Un control ginecologic anual previne afectiunile

Perioada adolescentei este cea mai frumoasa perioada din viata unei fete, mai putin cand e vorba de schimbarile din organism. Aparitia primului ciclu mestrual este pasul ce te va face sa devii din fata femeie si odata cu el aduce multe schimbari.

In momentul in care ati experimentat primul ciclu menstrual este recomandat sa faceti un control. Pentru a putea lua la cunostinta toate detaliile despre feminitatea ta. Prima data este cel mai greu, dar nu aveti de ce sa va temeti, este spre binele dumneavoastra sa consulati un medic ginecolog pentru a va preveni si a va oferi informatii cu privire la corpul dumneavoastra.

La varsta adolescentei poate aparea si acneea. O cauza a acesteia este un chist ovarian. Un chist ovarian poate fi depistat numai de un medic ginecolog printr-un control la un cabinet ginecologic . Un chist ovarian provoaca si dereglaje hormonale care pot provoca alte probleme.

Este indicat sa faceti un control pentru sanatatea dumneavoastra. Dupa inceperea vietii sexuale este indicat sa consultati un medic ginecolog annual pentru a face testele necesare.

Testul Babes Papanicolau trebuie efectuat de la incepere vietii sexuale anual pana la 33 de ani, apoi, daca rezultatele au fost normale, din 3 in 3 ani. Acest test este esential pentru ca depisteaza cancerul de col uterin.

Multor fete le este rusine sa consulte un doctor ginecolog, dar este un consult ca ori care altul. Este un medic ce va va ajuta sa va mentineti sanatoase sau daca aveti vreo afectiune, sa va puna un diagnostic si un tratament.

Infectiile vaginale se transmit foarte usor si sunt foarte neplacute. Provoaca mancarimi si incomoditate. Este esntial sa stiti cum sa preveniti astfel de infectii, de aceea este indicat sa faceti un control anual ginecologic . Sa consultati medicul ginecolog pentru a te informa cu privire la protejarea indimitatii tale si iti va raspunde la orice intrebare.

In cazul in care simtiti ca ceva nu este in regula, consultati imediat un cabinet ginecologic pentru a putea determina cauzele si a putea pune un diagnostic. Daca aveti un ciclu neregulat, docotrul ginecolog va depista cauza si va gasi un tratament. De cele mai multe ori se recomanda anticonceptionalele, acestea se administreaza pe baza de prescriptie medicala, nu dupa ureche si de aceea trebuie sa urmati sfatul medicului ginecolog si numai acesta va poate da tratamentul corect.

Ciclul menstrual poate fi un indicator foarte folositor in depistarea neregulilor, de cele mai multe ori, neregularitatea acestuia se manifesta din cauza racelilor usoare, dar pot fi si alte cauze, mult mai grave si de aceea trebuie sa consultati imediat un medic ginecolog, mergand la un cabinet ginecologic.

Sanatatea dumenavoastra este cea mai importanta si de aceea este indicat sa faceti acest pas. Este recomandat un consult, in medie anual, pentru a putea preveni eventualele probleme.

Multe adolescente nu fac acest pas din rusine sau din frica, parintii ar trebui sa isi educe fiicele cu privire la acest aspect. Sa le previna si ca acestea sa poata fi mai deschise in fata acestui subiect. Parintii trebuie sa fie primele persoane la care apeleaza un copil, iar un parinte trebuie sa stie cand trebuie sa isi duca coilul la un consult. Este foarte important pentru sanatatea acestuia sa nu neglijeze astfel de consulturi.

Nu mai amanati vizita la un cabinet ginecologic si faceti controale de rutina anual, iar daca apare vreo problema, faceti o programare imediat. Nu luati medicamaente si nu urmati tratamente dupa ureche pentru ca de multe ori puteti agrava situatia. Numai un medic ginecolog poate determina cauzele, sa puna un diagnostic si sa recomande un tratament.

Bolile cu transmitere sexuala sunt o problema foarte mare in randul oamenilor deoarece nu au fost educati cum trebuie cu privire la activitatea sexuala, acest lucru se intampla din cauza parerii oamenilor cu privire la aceasta actiune si a inhibitiei. Nu trebuie sa va fie rusine cu corpul dumneavoastra si trebuie sa va informati inainte de a face acest pas in viata dumneavoastra pentru ca este foarte importat sa va protejati in timpul contactului sexual si sa stiti daca aveti vreo problema.

O alta problema frecventa este transmiterea de ciuperci. Ciupercile in zonele intime sunt o bataie de cap, de aceea trebuie sa stiti cum sa va ingrijiti si cum sa evitati formarea acesteia. Medicul ginecolog va va sfatui cu privire la igiena si la protectia intimitatii pentru ca tu sa duci o viata sanatoasa.

Problemele netratate se agraveaza, de aceea nu neglijati cand organul genital transmite semnale. Unele dintre acestea pot fi din cauza unor afectiuni mai grave si de aceea este indicat sa mergeti la un cabinet de ginecologie , pentru a putea depista eventualele probleme din timp si pentru a le putea tratata fara alte complicatii.

Nu mai evitati vizita la aceasta specialitate din medicina, nu este nimic anormal si nu trebuie sa va fie rusine. Toate femeile fac acest pas la un moment dat in viata si este perfect normal. Este precum un consult la oricare alt medic. Inainte sa mergeti ar trebui sa fiti informata cum se va efectua sedinta, in general dureaza pana in 20 de minute si incepe cu niste intebari simple, apoi urmeaza consultul propriu zis in care sunteti verificata, in final vi se vor colecta probe pentru analiza secretiei si, daca ati inceput viata sexuala, pentru testul Babes Papanicolau.

Faceti fara grija un control ginecologic pentru a putea preveni apariatia unor complicatii si pentru ca dumneavoastra sa va simtiti mai bine cu organismul dumenavoastra. Toate femeile o fac si nu trebuie sa va fie rusine.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de Musina Justin:

Pentru a avea o locuinta optima trebuie sa investim in renovarea acesteia la anumite perioade de timp.
Alegerea detergentului potrivit pentru rufe poate fi dificila,
In ziua de astazi, ochelarii sunt considerati a fi accesorii vestimentare, fiind la fel de eleganti ca o poseta sau o curea.
O alimentatie vegana contine numai alimente crude, precum legume, fructe, germeni, nuci, si preparate din plante.
Femeile se confrunta zilnic cu problemele legate de aspect.