Top 5 cele mai comandate sortimente de pizza

TOP 5 PIZZA

Romanii iubesc pizza si asta este o certitudine. Fie ca vorbim de pizza napoletana, pizza new-york style sau banala pizza congelata, cumparat din supermarket. Si daca au trecut mai bine de 20 de ani de cand am descoperit pizza, ne-am format si obiceiuri, preferinte, in ce priveste tipurile de pizza pe care le preferam.

Desi nu este un top oficial, bazat pe cifre, comenzi si alte statistici, aceste 5 tipuri de pizza sunt printre preferatele romanilor.

1. Margherita

Pizza Margherita este cea mai ieftina si simpla pizza pe care o poti gasi intr-o pizzerie. Este ca o pizza de baza, peste care poti adauga alte topinguri preferate sau care poate fi servita ca atare. Pizza Margherita contine doar sosul de rosii, mozzarela si oregano si cu toate ca este o pizza simpla, este delicioasa si foarte apreciata de catre romani.

2. Quattro Stagioni

Pizza Quattro Stagioni este clasica in Italia si pe langa asta, este faimoasa atat in peninsula cat si in restul lumii. Acest sortiment de pizza este preparat putin diferit, prin prisma faptului ca are 4 sectiuni pe care se aseaza ingrediente diferite. Cele patru sectiuni reprezinta cele patru anotimpuri. Romanii sunt obinsnuiti cu acest tip de pizza si de cele mai multe ori prefera sa amestece ingredientele: sos de rosii, mozzarella, sunca, salam, ciuperci, masline si oregano.

3. Pizza Capriciosa

Pizza Capriciosa a fost inventata de catre Enea Dante Santerini, care detinea resturantul La Capricciosa in Via del Corso, Roma. Familia a obtinut patentul in 1952 si inca il detin si in ziua de azi.

Desi reteta originala continea mozzarella, sunca italiană, ciuperci, anghinare si rosii, acest sortiment a fost adaptat de catre fiecare tara in parte. In Romania, pizza Capriciosa contine de regula urmatoarele ingrediente: sos de rosii, mozzarella, sunca, ciuperci, masline si oregano.

Se pare ca din reteta originala, anghinarea lipseste cu desavarsire. Poate ar fi interesant sa incercam o pizza capriciosa dupa reteta originala.

4. Pizza Quattro Fromaggi

Desi nu era in topul preferintelor romanilor, Pizza Quattro Formaggi a devenit tot mai cautata si mai apreciata, atat in pizzerii din Bucuresti cat si in supermarketuri, la rafturile cu congelate. Desi nu are o reteta originala, Mozzarella apare in toate variatiunile acestui tip de pizza. In unele regiuni din Italia, PIzza Quattro Formaggi contine mozzarella, provolone, parmezan si gorgonzola, dar se pot folosi oricand, alte tipuri de branzeturi, pentru a substitui un alt igredient, cum ar fi provolone.

5. Prosciuto e Funghi

Pizza Prosciuto e Funghi este aproape similara cu Pizza Prosciuto, singurul ingredient in plus fiind ciupercile. Acest sortiment de pizza este foarte usor si gustos si contine urmatoarele ingrediente:sos de rosii, mozzarella, sunca, ciuperci si oregano.

Este un tip de pizza care nu lipseste din nici o pizzerie, si care poate fi facuta si acasa, intr-un timp record. Pentru a respecta cat mai mult autenticitatea retetei, recomandam sa folositi prosciuto adevarat si nu sunca, ca si substituent.

Alte Articole de 1 :