Anvelopele Pirelli P Zero Slick pentru Dallara stradale EXP s-au remarcat pe circuitul de la Mugello

Anvelopele Pirelli P Zero Slick au fost selectate de compania Dallara pentru a echipa exclusivistul automobil Stradale EXP, o versiune de curse a automobilului Stradale, conceput pentru utilizarea pe pistă cu 500 CP, cuplu 720 Nm și o greutate de 890 kg. Inginerii Pirelli s-au confruntat cu o situție dificilă în dezvoltarea acestor anvelope slick speciale, care sunt concepute pentru a rezista la sarcini impresionante. Anvelopele P Zero dezvoltate special pentru modelul Stradale EXP au permis companiei Dallara să-și atingă obiectivul de a parcurge circuitul Mugello în mai puțin de un minut și 46 de secunde: obiectiv ce a fost depășit atunci când mașina, echipată cu anvelopele Pirelli, a înregistrat un tur de 1m45.837s.

Dallara Stradale EXP este o versiune îmbunătățită a lui Stradale, menită să ofere o experiență tuturor amatorilor de curse, atât pe șosea, cât și pe circuit, permițând celor care participă la competițiile de profil să se distreze fără a fi nevoie să se supună constrângerilor de omologare a autoturismelor. Debutul său a avut loc în cadrul Pirelli P Zero Experience în Mugello, unul dintre evenimentele emblematice dedicate șoferilor care doresc să își aducă mașina pe pistă și să testeze cele mai performante modele ale celor mai mari producători pentru care Pirelli produce anvelope personalizate.

În dezvoltarea anvelopelor pentru Stradale EXP, inginerii Pirelli s-au confruntat cu mai multe provocări de ordin tehnic. În habitatul său natural de pe pistă, mașina generează sarcini dinamice semnificative, comparabile cu cele experimentate cu o mașină de curse GT3. Soluția a fost găsită prin dezvoltarea precisă a structurilor și materialelor, ceea ce a condus la utilizarea unui compus mai moale (mediu) pentru puntea față și unul mai rigid (mai greu) pentru spate, pentru a asigura, atât un echilibru dinamic bun al mașinii, cât și un echilibru corect între performanță, aderență și rezistență la diferite temperaturi, datorită introducerii polimerilor de nouă generație. Acest lucru explică diferența de clasificare dintre anvelopele față DMA și anvelopele spate DHA. Înainte de debutul oficial la Pirelli P Zero Experience, mașina Stradale EXP, echipată cu anvelope P Zero Slick, a parcurs peste 9.000 de km pe diverse piste, inclusiv Barcelona, ​​Misano și Vallelunga, pentru a fi testată într-o varietate de condiții reprezentative pentru diferite circuite.

Pierangelo Misani, Senior Vice President of Research & Development and Cyber la Pirelli, a declarat: “Prin anvelopele dezvoltate pentru Dallara Stradale EXP, obiectivul nostru a fost să oferim performanțe maxime combinate cu cea mai îndelungată durată de funcționare. Ca și în cazul mașinilor GT, ținta a fost versatilitatea. Ne-am dorit un P Zero ușor de utilizat pentru șoferii amatori ai curselor de mașini, ce au nevoie de o anvelopă care să ofere feedback clar și să fie potrivită pentru cei mai pretențioși dintre ei. Am lucrat foarte bine cu echipa Dallara: este o companie cu care împărtășim aceeași pasiune și aceleași obiective, începând cu siguranța la cel mai înalt nivel posibil”.

Alte Comunicate de presa de Andreea Calina:

SINGURA COMPANIE DIN SECTORUL AUTOMOBILELOR ȘI PIESELOR LA NIVEL GLOBAL
ANVELOPELE PIRELLI P ZERO, CINTURATO ȘI SCORPION PE ULTIMELE MODELE DE MAȘINI ȘI CONCEPTE ECOLOGICE
ANVELOPELE SPECIAL CONCEPUTE DERIVATE DIN MOTORSPORT ALESE ÎMPREUNĂ CU P ZERO CA ECHIPAMENT ORIGINAL PENTRU NOUL AUDI
ANVELOPELE SPECIAL DEZVOLTATE PENTRU VARIANTA DE PISTĂ A STRADALE PARCURG CIRCUITUL DE LA TOSCANA LA FEL DE REPEDE CA O MAȘINĂ GT3
Pirelli a dezvoltat o nouă anvelopă P Zero, care combină performanța și controlul, precum și confortul pentru a oferi o experiență de condus cu adevărat plăcută, în special pentru Hyundai KONA N, lansat recent.