Asociatia pentru Inovare Sociala impreuna cu partenerii sai din cadrul proiectului „Masuri integrate pentru combaterea saraciei si a marginalizarii in Livezeni” lanseaza campania „GHIOZDANUL PLIN”

Campania „GHIOZDANUL PLIN” are ca scop sprijinirea celor 295 de copii afectati de saracie extrema si marginalizare din comunitatea Livezeni pentru a avea acces la scoala, in anul scolar 2019-2020, prin donarea de rechizite, materiale educative, haine, uniforme scolare si incaltaminte.

Derularea acestei campanii vine in completarea programului de fundraising desfasurat în toamna anului 2018, cand, in cronologia proiectului “Masuri integrate pentru combaterea saraciei si a marginalizarii in Livezeni” (proiect initiat de Primaria Comunei Livezeni, alaturi de partenerii sai Scoala Gimnaziala “Benedek Elek”, Asociatia pentru Inovare Sociala, Fundatia Crestina Rhema si Unic Sports), donatiile voluntarilor au fost primite cu mare entuziasm de catre elevii scolii “Benedek Elek”.

Rezultatele pozitive ale campanei “GHIOZDANUL PLIN” 2018 ne-au motivat sa lansam si anul acesta apelul catre toti cei care vor sa se implice in ajutorarea copiiilor din mediile defavorizate. Astfel, in toamna anului 2018 au fost colectate aproape 400 de articole pentru scoala, dintre care enumeram: ghiozdane, carti, caiete, penare, creioane, stilouri, pixuri, acuarele, etc. Ne asteptam ca si anul acesta sa primim sustinerea oamenilor cu suflet mare si astfel sa oferim copiilor din Livezeni incredere in a incepe noul an scolar cu zambet pe fete.

 

In continuare, sunt invitate sa se alature campaniei persoane fizice, persoane juridice sau institutii publice care pot si isi doresc sa contribuie cu donatii pentru elevii din Livezeni. Donatiile pot fi facute astfel:

  1. in bani:
  • pentru achizitionarea unor rechizite in cantitate mare de catre scoala pentru acesti copii
  • pentru achizitionarea de obiecte de imbracaminte de catre parinti (cu aducerea dovezii de plata)
  1. in bunuri: rechizite, materiale educationale, carti, haine, uniforme scolare si incaltaminte.

Donatiile vor fi realizate in ambalaje deschise, pentru centralizarea lor, fiind apoi organizate in seturi pe varste / clase.

Perioada campaniei in care vor fi colectate bunurile este 1 – 30 septembrie 2019.

 

In Livezeni traiesc peste 400 de familii in saracie, privati de servicii de sanatate si educatie, fara venituri, locuri de munca si fara sa isi cunoasca drepturile. Dintre acestia 150 de familii traiesc doar din alocatii, 250 de persoane primesc venitul minim garantat si mai mult de jumatate din gospodarii sunt suprapopulate, in fiecare casa de chirpici care sta sa cada, locuind cel putin 6 suflete. In sat, inca exista case neracordate la energie electrica si aproape nicio familie nu are acte de proprietate pe acoperisul de deasupra capului. O treime din locuintele din aceasta comunitate, se afla intr-o stare avansata de distrugere si reprezinta un pericol pentru familiile respective. O treime din locuinte nu au incalzire pe timp de iarna, iar mai mult de jumatate sunt lipsite de conditii minime de igiena si sanatate. Invatamantul local se confrunta cu o rata a abandonului scolar de 13% și 290 de copii sunt analfabeți. Aproape 1000 de persoane nu au un loc de munca, adica 80 % din populatia apta de munca comunitatii. Din acestia, peste jumatate au cel mult 4 clase, iar 350 au terminat gimnaziul.

In acest context, obiectivul general al proiectului “Masuri integrate pentru combaterea saraciei si a marginalizarii in Livezeni” vizeaza diminuarea fenomenului de excluziune sociala si saracie in comunitatea marginalizata din comuna Livezeni, judetul Mures, prin furnizarea de masuri integrate de sprijin si asistenta pentru 150 de gospodarii, respectiv 600 de persoane aflate in risc de saracie si excluziune sociala, din care cel putin 36% femei si 70% persoane de etnie roma. Acest obiectiv se va realiza prin furnizarea de servicii integrate de crestere a accesului si a participarii la educatie, sprijin pentru accesul si mentinerea pe piata muncii, sustinerea antreprenoriatului, furnizarea de servicii medicale si sociale, imbunatatirea conditiilor de locuit, asistenta juridica pentru reglementarea actelor, care se adreseaza membrilor comunitatii marginalizate din comuna Livezeni.

Accesează site-ul: www.vector-mures.ro sau paginile de facebook: Asociatia de inovare sociala www.facebook.com/responsabilitate.sociala.92 sau Livezeni2020 https://www.facebook.com/vectormures/ si vino alaturi de noi sa dam o mana de ajutor!

DATE DE CONTACT

Nume: Asociatia pentru Inovare Sociala
Email: contact@inovare-sociala.ro
Telefon: 762248195
Website: www.vector-mures.ro
Cuvinte cheie: Livezeni Scoala Donatii Ghiozdan Saracie Fundraising Campanie

Alte Comunicate de presa de 811 :