A IV-a Sesiune de comunicari stiintifice a tinerilor olimpici

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, in parteneriat cu Colegiul National de Informatica Tudor Vianu si Liceul Teoretic International de Informatica Bucuresti, cu sprijinul Ministerului Cercetarii si Inovarii, a organizat a IV-a Sesiune de comunicari stiintifice a tinerilor olimpici.

Sesiunea s-a desfasurat la sediul ICPE-CA si a fost deschisa de Directorul General Dr.ing. Sergiu Nicolaie care a vorbit despre eforturile Centrului pentru Initierea Tinerilor in Cercetare Stiintifica Alexandru Proca de a sustine si pregati, prin efort propriu, tinerii cu inclinatie catre domeniul stiintific.

Totodata, invitatul de onoare dl. Prof. Alexandru Mironov a subliniat importanta stiintei, cu precadere in domeniul spatial unde s-au reusit progrese semnificative, ca de exemplu dezintegrarea corpurilor trimise in spatiu.

Lucrarile prezentate au atins aspecte precum: celule de biocombustie cu microorganisme fotosintetizante, retele inteligente pentru transportul energiei electrice, studiul lipidelor cu aplicatii in MEMS si in transportul medicamentelor, studiu experimental privind unele aspecte in microchirurgie, apa verde, actuator electrochimic programabil pentru controlarea ph-ului in mediu lichid prin distributia automata de baza sau acid.

Lucrarile sustinute in cadrul sesiunii au fost bine apreciate si tinerii au fost incurajati sa persevereze in cercetarile demarate prin Centrul Alexandru Proca din cadrul ICPE-CA.

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte Comunicate de presa de Gabriela Iosif:

ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice.
In perioada 26-28 octombrie 2022 s-a desfasurat la Cluj-Napoca cea de a 20-a editie a Salonului International al Cercetarii, Inovarii si Inventicii - PRO INVENT 2022.
In perioada 14 -16 septembrie 2022, la Suceava, s-a desfasurat al 13-lea Workshop International de Compatibilitate Electromagnetica CEM 2022.
Centrul Alexandru Proca din cadrul Institutului National de Cercetare - Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA pregateste elevi cu rezultate deosebite atat pe plan scolar, cat si extrascolar.