Trei parcuri din Bucuresti ideale pentru alergat atunci cand e vremea buna

parcuri bucuresti

Cei care traiesc in Bucuresti au de luptat cu contrastele foarte puternice. Orasul lui Bucur uimeste, de foarte multe ori, atragand turistii prin cladiri, parcuri si activitati si in acelasi timp lasa o impresie nu tocmai placuta, atunci cand se scot in evidenta blocurile gri sau aglomeratia.

Pozitivismul este cel mai bun, asadar, cei care locuiesc in capitala este bine sa se orienteze doar spre lucrurile care ii pot face fericiti. Unul dintre aceste lucruri este alergatul. Indiferent cum este vremea in Bucuresti, cum este traficul si unde locuieste, orice bucurestean se poate bucura de cateva minute de alergat si chiar de aer curat. Evident, pentru asta trebuie sa ajunga intr-un parc, iar spre norocul sau exista cateva optiuni foarte bune.

Cele mai interesante parcuri in care se poate alerga

1. Parcul IOR. Este un parc destul de nou, care deserveste cartierele Titan si Dristor. Amenajarea sa a inceput in anul 1965 iar cei peste 50 de ani care au trecut peste el si-au pus amprenta si l-au transformat intr-o minunatie verde. Cei care doresc sa alerge aici au o pista de alergare, in jurul lacului de 3.14 km si o multime de lucruri interesante de vazut, printre care o fauna destul de bogata si o flora foarte atractiva, indiferent de anotimp. Clima in Bucuresti face ca parcul sa ofere in orice moment adevarate minunatii naturale.

2. Parcul Herastrau. Este unul dintre cele mai vechi si frumoase parcuri din Bucuresti, dar si unul dintre cele mai mari. Denumit, din 2017, parcul Regele Mihai I al Romaniei, acesta ofera zeci de km de piste de alergare si se intinde pe 187 de hectare. Doar aleea care inconjoara lacul are 5.92 de km, asadar, cei care doresc sa alerge o pot face in voie, fara a se plictisi.

Parcul a fost construit pe o veche zona mlastinoasa, incepand cu 1939. Invecinat cu Muzeul Satului, dar si cu alte obiective turistice importante, precum Arcul de Triumf, este un loc magnetizant atat pentru cei care doresc sa se relaxeze, cat si pentru cei care doresc sa faca miscare. Ocazional se organizeaza fel de fel de competitii pentru alergatori, in functie de prognoza meteo si de perioada anului.

3. Parcul Tineretului. Cel de-al treilea parc foarte frumos, iubit de alergatori, este Tineretului. Se intinde pe 200 de hectare, fiind cel mai mare din Bucuresti. Situat foarte aproape de Piata Unirii este usor de accesat.

Cu foarte multe alei, dar si cu numeroase cladiri interesante in interiorul sau, parcul este zona perfecta pentru cei din sudul Bucurestiului, care doresc sa faca miscare.

Sfaturi pentru alergatori de la vremea-bucuresti.ro

Alergarea este un sport din ce in ce mai popular, insa cei de la www.vremea-bucuresti.ro recomanda cateva lucruri:

  • Incalzirea inainte de fiecare sesiune de alergare, in asa fel incat sa se evite accidentarile;
  • Verificarea starii vremii. In functie de ceea ce se prognozeaza, se poate opta pentru o imbracaminte ok;
  • Achizitia unor haine speciale pentru alergat, care sa asigure confort.

Alte Articole de 1 :

img_65951

P – Ambalaje cosmetice

Materialele utilizate pentru ambalarea produselor cosmetice inseamna o gama incredibil de diversificata de materiale, in ceea ce priveste materialul utilizat la fabricarea lor, forma, marimea si modalitatea de utilizare pentru...

panel-decorativo-3d-Diamond-Wall-Coverings-Group

Cum să decorezi casa cu panouri 3D?

Dormitorul, livingul sau chiar baia și bucătăria au nevoie de detalii mici, fabricate din materiale calitative, care să te ajute sa conturezi și să consolidezi propriul stil în casa ta....