Agentia imobiliara clujeana Impakt Imobiliare a tranzactionat in luna aprilie doar 36% fata de media primului trimestru din 2020

Cea mai mare scadere, 83% s-a inregistrat in segmentul spatiilor comerciale si de birouri, companiile si-au adaptat activitatea conform contextului iar angajatii si-au mutat activitatea de la birou, la domiciliu, in telemunca.

„Ca si echipa, am activat intr-un numar foarte redus si doar pentru situatiile necesare de finalizare a unor tranzactii pregatite anterior, am respectat normele impuse privind mobilitatea si necesitatea deplasarilor, totodata peste 60% dintre clientii Impakt Imobiliare vin prin recomandari sau sunt clienti fideli”, declara Cornelia Stetco, Managing Partner, Impakt Imobiliare.

Ce cauta in aceasta perioada romanii, in materie de imobiliare in Cluj-Napoca

Tinerii si familiile la inceput de drum cauta sa isi achizitioneze prima locuinta, in scop personal si prefera apartamentele de 2 – 3 camere in general, pentru aceasta categorie, preturile se mentin la o medie de 1.800 Euro/mp, dar sunt cereri si pentru apartamente mai mari sau case pentru romanii cu un buget de minimum 150.000 Euro.

In acelasi timp, romanii au incredere in continuare in investitiile imobiliare deoarece le considera sigure iar cele mai cautate imobile pentru investitie sunt apartamentele de 2 camere, cu suprafete intre 45 – 55 mp patrati, cu preturi de pornire de la 85.000 Euro in zone centrale si semicentrale, zonele Iulius Mall, Sopor, cartierele din apropierea facultatilor clujene.

Segmentul de chirii pe termen lung va fi afectat pana in toamna, datorita faptului ca 60% dintre studenti au reziliat contractele de inchiriere si vor reincepe sa inchirieze in august-septembrie pentru viitorul an universitar, iar cei care nu au optat pentru reziliere, au solicitat reducerea chiriei lunare la jumatate, la fel ca si in perioada vacantei de vara.

Insa o pierdere intre 60-75% se va inregistra si in segmentul inchirierilor de imobile pe termen scurt sau in regim hotelier datorita faptului ca evenimentele de renume din Cluj-Napoca care atrageau turisti s-au anulat dar si limitarea mobilitatii si a mutarii zonei de business in online. Acesti factori influenteaza scaderea cererii de inchirieri pe termen scurt.

Planurile Impakt Imobiliare

Anul 2020 a inceput cu multe tranzactii, ca urmare a contractelor finale de vanzare la imobilele noi, contractate in 2019 si cu inaugurarea primului birou sub franciza Impakt Imobiliare, Impakt Imobiliare Elite.

Pe termen lung, agentia imobiliara vizeaza expansiunea in Cluj-Napoca prin lansarea mai multor birouri sub Franciza Impakt Imobiliare dar si deschiderea de noi birouri in franciza in alte orase precum Brasov, Timisoara, Iasi, Bucuresti si Oradea.

Cu privire la masurile fiscale luate de autoritati, Cornelia Stetco, Managing Partner, Impakt Imobiliare declara:

„In sectorul comercial, pentru domeniile de activitate unde s-a impus sistarea activitatii, posibilitatea amanarii sau reducerii unor cheltuieli ca si chiria spatiilor, taxelor, ratelor, posibilitatea accesarii somajului tehnic, aceste masuri sprijina companiile sa-si continue activitatea si astfel nu avem un val de eliberari de spatii industriale, comerciale sau de birouri, care ar genera o adevarata criza a chiriilor pe aceste segmente.

Decizia de scolarizare online va ingreuna nivelul de activitate si mobilitate al parintilor. Multi dintre parinti depindeau de crese, gradinite sau scoli cu program prelungit pentru a-si putea desfasura activitatea profesionala, deschiderea acestora ar fi ajutat la capacitatea de repornire a activitatii si in consecinta ar fi ajutat la revenirea mai rapida a economiei.

S-a redus birocratia in multe institutii publice si se lucreaza mult online, ceea ce ne salveaza timp valoros, procedurile anevoioase si oarecum depasite pentru vremurile actuale s-au simplificat, activitatea cotidiana in relatia cu institutiile statului este mai usor de implementat. M-as bucura sa vad in continuare aceasta modalitate de lucru online cu institutiile publice  chiar si dupa aceasta perioada”.

Alte Comunicate de presa de 906 :