100 de liceeni din Sectorul 2 participă gratuit la proiectul „Descoperirea abilităților vocaționale, primul pas către succes”

În perioada august – noiembrie 2022, Fundația pentru Educație și Vocație alături de Primăria Sectorului 2 desfăşoară proiectul „Descoperirea abilităților vocaționale, primul pas către succes” – o campanie de informare, conștientizare și sensibilizare a liceenilor cu privire la importanța testării vocaționale și a consilierii în carieră, ca piloni fundamentali în traseul lor profesional. Proiectul este conturat sub egida programului MyWaY, un „super expert” care sprijină adolescenții în parcurgerea pașilor demersului lor aspirațional și formarea ca viitori lideri.

„Descoperirea abilităților vocaționale, primul pas către succes” se adresează elevilor din clasele a X-a și a XI-a, de la cele 23 de licee aflate pe raza Sectorului 2, ca beneficiari direcți, precum și părinților acestora, ca beneficiari indirecți.

100 de liceeni vor avea șansa să se înscrie gratuit în acest proiect care vizează consilierea în carieră cu accent pe testarea vocațională și implementarea unor stagii de practică (internship) realizate la companiile partenere, în domenii precum : medicină, mediul de afaceri, psihologie, management turistic și hotelier, Horeca, juridic, jurnalism, marketing și comunicare, finanțe-bănci, resurse umane, arhitectură.

Scopul proiectului „Descoperirea abilităților vocaționale, primul pas către succes” îl reprezintă ghidarea liceenilor pentru identificarea drumului vocațional și transformarea pasiunilor în căi de urmat pentru viitoarea lor carieră, fiind un program care armonizează latura cognitivă a adolescentului cu cea afectivă, atitudinală și comportamentală.

Cele 23 de licee de pe raza Sectorului 2 care participă în proiect sunt: Colegiul Naţional „Mihai Viteazul“, Colegiul Naţional „Cantemir Vodă“, Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu“, Colegiul Naţional „Spiru Haret“, Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc“, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“, Colegiul Naţional „Victor Babeş“, Liceul Teoretic „Ady Endre“, Liceul Teoretic „C. A. Rosetti“, Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu“, Liceul Teoretic „Lucian Blaga“, Liceul Teoretic Waldorf, Şcoala Centrală, Liceul Teoretic Bilingv „Ita Wegman“, Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida“, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau“, Liceul Teoretic Traian, Liceul Tehnologic Sfântul Pantelimon, Colegiul Economic Hermes, Colegiul Economic „A. D. Xenopol“, Liceul Tehnologic „Nikola Tesla“, Liceul Tehnologic „Ion I. C. Brătianu“, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi“.

Până pe data de 16 septembrie, liceenii se pot înscrie în proiect accesând link-ul https://fedevo.ro/proiect-descoperirea-abilitatilor-vocationale-primul-pas-catre-succes/ prin completarea formularului de înscriere.

Criteriile de selecţie

·         Redactarea unei scrisori de motivaţie de maximum 250 de cuvinte  – în redactarea scrisorii se va ţine cont de motivarea intenţiei, descrierea intereselor profesionale şi se vor detalia activităţile extracurriculare din ultimii 2 ani.

 

Selecția celor 100 de elevi care alcătuiesc grupul țintă va fi realizată de către echipa de proiect și va avea loc în data de 19 septembrie 2022, iar lista va fi publicată în aceeaşi zi.

Etapele de desfășurare ale proiectului

·         Întâlnire cu psiholog specializat și consilierul educațional

·         Testare vocațională

·         Orientare vocațională pe baza testului – concluzii şi recomandări

·         Internship de 1 săptămână la o companie parteneră aleasă

·         Sesiune colectivă de mentorat cu business coach

·         Realizare KIT Resurse Educaționale Deschise

„Fundația pentru Educație și Vocație propune un proiect special conceput pentru comunitatea elevilor de liceu din sectorul 2, sub egida programului MyWaY. Proiectul are ca obiectiv o abordare integrată în care, pe lângă testarea vocațională și orientarea în carieră a tinerilor, oferim stagii de practică la companii partenere, unde elevii au oportunitatea de a învăța și experimenta într-un context profesional real. Activitățile proiectului au rolul de a forma absolvenți care să își găsească locul și valoarea în societate. Construim împreună bazele unor viitori oameni de succes!“, spune Prof. Daniela Vasilescu, Președinte Fundaţia pentru Educaţie şi Vocaţie.

Proiectul a identificat și acoperă, prin activitățile pe care le propune, o nevoie stringentă a elevilor de liceu, în special în rândul celor din clasele terminale, de a fi ghidați și consiliați în alegerea studiilor superioare și a viitoarei cariere. Proiectul „Descoperirea abilităților vocaționale, primul pas către succes!” își propune să introducă o nouă paradigmă în peisajul educațional la nivelul comunității școlare a Sectorului 2, îmbinarea teoriei cu practica. Valoarea adăugată a proiectului pentru tinerii participanți este însăși învățarea experiențială în cadrul stagiilor de practică la companiile partenere.

Construim împreună un viitor profesional de succes pentru generaţiile de adolescenţi!

DATE DE CONTACT

Nume: Laura Grigore
Functie: 0743146653
Email: contact@fedevo.ro
Telefon: Manger promovare & PR
Website: www.fedevo.ro

Cuvinte cheie:

educatie, proiect, internship, stagiu practica, testare vocationala, orientare in cariera

Alte Comunicate de presa de Grigore Laura:

Un proiect de testare vocațională, consiliere în carieră și internship pentru elevii din clasele a X-a și a XI-a din instituțiile de învățământ de pe raza sectorului 2, cofinanţat de Primăria Sectorului 2.