Un bun fotograf botez va respecta aceste reguli de fotografiere a micutului sarbatorit

poza 1

Botezul este un eveniment minunat si important in viata unor parinti. Pentru asta, majoritatea celor care organizeaza ceremonia botezului si celebrarea ulterioara, iau in considerare serviciile unui fotograf botez profesionist, care sa imortalizeze aceasta zi magica, cu tot ceea ce presupune ea.

Fotografic vorbind, este corect sa spunem ca un botez ofera provocari unice si mai complexe decat orice alt tip de sedinta foto, iar o biserica intunecata este doar una dintre ele. Exista reguli de luat in considerare, momente ceremoniale de care un fotograf profesionist trebuie sa fie constient, astfel incat sa nu le piarda si este posibil sa nu poata sta in pozitia cea mai usoara.

Iata ce reguli trebuie sa respecte fotograful profesionist

  1. Ceea ce trebuie sa ceara fotograful profesionist

Acest lucru este cu adevarat important si nimic nu conteaza daca nu poate face fotografii in momentele cheie! Acesta trebuie sa intrebe parintii unde poate sta, ce poate si ce nu poate fotografia, daca in biserica se poate utiliza blitz-ul, care sunt pasii botezului respectiv (fiecare doreste ca ceremonia si petrecerea sa se desfasoare dupa orarul si scenariul propriu), in ce locatii parintii doresc fotografii etc.

  1. Lumina

Lumina este cea mai mare provocare pentru un fotograf de botez. Disponibilitatea luminii in majoritatea bisericilor este destul de slaba si mohorata! Va fi greu ca fotograful sa faca fotografii perfect luminoase si clare. Aceasta nu este o sesiune de portret obisnuita, fotografiata in lumina de studio sau in lumina naturala. Insa, un fotograf profesionist trebuie sa cunoasca tehnici speciale de iluminare pentru a face in asa fel incat lumina sa fie cat mai naturala si personajele sa fie clare, cu detalii perfect vizibile.

  1. Camera foto

Un fotograf profesionist trebuie sa utilizeze o camera foto mai mult decat performanta. Daca fotograful se prezinta cu un telefon sau o camera foto dubioasa, asta inseamna ca sansele ca fotografiile de botez sa fie de cea mai proasta calitate sunt mai mult decat mari. In schimb, fotograful profesionist nu numai ca va veni cu o camera foto performanta, dar va avea si accesorii specifice pentru aceasta si o camera de rezerva in cazul in care se intampla vreun incident.

  1. Formalitati ceremoniale

Un bun fotograf, cum spuneam, va ruga parintii sa detalieze modul de desfasurare a evenimentului, in special orice formalitati specifice pe care acesta nu le cunoaste.

De exemplu, desi majoritatea botezurilor sunt ortodoxe, poate exista un botez catolic si asta implica alte obiceiuri si traditii. Cunoscand in detaliu aceste lucruri, fotograful va sti cum sa surprinda momentele cheie ale ceremoniei, fara a face gafe sau fara a omite fotografierea unor clipe importante.

  1. Fotografii de botez formale

Impreuna cu parintii, fotograful va face o lista cu ceea ce acesta va trebui sa surprinda, inclusiv combinatiile de oameni pe care acestia si-i doresc in fotografiile formale. Acestea includ fotografiile cu preotul, familia, prietenii si bineinteles parintii. Fotograful profesionist nu trebuie sa presupuna ca parintii ii vor reaminti pe cine sa surprinda in acea zi, deoarece vor avea alte lucruri pe cap.

Locatie

In general, fotografii profesionisti fac fotografii de grup, formale, in afara bisericii, deoarece lumina din interior poate fi prea obscura. Insa un fotograf profesionist poate face fotografiile de botez formale pentru acest eveniment in interiorul bisericii. Cu toate acestea, exista cateva lucruri pe care acesta trebuie sa le ia in considerare.

In primul rand, ar putea sa se tina un alt botez foarte curand si trebuie ca fotograful sa cunoasca acest detaliu pentru a avea timp pentru fotografiile oficiale ale botezului. Dar acesta este un lucru pe care parintii ar trebui sa-l afle din timp.

Al doilea lucru ar fi lumina. Daca sunt fotografiate grupuri mai mari de oameni, trebuie facute fotografii in asa fel incat sa fie pus accent pe toata lumea. Asadar, daca lumina nu permite obtinera unor fotografii formale in interior, acestea pot fi facute afara, folosind biserica ca fundal pentru fotografii.

  1. Momente naturale in familie

Fotografiile prietenilor si ale familiei sunt o necesitate, iar fotograful trebuie sa stie cum sa se plimbe printre invitati, surprinzand perspective diferite, cat mai naturale . De asemenea, profesionistul trebuie sa faca fotografii ale copiilor care interactioneaza unii cu altii in timpul evenimentului si sa surprinda membrii speciali ai familiei, cum ar fi bunicii, matusile si unchii.

  1. Prezenta fotografului

Fotograful profesionist trebuie sa fie prezent, insa fara a fi simtit de invitati. Daca pentru fotografiile formale, acesta trebuie sa interactioneze cu invitatii, sa dea inidicatii si asa mai departe, pentru restul fotografiilor acesta nu trebuie sa isi faca simtita prezenta. Trebuie sa stie cum sa surprinda, ce sa surprinda fara a incomoda desfasurarea petrecerii sau a ceremoniei. Desigur, un fotograf profesionist, stie cum sa se miste si sa fie cat mai subtil atunci cand este cazul.

Toate aceste lucruri sunt reguli pe care fotograful profesionist le va respecta. In caz contrar, cu siguranta nu aveti de-a face cu o persoana cu experienta. Daca inca nu ati gasit un astfel de fotograf pentru botezul celui mic, sau pentru oricare alt eveniment important, va recomandam pe Cotea Razvan. Pe site-ul fotografului puteti vedea un portofoliu reprezentativ, care, cu siguranta, va va face sa il alegeti. In plus, fotograful este dispus sa discute orice detaliu si sa va sfatuiasca daca aveti unele nelamuriri cu modul in care trebuie sa realizati sedinta foto pentru botez.

Fotograful profesionist este o investitie, e adevarat, insa tinand cont de faptul ca ceea ce va ofera va fi vazut si peste 100 de ani, aceasta investitie merita din plin. Astfel, copilul botezat si poate si copiii lui vor vedea frumoasele fotografii de la o ceremonie si o petrecere unica in viata.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de eCom:

Forme rotunjite, paleta de culori și o varietate de stiluri la Canapele Coltar pentru acest an. Vă gândiți să cumpărați o canapea și doriți să fie nu numai confortabilă, ci...
O viata sanatoasa se intretine cu o dieta echilibrata, cu un consum responsabil de lichide, cu odihna si, evident, cu activitate fizica. Persoanele care merg frecvent la sala si se...
Cu totii stim cat de enervant poate fi daca pierdem telecomanda de la aparatul de aer conditionat. O cautam pe sub canapea, intre pernele de pe canapea, pe vitrina, langa...
Companii din toate domeniile de activitate își externalizează proiectele IT către un partener de încredere în special datorită unui beneficiu clar: resursele in
Telemunca a adus o serie de schimbări atât în viața angajaților, dar și a companiilor. Datorită muncii de la distanță, companiile au trebuit să se adapteze și să investească în...