sau țigări electronice, cu atât mai mult cu cât acest subiect controversat tinde să ia amploare tot mai mult.

Dacă cu foarte puțin timp în urmă, țigara electronică nici nu se comercializa pe piața din România, în prezent, o mulțime de persoane optează pentru țigara electronică în pofida țigării clasice, care, după cum bine știi și tu, vine la pachet cu o groază de dezavantaje.

Care este cel mai deranjant lucru atunci când aducem în discuție țigările sau țigara clasică?

Mirosul. Uneori este extrem de greu de suportat, mai ales dacă este unul puternic și poate nu doar pentru tine, ci și pentru familia ta sau apropiații tăi.

Funcționând pe bază de vaporizator, țigara electronică sau e-țigara este o variantă mult mai permisibilă din punct de vedere al mirosului, comparativ cu țigările clasice, al căror miros nu este suportat de către toată lumea. Chiar dacă tu nu-l simți de foarte multe ori, pe cei din jurul tău s-ar putea să-i afecteze mai mult decât crezi. Chiar și din punct de vedere al sănătății.

Ca urmare. Smokemania.ro vine în întâmpinarea ta cu țigările electronice care au la bază un vaporizator, dar, dacă nu ești foarte documentat în domeniu, s-ar putea să te întrebi ce este acela un vaporizator.Ce este, așadar, acesta și care sunt detaliile pe care ar trebui să le reții despre el?

Vaporizatorul , cunoscut și sub denumirea de vape, este un dispozitiv folosit pentru vaporizarea unor substanțe, cu miros plăcut, în cazul nostru, pentru inhalare. În cazul acestuia, se pot folosi diferite substanțe vegetale, cele mai uzuale fiind tutunul, canabisul sau alte ierburi cu amestecuri de uleiuri esențiale. În acest fel, mirosul neplăcut poate fi eliminat cu ușurință și, mai mult decât atât, chiar și atunci când ești alături de prieteni poți folosi vaporizatorul sau chiar țigara electronică pentru că, în funcție de aromele pe care le-ai ales, aceștia vor sesiza doar mirosul plăcut.

Poți evita, astfel, acest disconfort pe care îl creai în trecut, si poți folosi țigara electronică sau vaporizatorul chiar și în casă sau în încăperile în care nu puteai fuma în trecut.

Poți alege dintr-o gamă variată de produse, e-țigările comercializându-se în diferite mărimi și culori. Dacă de cele mai multe ori, țigările clasice nu-ți ofereau această posibilitate, uite că țigările electronice îți oferă posibilitatea de a alege ce crezi tu că ți se potrivește cel mai bine, astfel încât să te simți confortabil.

Mai mult decât atât, țigările electronice, respectiv vaporizatoarele au fost investigate și de către medici specialiști în domeniul analizei, motiv pentru care foarte multe persoane apelează la țigările electronice pentru că acestea prezintă o serie de avantaje. Bineînțeles, țigări fiind, avantajele vin la pachet cu dezavantajele. Ai fost curios vreodată să te informezi în privința acestora?

Avantaje ale țigarii electronice

După cum spuneam și anterior, pentru un fumător, țigările electronice sunt o variantă mult mai bună pentru că acestea pot fi folosite atât în spațiile deschise, cât și în spațiile închise. Mai mut decât atât, țigara electrică nu se aprinde și nu generează fum, prezentând în același timp lipsa gudronului și a monoxidului de carbon, substanțe prezente în țigara clasică.

Și, de cele mai multe ori, acest mod de a fuma, acest stil de viață în care optezi pentru țigara electronică în defavoarea țigării clasice este mult mai avantajos din punct de vedere financiar, motiv pentru care foarte multe persoane optează pentru aceasta varianta. Și nu în ultimul rând, menționam și faptul că în cazul acestor dispozitive se remarcă și prezența unei game foarte largi de lichide cu arome  și diverse concentrații de nicotină.

Dezavantajele e-tigarii

În ceea ce privesc dezavantajele, sunt și acestea demne de luat în calcul cu atât mai mult cu cât imediat după trecerea de la țigara clasică la țigara electronică te poți confrunta cu o tuse sau chiar cu iritații ale esofagului.

Când vine vorba despre dependență, însă, țigara electronică poate provoca prin prisma elementelor pe care le conține, aceeași dependență ca și în cazul țigărilor clasice. Această dependență poate fi provocată, conform unor studii, și datorită faptului că țigara electronică conține mult mai multă nicotină decât țigara clasică, aceasta variind între 26 și 43 miligrame pe inhalare, în timp ce doza de nicotină din țigările clasice este cuprinsă între 1 și 10 miligrame pe inhalare.

Se recomandă ca aceste aspecte să fie luate în considerare de către toți fumătorii și viitorii fumători, de precizat fiind în acest caz că o țigară electronică, un vaporizator sau o e-țigară va fi mult mai benefică din multe puncte de vedere conform diferitelor studii realizate până în prezent.

Ca urmare, dacă și tu vrei și ți-ai dorit de mult timp să faci această trecere, de la țigara clasică, la țigara electronică, nu uita că Smokemania.ro îți stă la dispoziție și vine în întâmpinarea ta cu o gamă foarte largă de țigări electronice din care poți alege.

Dacă țigara electronică este sau nu un pas spre renunțatul la fumat rămâne de văzut. Efectele și rezultatele ni le comunici tu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de eCom:

Un studiu realizat de American Dental Association arată că în era post-pandemică, numărul pacienților care vor suferi de dental anxiety – sau odontofobie – va fi în creștere; odată cu...
Tradițional din Asia de Est, conceptul ”Shakkei” face referire la încorporarea spațiului exterior în amenajările interioare – de la aducerea naturii în casă prin fitodesign și până la valorificarea peisajului...
Deja în zorii sezonului cald, mintea ne fuge către după-amiezile leneșe petrecute în hamac sau pe plajă, citind cartea preferată și savurând un desert pe măsură. Pandemia ne-a făcut să...
Pandemia cu Covid-19 a modificat nu doar felul în care socializăm și lucrăm, ci și felul în care ne raportăm la casele noastre. Devenite acum birou, restaurant și școală în...
După ce ți-ai cumpărat o mașină trebuie să faci o serie de lucruri legale și tehnice pentru a putea circula cu ea. Dacă ți-ai cumpărat o mașină second-hand, cum fac...