6 echipe ale Centrului Alexandru Proca s-au calificat sa participe la 3 olimpiade internationale de proiecte de cercetare

6 echipe ale Centrulului Alexandru Proca pentru Initierea Tinerilor in Cercetarea Stiintifica din cadrul Institutului National de Cercetare – Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA s-au calificat sa participe la concursurile internationale de proiecte de cercetare Intel ISEF (SUA), I-FEST (TUNISIA) si Bruxelles (BELGIA), sub indrumarea coordonatorului dr.ing. Mircea Ignat.

La Olimpiada Intel ISEF au fost selectate sa participe 4 echipe ale Centrului (Tema de cercetare privind contributia in domeniul microchirurgiei – David Nicolaie, Luca Glavan, Colegiul Spiru Haret, Studiul miscarii flagelare din biologie cu aplicatii in mems si micro-robotica – Constantin Alexandru, Colegiul Tudor Vianu, Microaccelerometre neconventionale pentru sistemele de ghidaj specifice nanosatelitilor – Stefan Ursu, Colegiul Nicolae Titulescu Brasov, Formularea unei probleme de generare a energiei utilizand  efecte electrocinetice – Daria Radu, Alexandru Abrudan, Colegiul Tudor Vianu).

La Olimpiada I-FEST a fost selectata sa participe 1 echipa a Centrului (Neural Information Storage – Paul Bricman, Colegiul George Cosbuc).

La Olimpiada Bruxelles a fost selectata sa participe 1 echipa a Centrului (Energy Smart – Andrei Pangratie, Colegiul Tudor Vianu).

Prin demersurile facute, ICPE-CA isi propune sa identifice excelenta din domeniul cercetarii stiintifice la nivelul elevilor de liceu si, de asemenea, sa construiasca echipe de lucru cu elevi initiati in cercetarea stiintifica.

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte Comunicate de presa de Gabriela Iosif:

ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice.
In perioada 26-28 octombrie 2022 s-a desfasurat la Cluj-Napoca cea de a 20-a editie a Salonului International al Cercetarii, Inovarii si Inventicii - PRO INVENT 2022.
In perioada 14 -16 septembrie 2022, la Suceava, s-a desfasurat al 13-lea Workshop International de Compatibilitate Electromagnetica CEM 2022.
Centrul Alexandru Proca din cadrul Institutului National de Cercetare - Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA pregateste elevi cu rezultate deosebite atat pe plan scolar, cat si extrascolar.