„Amadeus”, de Peter Schaffer, în premieră la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov, pe 10 februarie

Pe scena Teatrului „Sică Alexandrescu” din Brașov, „Amadeus” poartă semnătura regizorală a lui Gavriil Pinte – regizor artistic în cadrul Redacţiei Teatru a Societăţii Române de Radiodifuziune, multiplu premiat. Într-un interviu acordat publicației Zile și Nopți, regizorul vorbește despre felul în care i s-a schimbat percepția asupra textului lui Peter Shaffer în decurs de zece ani, respectiv de la montarea din Sibiu la cea din Brașov.

 

„În 2014, la secția germană a Teatrului Național din Sibiu am realizat un spectacol de cameră. Adică, publicul era pe scenă, pe gradene, foarte aproape de actori. De multe ori, Salieri stătea în primul rând, printre spectatori. La Brașov avem de-a face cu un alt spațiu. Unele lucruri au rămas, persistă, altele, evident, s-au schimbat vrând-nevrând. Dar și eu, după zece ani, oricât de consecvent aș fi cu mine însumi, sunt altfel. De mulți ani încoace încerc să fac spectacole care au legătură directă cu mine, cu subiectivitatea mea. Mozart sunt eu, în momentele de grație Salieri sunt tot eu, în momentele de dizgrație”, susține Pinte în interviul acordat jurnalistei Adina Chirvasă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte Comunicate de presa de common_bevisible:

Piesa „Amadeus”, de Peter Schaffer, s-a jucat, pe 10 februarie, în premieră la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov. Spectacolul de teatru muzical, foarte bine primit pe orice scenă, a oferit o experiență complexă și captivantă, în care publicul a fost imers
„Amadeus”, de Peter Schaffer, se joacă în premieră la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov pe 10 februarie. Spectacolul de teatru muzical, foarte bine primit pe orice scenă, ne poartă înapoi, în saloanele Vienei de secol XVIII, pentru a-l descoperi pe Mozart
Compania internațională Klarwin își anunță susținerea pentru cel mai mare proiect de ecologizare inițiat de „Let's do it, Romania!”.
Operatorul depozitului ecologic zonal Brașov, FIN-ECO S.A., anunță instalarea și operaționalizarea sistemului de captare, transport și ardere a gazelor de depozit aferente Celulei 3. Soluția tehnică a fost furnizată de compania internațională Klarwin.
Joi, 24 Iunie, sărbătorim Ziua Internațională a iei.