Voluntar cu Mestesug

Asociatia pentru Inovare Sociala, alaturi de Primaria Livezeni si partenerii din proiectul “Masuri integrate pentru combaterea saraciei si a marginalizarii in Livezeni”  organizeaza si anul acesta targ de produse handmade, traditionale si artizanat cu ocazia Martisorului.

Organizarea acestui targ vine in completarea evenimentelor desfasurate in anii anteriori – ateliere mestesugaresti si targ de martisor – actiuni care au fost primite cu mare entuziasm atat de catre comunitatea defavorizata din Livezeni, cat si de participantii voluntari – mestesugari si artisti din Livezeni si Targu Mures. Acestia, abordati fiind in cadrul campaniei “Martie cu MESTESUG” si solicitandu-li-se sprijinirea desfasurarii unor ateliere, la care dansii sa fie indrumatori in arta diverselor mestesuguri, au raspuns cu mare daruire, dand viata acestor actiuni.

In acest context ii invitam pe antreprenorii locali sau din alte zone ale tarii, mesteri populari si artisti sa ni se alature si anul acesta, sub umbrela voluntariatului, in vederea sustinerii unor ateliere mestesugaresti, impartasind astfel din cunostintele si experienta lor, copiilor si tinerilor din Livezeni.

Plini de entuziasm si dornici de cunoastere, acestia vor avea ocazia sa descopere o mica parte din traditiile populare si, sub indrumarea si cu sprijinul oamenilor cu suflet mare, sa invete si sa duca mai departe arta mestesugului traditional.

Pe intreaga durata a targului mesterii si artistii inscrisi in program vor avea si statutul de expozanti, putand astfel prezenta si oferi spre vanzare produsele confectionate cu drag si pasiune.

Poti astfel sa ni te alaturi in sprijinul oferit comunitatii defavorizate din Livezeni pentru a se integra in societate!

Obiectivul atelierelor si al targului este reactivarea traditiilor in constiinta muresenilor, initierea tinerilor in arta mestesugului si transformarea Muresului intr-un grup omogen in care conditiile legate de varsta sau apartenenta (etnie, etc) sa nu mai existe. De asemenea, se doreste incurajarea interactiunii dintre locuitorii orasului Targu Mures si cei ai localitatilor invecinate, iar liantul acesteia sa fie traditiile populare. S-a ales mestesugul traditional pentru ca are si o rezonanta de utilitate pe termen lung si ar trebui sa fie considerat un atu de pret in portofoliul oricarui locuitor al acestor meleaguri.

Comuna Livezeni, este situata intr-o zona nespus de frumoasa, plina de poezie. Aici, in aceasta comunitate, sunt oameni frumosi, generosi, plini de compasiune, oameni care au muncit si au reusit sa-si faureasca un camin frumos. Dar, sunt si familii, multe din nefericire, care locuiesc in case unde,  intr-un singur pat dorm 5 copii, inveliti cu o singura patura, nu foarte groasa, și fara perne. Sunt copii care locuiesc intr-o camera impreuna cu bunici si parinti, si unde, nu exista niciun mijloc de incalzire. Sunt  foarte multe case in care nu exista minimum de mobilier necesar unui trai decent, nu exista frigider, aragaz sau televizor. Sunt batrani pentru care viata a devenit mult prea grea din cauza numeroaselor lipsuri. Mame si tati care incearca disperat sa-si trimita in continuare copiii la scoală desi, se intampla adesea, ca a le pune pe masa mancare sa fie deja o mare problema. Aici sunt fetite care vad o papusa doar in vitrine si nu ajung sa o atinga niciodata in perioada copilariei, baieti care viseaza la o minge sau elevi de scoala  pentru care un laptop sau o bicicleta este doar un vis frumos.

In acest context, obiectivul general al proiectului „Masuri integrate pentru combaterea saraciei si a marginalizarii in Livezeni” vizeaza diminuarea fenomenului de excluziune sociala si saracie in comunitatea marginalizata din comuna Livezeni, judetul Mures. Acest obiectiv se  realizeaza prin furnizarea de servicii integrate de crestere a accesului si a participarii la educatie, sprijin pentru accesul si mentinerea pe piata muncii, sustinerea antreprenoriatului, furnizarea de servicii medicale si sociale, imbunatatirea conditiilor de locuit, asistenta juridica pentru reglementarea actelor, adresate membrilor comunitatii marginalizate din comuna Livezeni.

Contacteaza-ne la :

adresa de e-mail : contact@inovare-sociala.ro

tel : 0762 248 195

pagina web: www.vector-mures.ro

paginile de facebook:

• Asociatia pentru inovare sociala : facebook.com/responsabilitate.sociala.92
  • VECTOR Mures : facebook.com/Vector-Mures-632752320513874/
  • Livezeni2020 : https://www.facebook.com/vectormures/

si vino alaturi de noi sa dam o mana de ajutor!

Nume: Asociatia pentru Inovare Sociala
Email: livezeni@inovare-sociala.ro
Website: www.vector-mures.ro
Cuvinte cheie: martisor mestesugar voluntar targ atelier Livezeni Mures

Alte Articole de 811 :

Voluntar cu Mestesug

Daca esti artist popular, mestesugar sau doar vrei să ajuti, vino in Livezeni si fii alaturi de noi la organizarea targului de Martisor!

Fii VOLUNTAR in Livezeni !

Inscrie-te in platforma VECTOR Mures si hai sa ajutam comunitatea defavorizata din Livezeni sa se integreze in societate!