Anunț începere implementare proiect ” SMART SLAVICI LAB” – Liceul Tehnologic Ioan Slavici din Timișoara

Anunț începere implementare proiect

” SMART SLAVICI LAB” – Liceul Tehnologic Ioan Slavici din Timișoara

Comunicat de presă

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

 

Liceul Tehnologic Ioan Slavici din Timișoara, în calitate de Beneficiar, anunță demararea proiectului „SMART SLAVICI LAB”, cod proiect F-PNRR-SmartLabs-2023-2814, proiect finanțat prin Planul Național De Redresare Și Reziliență Pilonul VI. Politici pentru noua generație Componenta C15: Educație Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ.

Proiectul se desfășoară în perioada februarie 2024 – ianuarie 2025, valoarea totală a contractului de finanțare fiind de 339983 lei, fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene – Următoarea Generație UE.

Obiectivul general al proiectului este creșterea accesului la mijloace moderne de învățare pentru elevi și consolidarea competențelor digitale în utilizarea instrumentelor de tip „laborator inteligent” pentru cadrele didactice. Proiectul vizează de asemenea creșterea accesului la educație pentru grupurile vulnerabile și combaterea excluziunii sociale, absenteismului și abandonului școlar.

Activitățile derulate în cadrul proiectului:

•     Achiziționarea de echipamente tehnologice (inclusiv mobilier ergonomic adaptat și integrat specific) pentru dezvoltarea unui laborator inteligent digital, (smartlab) conform OME nr. 3497/2022

•     Achiziționarea de conținut educațional care va acoperi domenii din programa școlară și de software/licență cu specific educațional care să asigure distribuirea centralizată, în rețeaua locală, a materialelor didactice pe dispozitive

•     Conectarea dispozitivelor din laboratorul inteligent la rețeaua de comunicații a unității de învățământ

•     Instruirea cadrelor didactice pentru utilizarea echipamentelor aferente conceptului de laborator inteligent digital integrat prin 2 sesiuni de instruire

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați!

Liceul Tehnologic Ioan Slavici din Timișoara

Str. A.P.Podeanu nr. 144

telefon: 0256-213 108

e-mail: secretariatliceu@islavici.ro

website: www.islavicitmliceu.ro

„Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

DATE DE CONTACT

Nume: Maris Simina
Functie: responsabil proiecte
Email: simina.maris@islavici.ro
Telefon: 0744574443
Website: www.islavicitmliceu.ro

Cuvinte cheie:

smartlab, slavici, pnrr

Alte Comunicate de presa de Maris Simina:

Liceul Tehnologic Ioan Slavici din Timișoara, în calitate de Beneficiar, anunță demararea proiectului "SMART SLAVICI LAB", cod proiect F-PNRR-SmartLabs-2023-2814.
Liceul Tehnologic Ioan Slavici din Timișoara, în calitate de Beneficiar, anunță demararea proiectului "SMART SLAVICI LAB", cod proiect F-PNRR-SmartLabs-2023-2814.