Trigabolo, o bucată din istoria Argentine”
Epopeea lui Trigabolo și Saperi e Sapori, recenzia născută dintr-o coastă a celebrului restaurant, s-a reunit într-o frumoasă seară comemorativă. Timp de aproximativ douăzeci de ani Argenta a fost epicentrul lumii restaurantelor, ani la care ne gândim încă cu nostalgie, așa cum demonstrează participarea extraordinară aseară la Cappuccini di Argenta. Datorită originalității și experimentelor culinare ale unor bucătari precum Igles Corelli, Bruno Barbieri, Mauro Gualandi, Pierluigi Di Diego, Marcello Leoni și mulți alții, restaurantul devenise un punct de referință internațional, meritând trei stele Michelin (ultimul anunț premiat honorem după închidere, singurul caz din lume) și făcând Argenta cunoscută în întreaga lume. Pe baza acestei experiențe irepetabile, a fost lansat „Saperi e Sapori”, un eveniment gastronomic care a avut loc la Argenta din 1990 până în 1994 și care i-a văzut pe cei mai prestigioși bucătari din lume gătind pe rând, lăsând o amprentă de neșters în istoria bucătăriei italiene. Pentru a comemora acest eveniment important, municipalitatea din Argenta în colaborare cu bucătarul Igles Corelli, a organizat o întâlnire comemorativă în aceeași mănăstire a Centrului Cultural Cappuccini unde avea loc recenzia. La masa vorbitorilor protagoniștii acelei perioade precum Igles Corelli, GERMANA BONOLI, Valentino Marcattilii, Fulvio Pierangelini, Giacinto Rossetti, Gianfranco Vissani și mulți alți bucătari, gastronomi și jurnaliști. În sală au fost și Paolo Bruni, consilierul regional Marcella Zappaterra și consilierul regional pentru buget Paolo Calvano. Firul amintirilor a fost ținut de Igles Corelli: „Saperi e Sapori – și-a amintit – a fost ca internetul de astăzi, o oportunitate de a ne ține la curent cu lumea gastronomiei gourmet.