Top 5 cele mai frumoase locuri din Romania

ecomunicate

Sute de mii de straini vin anual sa viziteze Romania, dar, de asemenea, si multi romani pleaca anual in vacanta in alte tari. Din pacate, multi nu cunoastem cu adevarat potentialul turistic al tarii noastre, desi aceasta are unele dintre cele mai frumoase locuri si peisaje din lume, unele chiar unice. Cei curiosi sa viziteze si sa cunoasca Romania pot folosi cu incredere aplicatia online Harta Romaniei, care ii va ajuta cu indicatii rutiere pentru a ajunge la destinatia dorita. Aplicatia estimeaza si distanta care urmeaza a fi parcursa de la punctul de plecare la destinatie. Va recomandam sa o folositi ca sa ajungeti in urmatoarele cele mai frumoase locuri din Romania, dar si in altele pe care poate noi nu le-am descoperit inca.

Rezervatia naturala Rapa Rosie se afla in judetul Alba si este cunoscuta si sub numele de „micul canion al Romaniei”. Este unica rezervatie de acest fel din Romania si este un loc iubit mai ales de cei care indraznesc sa sara cu parapanta. Peisajul este deosebit si demn de a fi vizitat datorita reliefului inedit care s-a format aici in urma unei masive alunecari de teren din trecut. Amestecarea a doua tipuri de sol – argile rosii si gresii cenusii – au format „micul canion”, care ascunde paduri, versanti, poteci inguste.

Podul lui Dumnezeu, situat in judetul Mehedinti, este unul din cele trei poduri naturale din lume. S-a format in urma prabusirii peretului superior al unei pesteri si impresionaeaza prin masivitatea sa. Exista mai multe legende cu privire la aparitia podului: unele spun ca a fost construit chiar de Dumnezeu, altele spun ca de Hercule. Oricum ar fi, cert este ca acest pod este unic.

Barajul Vidraru este primul si cel mai mare baraj in arc din Romania si este construit pe raul Arges. Pe linia barajului se afla statuia lui Prometeu, ca simbol al electricitatii. Daca veniti aici, puteti inchiria o barca pentru pescuit, sa va plimbati cu hidrobicicleta sau cu vaporul.

Cascada Cailor se afla in Muntii Rodnei si este una dintre cele mai spectaculoase din Romania. Apa acumulata in circul glaciar se revarsa in trepte succesive si formeaza aceasta cascada, in jurul careia exista si o legenda. Conform acesteia, caii din herghelii se aruncau in cascada pentru a fugi de atacul ursilor din munti, iar de aici i-a ramas numele de Cascada Cailor.

Pestera Scarisoara se gaseste in Muntii Apuseni si adaposteste cel mai mare ghetar subteran din Romania. Este prima pestera din tara care a fost declarata monument al naturii. In interior, pot fi admirate o cascada inghetata si mai multe ,,statui” impresionante rezultate in urma inghetului. In cazul unei eventuale vizite, este bine de stiut ca temperatura in interiorul pesterii este sub 0 grade chiar si vara.

Romania este bogata in locuri frumoase si deosebite care merita descoperite, iar cele mentionate sunt doar cateva exemple. Orice loc din aceasta tara are frumusetile lui, tot ceea ce trebuie sa facem este sa vrem sa le aflam.

Alte Articole de 1 :

test-de-sarcina

Simptomele precoce ale sarcinii

Desi poate parea ciudat, prima saptamana de sarcina se bazeaza pe data ultimei perioade menstruale. Ultima ta menstruatie este considerata saptamana 1 a sarcinii, chiar daca inca nu ai fost...

pexels-curtis-adams-3773573

Mobila de bucătărie în sincron cu cea din living

De multe ori, în locuințele moderne, bucătăria este o extensie a sufrageriei. Așadar, tot mai mulți designeri de interior recomandă ca mobila sufragerie să aibă aceleași tonuri cu cea din...