Tipuri de gresie si faianta

gresie si faianta

Internetul este plin de informatii atunci cand vine vorba despre gresie si faianta dar pentru a putea face o alegere cat mai buna este necesar sa distingi care sunt cele mai importante detalii despre acestea. Faianta se adreseaza pentru pereti, pe plan vertical si nu se poate monta pe pardoseala deoarece nu este construita sa suporte greutati suplimentare de trafic. Gresia poate sa fie montata atat pe pardoseala cat si pe perete. Dar atentie, daca ti se pare acest tip de design interesant atunci trebuie sa stii ca aceasta varianta este buna numai in cazul in care este vorba despre placi mari.

Gresie si faianta portelanata sau glazurata?

Intai de toate, trebuie sa faci diferenta dintre diverse tipuri de gresie si faianta in functie de procesul de fabricatie. Poti sa alegi intre gresie si faianta portelanata sau glazurata. Initial, atunci cand au aparut, culoarea modelelor de gresie si faianta era data de lutul din care erau facute. Stratul de lut era asezat in cuptor la o temperature inalta si astfel rezulta o placa cu aspectul unui ulcior de lut cu ambele fete poroase. La un moment dat, a fost descoperita o noua modalitate de productie care presupunea suprapunerea a doua placi si arderea ei la o temperature mult mai mare. In urma acestui proces a rezultat o suprafata mult mai neteda care in mod generic a fost numita glazura. Mergand mai departe in acest proces de fabricatie, prin supunerea placii la o temperatura si mai inalta rezulta vitrifierea. Astfel, se poate gasi pe piata gresie si faianta portelanata care imita cu succes aspectul de marmura sau de portelan.

Chiar si tehnologia de portelanare s-a diversificat in timp si au rezultat texturi deosebite care innobileaza spatiile, Indiferent daca alegi gresie si faianta portelanta sau glazurata, iti doresti sa arate bine. Dar pe langa acest aspect trebuie sa tii cont si de conditiile meteo si de trafic. Gresia portelanata este mai rezistenta si este recomandat sa fie montat in exterior sau in zonele cu trafic intens sau cu umezeala mare din casa. In interior, gresia si faianta glazurata se descurca excelent.

Gresie si faianta perfecte pentru orice incapere sau pentru exterior

Gresia portelanata are un aspect lucios iar cea glazurata are un aspect mat sau chiar grunjos. La ambele modele, acest aspect ofera farmecul necesar prin care reusesti sa completezi in mod armonios incaperile. Ce sa alegi? La acest capitol este mai mult vorba despre propriile preferinte dar si despre viziunea pe care o ai asupra fiecarei incaperi.

Ambele tipuri de gresie si faianta arata foarte bine in contextual in care sunt asezate si acest aspect depinde foarte mult de nevoile fiecarei incaperi in parte. Rezistenta la socuri si la inghet reprezinta alte doua caracteristici importante dupa care trebuie sa te ghidezi atunci cand alegi gresie si faianta. Daca se adreseaza pentru exterior atunci sunt doua caracteristici indispensabile care trebuie indeplinite.

Atunci cand cumperi gresie si faianta cel mai bine este sa te consulti cu specialistii din magazinele de profil astfel incat sa faci o alegere cat se poate de potrivita.

Alte Articole de 1 :

ecomunicate

Unde poti paria pe Gala Premiilor Oscar 2021?

Ediția cu numărul 93 a Premiilor Oscar este programată pe 26 aprilie, atât în Dolby Theatre cât și în Union Station din Los Angeles. Acest eveniment este considerat unul dintre...

image001

Pariază ca profesioniştii!

Jocurile de noroc sunt într-o continuă creştere de popularitate. Şi de ce să nu fie aşa atâta timp cât îţi iei porţia de adrenalină şi realizezi şi câştigurile pe care...

agrotextil-produs-de-calitate

Agrotextil: produs de calitate, ieftin, util!

Literal, în fiecare al doilea articol despre grădinărit veți găsi recomandări pentru a acoperi suprafața grădinii cu un strat de mulci. În același timp, cel mai bun tip de material...