Alegerea unei pile de unghii potrivite

Pilele de unghii le putem gasi in diverse forme, culori si modele.Dar cand alegem o pila de unghii nu ne uitam numai la aceste aspecte , ci ar trebui sa tinem cont de gradul de abraziune a smirghelului.

Cu cat cifra smirghelului este mai mica, cu atat pila este mai dura si deci mai abraziva. Cu cat cifra este mai mare, cu atat pila este mai fina si deci mai putin abraziva.

https://janetnails.ro/334-pile

Există pile sub tot felul de forme, din diverse materiale și în foarte multe culori. Uneori, facem alegeri emoționale, mai ales când designul lor e atrăgător, iar forma – ieșită din comun. Cum manichiura a evoluat, nu orice pilă achiziționată se dovedește a fi o variantă corectă. Când o alegem, trebuie să ținem cont de câteva aspecte pentru a ne păstra sănătatea unghiilor. Grosimea și forma se aleg în funcție de preferințe, dar granulația este extrem de importantă.

Pilă de sticlă

Sunt foarte fine, ideale pentru unghiile moi și sensibile. Dacă ai unghii foarte tari, se pot toci destul de repede. Nu le folosi pentru unghiile cu gel sau acril: chinul e mare, efectul – redus, iar pila se tocește repede!

Buffere

https://janetnails.ro/503-pile-drepte

Cuburile sau blocurile, cum mai sunt numite aceste pile, au patru fațete, o colecție de pile pentru finisarea unghiilor. Poți face retușuri rapide după pilirea unghii, să uniformizezi suprafața unghiei și să dai luciu (cu partea cea mai fină).

Pile dupa abrazivitate.

* 80- 100 au textura foarte aspra si zgrumturoasa.

* 120- 150 au suprafata aspra

* 180- 240 textura medie

* 400 suprafata fina

* 600 textura foarte fina

In general, pilele pentru manichiura se aleg in functie de abrazivitate, forma, marime si grosime.

ABRAZIVITATEA

Abrazivitatea pilelor porneste de la 60 (cea mai dura) si ajunge pana la 600 (cea mai fina – pentru luciu). Pentru scurtatul unghiei naturale avem nevoie de pile cu abrazivitati de 100 (unghii tari),180 (unghii normale) sau 240 (unghii sensibile).

FORMA

Forma cea mai intalnita si utilizata este cea ovala, dar gasim si pile dreptunghiulare sau banana, iar fiecare persoana isi alege forma pe care o prefera.

https://janetnails.ro/505-pile-electrice-accesorii

MARIMEA

Dupa marime, pilele sunt: minipile (de obicei pentru tinut in geanta), pile medii (cele mai intalnite si utilizate) si pile colosale.

GROSIMEA

Grosimea pilelor de unghii se alege de obicei dupa preferinta fiecarei persoane . Si intalnim pile subtiri (folosite mai mult in saloanele de manichiura), pile medii (recomandate pentru acasa) si pile groase.

DATE DE CONTACT

Nume: janetnails
Functie: administrator
Email: janetnailstimisoara@gmail.com
Website: https://janetnails.ro

Alte Comunicate de presa de 501 :