Acvariul cu discusi, o adevărata pastila de relaxare pe care o poti lua atat  acasa, cat si la birou

discus.ro

Stresul de zi cu zi este apasator si afecteaza foarte multi oameni. Se spune ca stresul este boala secolului, ceea ce nu este departe de adevar, in conditiile in care din ce in ce mai multi oameni se plang de modul de viata pe care il au.

Solutia noastra pentru a face fata stresul este acvariul cu discusi si ti-o recomandam cu toata caldura.

De ce acvariu?

Pentru ca alaturi de yoga, exercitii fizice regulate si meditatie, acvariile sunt cea mai buna modalitate prin care poate sa fie redus stresul. Anumiti pesti, precum Discusii, care au miscari line si pot avea o coloristica foarte bogata, au capacitatea de a aduce un sentiment de calm, de a reduce anxietatea si de a oferi o doza de relaxare pe care ti-o doresti cu ardoare in cele mai apasatoare momente.

Acvariul este perfect pentru acasa, insa poate fi extrem de eficient si in spatiile de birouri ( ajuta angajatii sa fie mai sanatosi si mai productivi), in cabinetele stomatologice ( elimina teama pacientilor de procedurile medicale ) sau in magazine, cabinete de avocatura si in general, oriunde se lucreaza cu publicul.

Daca este instalat intr-un dormitor, acvariul poate sa imbunatateasca foarte mult calitatea somnului si are o serie de alte avantaje medicale, cum ar fi mentinerea tensiunii arteriale la o valoare normala.

De ce Discusi?

In primul rand pentru ca sunt superbi. Un acvariu cu Discusi poate sa deseneze in intreg univers, plin de culoare si de inspiratie. Discusii sunt pesti mari ( ajung la 12-18 cm in diametru ) cu un corp rotund si plat, care pot avea o coloristica impresionanta si pot uimi prin modelele si combinatiile de culori. Vei descoperi Discusi in nuante de rosu, portocaliu, albastru, alb, galben si numeroase combinatii intre aceste culori.

Ceea ce ii face perfecti impotriva stresului nu este modul in care ii coloreaza natura, ci modul in care se misca in acvariu. Acestia se misca incet si calm, avand o gratie aparte care te cheama la visare. Atunci cand este nevoie insa, pot avea miscari extrem de rapide.

Nu degeaba, Discusii sunt supranumiti regii acvariilor si in general sunt putine alte specii (neoni, scalari sau sanitari) de pesti cu care pot coexista in acelasi acvariu.

Au renumele de pesti greu de intretinut, ei avand nevoie de conditii stricte pentru a putea trai fericiti, mai ales daca sunt Discusi de calitate superioara, precum cei pe care ii poti gasi in oferta Discus.ro.  Cea mai mare problema pe care o poate intampina un astfel de peste este legata de PH. Acesta trebuie sa fie tot timpul intre 5.5 si 7.5 si sa nu fluctueze. Tocmai de aceea, o regula esentiala este aceea de a schimba o cantitate mai mica de apa, mai des, decat toata apa o singura data.

Ce fel de acvarii poti alege pentru Discusi si cum trebuie sa ingrijesti o astfel de specie?

Discusii se simt foarte bine in acvarii mari, in care au suficient spatiu pentru a inota. In general, un Discus matur are nevoie de aproximativ 25 de litri pentru a se simti bine si 50 litri pentru a se simti ideal. Nu poti avea doar un Discus, insa. Acesta este peste de banc si se va simti in siguranta doar daca are minim 6 parteneri de acvariu alaturi de el, din aceeasi specie. Vei avea nevoie, asadar, de un acvariu de cel putin 200 de litri.

Partea buna este ca acvariile pot fi in sine o solutie de relaxare si pot avea si diverse alte roluri: poti alege acvarii care sa iti umple golul de sub scara, acvarii care sa separe o zona open space, acvarii care sa acopere un intreg perete, asigurand o imagine vie a acestuia sau acvarii de colt. In principiu, exista variante nelimitate in care poti construi acvariul, avand inclusiv optiunea de a-l construi la comanda, in functie de particularitatile spatiului pe care il ai la dispozitie.

Odata ce ai marimea si forma acvariului, ramane sa il amenajezi, iar optiunile sunt si aici nelimitate: poti opta pentru acvarii plantate, semiplantate sau sterile, cu background sau fara background. Considera acvariul ca pe un sevalet, iar pestii, plantele, pietricelele, backgroundul si micile detalii ca pe un set de culori de calitate!

Alte Comunicate de presa de 1 :