Vânzări susținute pentru gama de aparate fitness Christopeit Sport în primele 6 luni

În februarie 2018 liderul pieței de mese de biliard și accesorii de biliard și snooker, Tat Biliard, anunța o nouă linie de distribuție de produse: gama de aparate fitness de la Christopeit Sport (Germania). Acestea sunt aparate premium dar accesibile ca preț, foarte iubite în spațiul cultural de limbă germană (Germania, Austria, Elveția) dar mai puțin cunoscute decât alte mărci de profil, cum ar fi Kettler, deoarece spre deosebire de mărcile mass-market, Christopeit se comercializează doar prin cataloage.

Mișcarea a venit natural pentru liderul pieței de biliard din România deoarece portofoliul companiei deja cuprindea alte mese și accesorii pentru sporturi de interior: tenis de masă, darts, air hockey etc. Cum o mare parte a clientelei pentru toate acestea este formată din hoteluri și pensiuni care au amenajate săli de sport, era doar o chestiune de timp până când Tat Biliard își va extinde portofoliul de produse distribuite cu ceva din gama de fitness. Alegerea mărcii Christopeit Sport a avut în vedere cerințele și specificul pieței din România.

Piața de aparate fitness (cumulat: casnic & profesional) din România este evaluată pe la 60 de milioane RON / an, marca-lider fiind Kettler și distribuitorul nr. 1 fiind BNT Sistems (Fitlife.ro), cu o cifră de afaceri de peste 24 milioane RON în 2017. Cantități importante de aparate și echipamente fitness se mai vând și prin marile magazine online, Emag și CEL.ro, sau în Decathlon. În general distribuitorii profesioniști se adresează firmelor (săli de fitness, hoteluri etc.) în timp ce magazinele online sau rețelele de retail de articole sportive se adresează persoanelor fizice.

Astfel, s-a constatat că există un deficit de aparate de calitate pe piața de aici, majoritatea cumpărătorilor orientându-se către aparate ieftine, dar slabe calitativ. Astfel, din recenziile postate pe siturile de profil și din discuțiile directe cu oamenii interesați reieșeau întotdeauna următoarele obiecții privitoare la echipamentele fitness obișnuite de pe piață:

– majoritatea aparatelor nu rezistă, se rup cu tine dacă ești mai greu, devin foarte rapid simple „cuiere”;
– finisajele sunt de slabă calitate;
– nu oferă diversitate de antrenament, de multe ori partea digitală e reprezentată de un simplu ecran cu cristale lichide, ca în anii 80, și funcții extrem de limitate, deși reclamele spun altceva.

Având în vedere aceste obiecții specialiștii de la Tat Biliard s-au orientat către găsirea unei mărci de aparate fitness de încredere, superior calitative. Așa a fost ales brandul Christopeit pentru includerea în mărcile distribuite.

De cel mai mare succes s-a bucurat până acum bicicleta de fitness ET 6 cu volantă de 12 kg, 24 de trepte de rezistență și 11 programe de antrenament. Aceasta costă aproximativ 1800 de lei, performanțele ei ridicându-se la nivelul oricărei biciclete profesionale. Pentru un utilizator care vrea să economisească banii dați la sală, investiția se va recupera foarte rapid. Cu ET 6 poți seta un antrenament personalizat în funcție de BMI-ul propriu și îți poți monitoriza permanent performanța. Bicicletei i se poate atașa și o curea cardio care să ajute și la monitorizarea inimii.

De un interes deosebit din partea clienților s-au mai bucurat și un aparat de vâslit, Cambridge II, precum și o mini bicicletă fitness, model MB 3, o adevărată bijuterie cu ajutorul căreia poți combate sedentarismul chiar și atunci când … stai pe scaun!

Hotelierii au fost extrem de receptivi la oferta aparatelor Christopeit Sport, având în vedere că performanțele acestora le recomandă pentru instalarea în săli de sport pentru amatorii de fitness, așa cum sunt cele din hoteluri și pensiuni, prețul lor fiind sensibil mai mic decât al unor aparate profesionale. Spre deosebire de o sală de fitness un hotel nu are nevoie să investească în niște aparate profesionale, deoarece sala de sport nu va fi folosită decât ocazional, dar asta nu înseamnă că își poate permite să investească în aparate ieftine, no name, care se vor rupe de la primele pedale.

DATE DE CONTACT

Nume: Alex Tat
Functie: manager articole sportive
Email: comunicare@tatbiliard.ro
Telefon: 0753086051
Website: https://www.tatbiliard.ro
Cuvinte cheie: aparate fitness, Christopeit Sport

Alte Articole de 528 :