Utilizarea trambulinelor

Parc-de-trambuline-fitness

Avand in vedere ca saritul pe trampolina este o activitate noua, care ia o foarte mare amploare in toata lumea, vrem sa fim primii care oferim asa ceva pe piata romaneasc, garantandu-va ca cu ajutorul trambulinelor elastice veti beneficia de activitati extrem de distractive insa si foarte sanatoase, pentru care nu exista limita de varsta.

Trambulinele elastice nu sunt insa doar pentru distractie. Iata cateva lucruri pe care ese posibil sa nu le fi stiut pana acum despre trambuline:

Invenţie – Trambulina, asa cum am ajuns sa o cunoastem astazi, a fost inventatain 1936 in mare parte de George Nissen si Larry Griswold. Ei s-au inspirat de la vizionarea plasei de siguranta pe care artistii trapezi obisnuiau sa o foloseasca la aterizarile in urma sariturilor efectuate. Cei doi au creat o trambulina improvizatain garaj casei lor din metal si o bucatade panza. Initial, au folosit trambulina pentru antrenamentele de gimnastica, dar si-au dat seama ca ar putea fi folositasi pentru distractie. Restul, dupa cum se spune, este istorie.

Etimologie – Nissen a spus ca au numit trambulina dupa cuvantul spaniol, „trampolin”. Este interesant cain Spania exista un sport in crestere numit Bossaball, care combina gimnastica, voleiulsi fotbalul si este jucat intr-un teren de volei cu trambuline la fiecare capat. Este un joc cu ritm rapid, care seamana foarte mult cu voleiul, dar jucatorii sar mult mai sus si pot lovi cu piciorul si mingea.

Jocurile Olimpice – Trambulinele au devenit atat de populare de-a lungul anilor ca au devenit si un sport olimpic incepand cu anul 2000. Exista douavariante: individual la barbatisi individual la femei. Sportivii pot ajunge pana la 8 metri in aer si sunt jurizati nu numai pentruinaltimea atinsa, ci si in functie de trucurile si salturile pe care le pot efectua.

Recorduri mondiale – Recordul mondial pentru cei mai multi oameni de pe o trambulina deodata este de 324, realizat de un grup in Marea Britanie in 2015. Alte inregistrari notabile includ numar sarituri consecutive  – 3333, si cele mai rapide –  100 de metri in 24.11 secunde.

Antrenament  – Trampolinele sunt utilizate pe scara larga pentru sporturi care nu le implicain mod traditional. Diversi sportivi folosesc trambuline pentru a practica aterizarea la sol. Gimnastele folosesc trambuline pentru multe lucruri, cum ar fi pentru fortasi agilitate, precum si pentru a oferi un loc pentru a practica aterizare in conditii de siguranta, fara a fi ranit. Chiar si schiorii folosesc trambulinele pentru a practica miscarile si pentru a-si perfectiona echilibrul.

Cea mai mare trambulina – In Tara Galilor se afla un oras minier vechi numit Blaenau Ffestiniog care a cazut in ruina dupa declinul industriei in anii 1950. Cu toate cavernele goale, un parc monstruos de trambulina subterana a fost ridicat pentru a aduce turisti si cautatori de distractie. Peste 1500 de oameni sar pe trambulinain fiecare saptamana. In interiorul cavernelor se afla cea mai mare trambulina dintre ele. Spre deosebire de trambulinele normale care se afla ca un singur echipament situat pe un spatiu plan, aceasta trambulina se desprinde si se raspandeste pe coridoare si in sus pentru a crea o experienta uimitoare.

Arderea caloriilor – Din ce in ce mai mult, trambulinele sunt folosite ca un instrument pentru a va construi musculatura si pentru a arde calorii. O sesiune de 20 de minute de sarituri poate arde 100 pana la 200 de calorii. De asemenea, poate imbunatati echilibrul si agilitatea in timp ce ajuta la pierderea in greutate.

Alte Articole de 1 :

Ai nevoie de servicii grafica Hai sa vorbim!

Ai nevoie de servicii grafica? Hai sa vorbim!

Designul grafic sau servicii grafica reprezinta un proces de creatie care trebuie sa transmita un mesaj convingator si bine orientat spre publicul tinta. Contactul intre un furnizor de servicii sau...

ecomunicate

Unde poti paria pe Gala Premiilor Oscar 2021?

Ediția cu numărul 93 a Premiilor Oscar este programată pe 26 aprilie, atât în Dolby Theatre cât și în Union Station din Los Angeles. Acest eveniment este considerat unul dintre...

image001

Pariază ca profesioniştii!

Jocurile de noroc sunt într-o continuă creştere de popularitate. Şi de ce să nu fie aşa atâta timp cât îţi iei porţia de adrenalină şi realizezi şi câştigurile pe care...

agrotextil-produs-de-calitate

Agrotextil: produs de calitate, ieftin, util!

Literal, în fiecare al doilea articol despre grădinărit veți găsi recomandări pentru a acoperi suprafața grădinii cu un strat de mulci. În același timp, cel mai bun tip de material...