Vita de vie – 4 Sfaturi pentru o cultură bogată

pexels-luiz-m-santos-760280

Strugurii sunt alimente esențiale ce conțin vitamine importante precum vitamina A, B1, B2,B6 și vitamina C, dar aduc și o mulțime de beneficii pentru organism. Fie că preferi strugurii simpli, în compot sau vinul făcut de tine, pentru toate ai nevoie de o viță de vie sănătoasă.

Citește acest articol și află cele mai importante sfaturi care te vor ajuta să ai o cultură bogată și sănătoasă.

Întotdeauna soiurile de viță de vie de bună calitate, care au o rezistență mare la boli și dăunători vor avea întâietate în opțiunile oamenilor. Astfel, poți alege soiuri precum Moldova, Brumariu sau Valeria. Acestea au cea mai mare rezistență atât la boli, cât și la ger. De asemenea, importante sunt și realizarea acțiunilor ce țin de stropirea vitei de vie. Acestea sunt indicate să se realizeze pe întreaga perioada de vegetație.

Îndreptarea spalierilor

În cursul unui an, viața de vie are nevoie de îngrijire specială pentru a te asigura că recolta este cât se poate de sănătoasă. Îndreptarea spalierilor este una dintre activitățile principale. Așadar, trebuie să ai în vedere ca spalierii să fie îndreptați, iar sârmele care susțin vița de vie să fie înlocuite ori de câte ori este necesar.

Udarea viței de vie

Udarea vitei de vie este un alt secret care îți asigură o cultură sănătoasă. În acest sens, fiecare viță de vie se udă cu aproximativ 10 litri de apă.

În privința altoirii ei, procesul constă în tăierea unor porțiuni de lăstar de la o plantă, care urmează să fie mutate pe altă plantă.

Asigură-te că vița de vie este plantată într-un loc luminos

Cele mai mari producții de viță de vie se obțin atunci când aceasta este amplasată într-un loc cu lumină naturală suficientă și căldură. Acești doi factori naturali sunt cei de care trebuie să ții cont atunci când decizi unde să infiintezi cultura de viță de vie. Locurile umbroase aflate în apropierea casei sau cele care sunt sub umbra pomilor din grădină nu sunt potrivite pentru vie.

Butașii plantați în locuri în care soarele strălucește pe tot parcursul zilei se vor dezvolta frumos și vor face un rod bogat.

Vița de vie poate fi întreținută cu succes, chiar și de agricultorii fără experiență, fiind o plantă ușor de îngrijit și deloc pretențioasă. Pe lângă rodul bun pe care-l are, aceasta oferă și un aspect estetic minunat grădinii tale. Mai mult decât atât, unelte și accesorii, precum filtre de vin, potrivite găsești pe Magazia Lu Costica.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de eCom:

Formarea la distanță reprezintă astăzi una dintre cele mai frecvente modalități de învățare, mai ales în contextul actual al pandemiei, când este recomandată distanțarea socială. Avantajele acestei modalități de formare...
Implantul dentar este cea mai simplă soluţie de înlocuire a dinţilor pierduţi sau a celor ce nu mai pot fi recuperaţi. Acesta este durabil, eficient preluând funcțiile dintelui normal şi,...
Există multe reguli nescrise pe care părinții ar trebui să le urmeze în creșterea și educarea unui copil. Desigur, aceste reguli sunt strict individuale, în funcție de temperamentul, dezvoltarea și...
Dacă folosiți în mod curent oja permanentă și dacă întâmplător doriți să o înlăturați, nu este nevoie întotdeauna să faceți o programare la un cabinet de manichiură și pedichiură. Cu...
Toamna este sezonul pregătirii murăturilor şi a curățeniei. Multe gospodine pun pe primul plan pregătirea cămării cu preparate pentru iarnă. Înainte de a începe organizarea acesteia se impune eliberarea spațiului...