Vrei un Shar Pei? Iata ce trebuie sa stii!

zen-mic-270x270

Una dintre cele mai interesante rase de caini pe care le poti tine in casa este Shar Pei-ul. Un pui de shar pei este deosebit de simpatic si reuseste sa umple viata oricarui iubitor de animale. Totusi, orice shar pei cu pedigree necesita multa atentie si o informare atenta, in asa fel incat sa se elimine pe cat posibil riscurile de imbolnavire.

Din pacate, acest catel este destul de sensibil, pielea dandu-i mari batai de cap.

Cu ajutorul celor de la shar-pei.ro, am facut o lista cu informatii utile despre Shar Pei, pe care orice stapan ar trebui sa le stie.

Cum arata si cat creste acest caine?

Este foarte usor de recunoscut datorita pielii cutanate. In general, pielea are foarte multe cute atunci cand catelul este pui, numarul micsorandu-se pe masura ce acesta creste. Atunci cand ajunge adult, Shar Pei-ul are par scurt si aspru si poate sa aiba culoarea cafenie, neagra, crem, roscata, ciocolatie si argintie. Daca se doreste un pui de o anumita culoare este bine sa se acorde atentie procesului de imperechere shar pei.

Acesti catei cresc pana la greutatea de 25 de kg si la inaltimea de 51 de centimetri.

Se mai remarca prin limba albastra, cap lat si buze groase, asemanatoare cu ale unui hipopotam.

Care este personalitatea Shar Pei-ului?

Este unul dintre cateii cu o personalitate deosebit de puternica, asadar, proprietarii trebuie sa fie fermi si consecventi. Adeseori refuza sa faca cea ce i se spune, insa acest lucru nu il impiedica sa fie un caine iubitor si devotat.

In general este un caine foarte activ care iubeste sa stea in aer liber iar una dintre caracteristicile sale cele mai importante este faptul ca uraste apa.

Pentru cei care se gandesc sa aiba mai multi caini, unul dintre ei fiind Shar Pei, este bine sa se ia in considerare faptul ca prefera sa fie singurul caine al familiei.

Chiar daca este foarte dragalas, nu este recomandat in familiile care au copii mici.

Mare atentie la modul in care este dresat!

Este ideal ca acest caine sa fie dresat imediat ce incepe sa creasca, deoarece are o personalitate foarte puternica. Daca nu este dresat poate sa aiba un comportament destul de agresiv fata de straini si de asemenea, nu are rabdare cu copiii.

Atunci cand este scos in public este bine sa fie tinut in lesa, deoarece este un caine de lupta si are tendinta de a isca adevarate lupte cu alti catei.

Sfaturi de ingrijire a cainilor Shar Pei

  • Spalarea shar pei-ului trebuie sa se faca destul de rar. Mai exact, este bine sa fie spalat o data la 2 luni;
  • Periajul trebuie sa aiba loc periodic, insa. Cel mai bine este sa fie periat o data la 3, zile;
  • In zilele toride este bine sa fie tinut intr-un loc cat mai racoros, deoarece nu suporta temperaturile crescute si poate sa dezvolte diverse rani daca transpira foarte tare.

Acest catel este foarte dificil, insa in acelasi timp poate sa imbunatateasca in mod considerabil viata oricarui iubitor de animale, asadar, merita sa fie prezent in orice casa.

Alte Articole de 1 :

Ai nevoie de servicii grafica Hai sa vorbim!

Ai nevoie de servicii grafica? Hai sa vorbim!

Designul grafic sau servicii grafica reprezinta un proces de creatie care trebuie sa transmita un mesaj convingator si bine orientat spre publicul tinta. Contactul intre un furnizor de servicii sau...