Un curs paznic este o investitie buna pentru cei care doresc sa aiba un job constant!

pexels-photo-2100942

Meserie de paznic este una care devine din ce in ce mai ceruta, mai ales in randul tinerilor romani. Aceasta meserie presupune indemanare, atentie distribuita si abilitati atletice, dar si forta fizica. Agentia cursuriautorizate.eu organizeaza curs paznic pentru doritorii care vor sa intre in aceasta meserie minunata.

Responsabilitatile unui ofiter de securitate variaza foarte mult de la un post la altul. Toti ofiterii de securitate monitorizeaza si mentin un mediu sigur pentru clienti si angajati, dar modul in care  fac acest lucruvariaza in functie de compania pentru care lucrati.

Unii ofiteri patruleaza proprietati, inspectand cladirile sau reglementand punctele de intrare. Unii intocmesc rapoarte complete. Unii monitorizeaza fluxurile de securitate, in timp ce altii informeaza persoanele despre regulile si reglementarile din zona.

Cele mai multe locuri de munca de securitate va vor tine pe picioare. Indiferent daca patrulati intr-un magazin de vanzare cu amanuntul pentru a surprinde hoti de magazine, permiteti accesul oamenilor intr-o zona sigura sau faceti runde la o cladire guvernamentala sau la o fabrica industriala, veti petrece mult timp pe picioare, in loc sa stati la birou toata ziua.

O cariera in securitate prezinta multe oportunitati care pot fi extrem de placute si complementare stilului de viata. Pozitiile de securitate ofera roluri full-time, part-time sau cauzale. De exemplu, exista ore programate in mod regulat (cum ar fi securitatea receptiei cladirii) sau pozitii cu programe mai flexibile (cum ar fi patrulare mobila sau securitate medicala) care va permit sa va programati zilele libere in timpul saptamanii, astfel incat sa va puteti bucura de un film sau de o drumetie linistita!

Alinierea locului dvs. de munca la orele care vi se potrivesc cel mai bine va va ajuta sa realizati un echilibru pozitiv intre viata la locul de munca si viata de zi cu zi. A fi fericit la locul de munca si a simti ca ai timp in viata ta personala pentru a te bucura de ceea ce este important, pentru tine poate avea efecte pozitive incomensurabile asupra sanatatii mintale generale, precum si a performantei la locul de munca.

Indiferent daca lucrati in schimbul de noapte, ziua sau orice altceva intre ele, orele vor fi consecvente. Este o munca de baza in schimburi, astfel incat sa puteti lucra si sa va ajutati familia sau sa luati al doilea loc de munca.

In functie de locul in care decideti sa lucrati, slujba poate fi foarte interesanta. De cele mai multe ori, nu va fi actiune mica sau deloc, in functie de locul in care lucrati, dar trebuie sa fiti pregatiti sa pacaliti infractorii, sa-i urmariti pe hoti si sa depuneti marturie in instanta impotriva suspectilor. Unul dintre cele mai mari avantaje de a fi ofiter de securitate este intalnirea de oameni noi. Ofiterii de securitate au tendinta de a ajuta cand oamenii sunt pierduti sau speriati. Uniforma ii face pe oameni sa se simta confortabil cand va vorbesc, oferindu-va posibilitatea de a intalni o multime de persoane interesante.

Lumea devine din ce in ce mai amenintatoare in fiecare zi si, din aceasta cauza, tot mai multe companii au nevoie de ajutor pentru a-si proteja activele, angajatii sau proprietatile. Daca va calificati pentru a fi ofiter de securitate, vor exista intotdeauna locuri de munca disponibile. Daca sunteti bun la slujba voastra, puteti fi sigur ca veti avea securitate la locul de munca atat timp cat decideti sa ramaneti in domeniul securitatii.

Una dintre functiile principale pe care le are un agent de securitate este de a proteja oamenii si de a mentine siguranta. De multe ori, prezenta atenta a unui agent de paza este suficienta pentru a descuraja infractorii si a preveni incidentele. Oamenii sunt adesea recunoscatori pentru prezenta unui agent de paza, sa se simta confortabil si in siguranta. Dee aceea, aceasta poate fi o meserie plina de satisfactii.

In prezent, agentii de paza sunt la mare cautare si vor fi intotdeauna. Multe facilitati si cladiri diferite necesita garzi de securitate, astfel incat, devenind unul, veti fi eligibil pentru o gama intreaga de companii, din mai multe industrii.

A fi paznic poate insemna diferite tipuri de locuri de munca, in functie de companie si situatie. Unele posturi sunt stationare, in timp ce altele necesita patrulare. Unele gazduiesc o multime de activitati in timpul zilei si agitatie, in timp ce anumite schimburi de noapte ofera ore linistite si lipsa traficului.

Meseria de agent de paza este reglementata prin Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor. Aceasta contine informatii referitoare la conditiile necesare pentru a putea oferi servicii de paza, atributiile personalului de protectie, dar si informatii cu privire la obligatii si sanctiuni ce pot surveni in urma nerespectarii legii.

Spre exemplu, daca desfasori activitati de paza sau protectie fara sa fi obtinut un atestat sau fara sa ai o licenta de functionare prevazuta de lege, se considera infractiune si risti sa fii pedepsit cu inchisoare intre 6 luni si 3 ani sau cu amenda.

Conform legii, daca vrei sa candidezi pentru un post de agent de paza, trebuie sa indeplinesti toate aceste conditii:

-sa fii cetatean roman sau cetatean al unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene ori ale Spatiului Economic European;

-sa ai cel putin 18 ani;

-sa fii apt medical pentru exercitarea functiei;

-sa nu ai antecedente penale;

-sa fii atestat profesional.

Meseria de paznic este una stabila si frumoasa, insa candidatii trebuie sa fie cosntienti ca vor fi momente cand este necesara vigilenta!

Alte Articole de 1 :

Ai nevoie de servicii grafica Hai sa vorbim!

Ai nevoie de servicii grafica? Hai sa vorbim!

Designul grafic sau servicii grafica reprezinta un proces de creatie care trebuie sa transmita un mesaj convingator si bine orientat spre publicul tinta. Contactul intre un furnizor de servicii sau...

ecomunicate

Unde poti paria pe Gala Premiilor Oscar 2021?

Ediția cu numărul 93 a Premiilor Oscar este programată pe 26 aprilie, atât în Dolby Theatre cât și în Union Station din Los Angeles. Acest eveniment este considerat unul dintre...

Pariază ca profesioniştii!

Jocurile de noroc sunt într-o continuă creştere de popularitate. Şi de ce să nu fie aşa atâta timp cât îţi iei porţia de adrenalină şi realizezi şi câştigurile pe care...

agrotextil-produs-de-calitate

Agrotextil: produs de calitate, ieftin, util!

Literal, în fiecare al doilea articol despre grădinărit veți găsi recomandări pentru a acoperi suprafața grădinii cu un strat de mulci. În același timp, cel mai bun tip de material...