Top 5 obiective turistice pentru straini

hb-ecomunicate

Strainii sunt din ce in ce mai interesati sa viziteze Romania si sa ii afle istoria, motiv pentru care, anual, mii de persoane din alte tari vin in tara noastra pentru a o cunoaste mai bine. Zonele de pe harta Romaniei cel mai vizitate de catre turistii strainii sunt Bucuresti, zona Transilvaniei si litoralul Marii Negre, acestea fiind si cele mai promovate si mai cunoscute.

Pentru cei care vin pentru prima data in Bucuresti, indiferent daca sunt romani sau straini, ar putea fi dificila orientarea in spatiu pentru ca este un oras foarte mare, cu peste 2 milioane de locuitori, in care, uneori, dureaza foarte mult sa ajungi dintr-un punct in altul. Acestia se pot ajuta de harta Bucuresti online care, odata accesata, ofera toate indicatiile necesare pentru ca fiecare sa ajunga acolo unde isi doreste.

Sunt numeroase obiective turistice in Romania care nu ar trebui ratate de turistii straini. In continuare vom vorbi despre 5 dintre ele.

  • 1. Maramures – zona rurala din aceasta zona este una perfecta pentru a fi vizitata de turistii straini pentru ca aici acestia vor intra in contact direct cu traditiile si obiceiurile romanesti maramuresene. Fata de alte regiuni, in Maramures unele obiceiuri inca se mentin, fapt ce creste potentialul turistic al zonei. Aici, strainii vor putea vedea haine traditionale romanesti realizate manual si vor putea manca din felurile culinare specifice. Principala atractie, pe langa peisajul natural deosebit, o reprezinta Cimitirul Vesel de la Sapanta, unde crucile sunt viu colorate si pe ele stau scrise mesaje amuzante si ironice la adresa celor ingropati.
  • 2. Castelul Peles – trebuie vazut si de romani, si de straini, pentru ca reprezinta o constructie nu doar cu o mare importanta istorica pentru Romania, dar si pentru ca este o cladire superba din punctul de vedere al decorului interior si exterior si al peisajului din zona. Aici s-a nascut Carol al II-lea, mostenitor al tronului regal, iar sub castel se afla ingropate primele monede oficiale romanesti pe care este gravat chipul regelui Carol I.
  • 3. Castelul Corvinilor sau Huniazilor din Hunedoara – este un castel care merita vazut mai ales de strainii interesati de trecutul istoric al Romaniei, in special de cel al Transilvaniei. Acest castel domina prin dimensiuni si prin arhitectura de stil gotic orasul Hunedoara si este incadrat in „top 10 destinatii de basm din Europa”.
  • 4. Transfagarasan – are o lungime de 150 de kilometri si a fost construit in scopuri strategice si militare. Cu timpul, insa, acesta a devenit unul dintre cele mai atractive obiective turistice din Romania, mai ales pentru strainii pasionati de curse si de adrenalina, deoarece traseul este unul la inaltime si cu multe curbe. Transfagarasanul traverseaza cei mai inalti munti din Romania si ofera turistilor o priveliste minunata.
  • 5. Sighisoara – este unul dintre cele mai frumoase orase medievale din Romania. Cel mai bun moment pentru a fi vizitat este in luna iulie, cand anual are loc Festivalul Sighisoara Medievala. Cu acest prilej, pe strazile orasului sunt organizate numeroase spectacole artistice, prin care participantii pot vedea care era atmosfera din trecut din cetatea Sighisoarei. Strazile inguste si pietruite, acoperisurile din tigla si peretii viu colorati ai caselor ii vor determina pe turisti, inclusiv pe cei straini, sa isi doreasca sa revina in tara noastra.

Alte Articole de 1 :

Ai nevoie de servicii grafica Hai sa vorbim!

Ai nevoie de servicii grafica? Hai sa vorbim!

Designul grafic sau servicii grafica reprezinta un proces de creatie care trebuie sa transmita un mesaj convingator si bine orientat spre publicul tinta. Contactul intre un furnizor de servicii sau...

ecomunicate

Unde poti paria pe Gala Premiilor Oscar 2021?

Ediția cu numărul 93 a Premiilor Oscar este programată pe 26 aprilie, atât în Dolby Theatre cât și în Union Station din Los Angeles. Acest eveniment este considerat unul dintre...

image001

Pariază ca profesioniştii!

Jocurile de noroc sunt într-o continuă creştere de popularitate. Şi de ce să nu fie aşa atâta timp cât îţi iei porţia de adrenalină şi realizezi şi câştigurile pe care...

agrotextil-produs-de-calitate

Agrotextil: produs de calitate, ieftin, util!

Literal, în fiecare al doilea articol despre grădinărit veți găsi recomandări pentru a acoperi suprafața grădinii cu un strat de mulci. În același timp, cel mai bun tip de material...