Tratamente profesionale pentru albirea dinților

Albirea dinților este procedeul care ajută la îndepărtarea petelor de pe dinți, făcându-i mai albi și mai strălucitori. Conform National Center for Biotechnology Information, este una dintre cele mai solicitate proceduri din cabinetele de stomatologie, tocmai datorită faptului că îmbunătățește în mod considerabil aspectul danturii și calitatea vieții.

Proceduri dentare care trebuie aplicate înainte de albirea dinților

Înainte de a începe un tratament pentru albirea dinţilor este necesar un consult stomatologic în urmă căruia medicul va stabili dacă este recomandat să îți albești dinții.

Mai mult, este important să tratezi toate probleme deja existente ale dinţilor şi gingiilor, deoarece pot afecta rezultatul tratamentului și pot cauza dureri și complicații. În cazul cariilor, soluţia pentru albire poate să pătrundă în zonele afectate, ajungând până în părţile interne ale dintelui.

Dacă suferi de retracţie gingivală, este posibil ca zonele în care rădăcina dintelui este expusă să capete o nuanţă de galben, iar produsele pentru albirea dinţilor nu vor putea să rezolve această problemă. În plus, în urma tratamentului, dinţii pot deveni sensibili.

Iată tratamentele de albire dentară pe care le poți găsi la Dentocalm:

  • albirea externă cu lumină polarizantă sau laser – înainte de începerea tratamentului, medicul va izola gingiile cu un gel sau cu un o bandă de cauciuc pentru a le proteja. Apoi va aplica gelul cu peroxid de hidrogen şi, cu ajutorul unei lămpi, va proiecta lumină polarizantă sau laser timp de o oră sau două, în funcţie de metoda aleasă. Albirea profesională cu laser este nedureroasă și este considerat cel mai eficient tratament. Tratamentul poate fi repetat de două sau trei ori, iar dinţii vor fi cu până la opt nuanţe mai albi, în funcţie de gradul de îngălbenire a acestora. Rezultatul este imediat, poate dura până la doi şi trei ani şi poate fi repetat abia după această perioadă.
  • albirea dinților cu Philips Zoom WhiteSpeed – acesta este un aparat care, spre deosebire de alte sisteme, folosește o lumină LED care accelerează albirea dinților, durata unei sesiuni de tratament fiind de numai 45 de minute. În cazul tratamentului cu acest aparat, este necesară o singură vizită la cabinet, iar dinții pot deveni cu până la opt nuanțe mai albi. Poți găsi aici o listă completă cu toate cabinele care utilizează acest aparat pentru tratamentele de albire a dinților
  • albirea internă a dinţilor – acest tratament este efectuat numai în cazul persoanelor care au fost supuse anterior unui tratament endodontic, adică de extragere sau tratare a nervului. Lipsa nervului poate favoriza colorarea canalului radicular şi necesită o albire internă, pe lângă cea externă a dintelui

Luați în considerare că rezultatele tratamentelor de albire a dinților pot să difere în funcție de gradul de îngălbenire și deteriorare a acestora. Cu cât tratamentul este aplicat într-un stadiu incipient, cu atât rezultatele vor fi vizibile într-un timp mai scurt. Igiena orală zilnică poate prelungi efectele tratamentului de albire a dinților.

DATE DE CONTACT

Nume: Marian Anda
Functie: specialist SEO
Email: andamarian98@yahoo.com
Telefon: 0746 778 303
Website: https://dentocalm.ro/
Cuvinte cheie: albire dinti cluj, cabinet stomatologic cluj

Alte Articole de 666 :

10 Lucruri neștiute despre fațetele dentare

Dacă te-ai gândit vreodată să optezi pentru aplicare unor fațete dentare iată câteva aspecte pe care trebuie să le știi despre această intervenție stomatologică