Asociația Urbik anunță finalizarea proiectului “Cresc Sănătos!” implementat în parteneriat cu Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Iași și cofinanțat de Primăria Municipiului Iași.

 

Comunicat de presă

Noiembrie 2022

Asociația Urbik anunță finalizarea proiectului “Cresc Sănătos!” implementat în parteneriat cu Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Iași și cofinanțat de Primăria Municipiului Iași.

Proiectul “Cresc Sănătos!” s-a derulat în perioada 1 septembrie 2022 – 15 noiembrie 2022 și a avut ca scop cultivarea de comportamente sănătoase în ceea ce privește alegerile alimentare și stilul de viață.

Obiectivul general al proiectului l-a reprezentat creșterea gradului de conștientizare în rândul a aproximativ 150 de elevi din ciclul primar al Colegiului Național „Mihai Eminescu” Iași precum și a părinților acestora asupra efectelor indezirabile pe care alegerile alimentare nepotrivite și adoptarea unui stil de viață dezechilibrat le pot avea asupra greutății corporale și a sănătății în ansamblul ei, având ca scop cultivarea de comportamente sănătoase privind alimentația și stilul de viață.

Obiective specifice: Investigarea comportamentului alimentar și a stilului de viață și cultivarea de comportamente sănătoase cu privire la alegerile alimentare și a stilului de viață. În acest scop au fost organizate întâlniri cu caracter informativ, pe parcursul cărora participanților la proiect li s-au prezent informații necesare însușirii unor principii sănătoase de viață și alimentație, urmate de întâlniri cu caracter practic, cu rol în fixarea noțiunilor prezentate.

Rezultate obținute: Informarea a 152 de elevi din ciclul primar cu privire la alegerile alimentare sănătoase, stilul de viață echilibrat și igiena orală, realizarea unui afiș și a unui semn de carte care să conțină informațiile de bază prezentate elevilor, evaluarea comportamentul alimentar și a stilul de viața și organizarea unei expoziții în incinta Colegiului Național „Mihai Eminescu” Iași cu cele mai reprezentative lucrări create de către copii pe parcursul proiectului.

Impactul implementării proiectului   este reprezentat de creșterea gradului de conștientizare în rândul elevilor și a părinților asupra efectelor indezirabile pe care alegerile alimentare nepotrivite și adoptarea unui stil de viață dezechilibrat le pot avea asupra greutății corporale și a sănătății, creșterea stimei de sine și a calității vieții, reducerea și prevenirea îmbolnăvirilor în rândul copiilor.

Valoarea totală a proiectului este de 22.400 lei, din care valoare cofinanțare Primăria Municipiului Iași 20.000 lei, valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul local destinat proiectelor de interes public local propuse de societatea civilă în baza Legii 350/2005, iar 2.400 lei reprezintă cofinanțarea pusă la dispoziție de beneficiarul proiectului.

Date de contact: Coordonator proiect – Brebu Mihaela, telefon: 0740.13.33.11, e-mail: contacturbik@gmail.com, Facebook https://www.facebook.com/Urbik-103354347844943

DATE DE CONTACT

Nume: Mihaela Brebu
Functie: Coordonator proiect
Email: mihaelabrebu11@gmail.com
Telefon: 0740133311

Cuvinte cheie:

Alte Comunicate de presa de Cotica Aurelian:

Proiectul ”Cresc Sănătos!”, Ediția III – “SMART Pachețel” își propune cultivarea de obiceiuri sănătoase cu privire la servirea micului dejun acasă și a unei gustări sănătoase la școală.
Proiect de educatie pentru sanatate care isi propune cultivarea de comportamente sanatoase in ceea ce priveste alimentatia si stilul de viata
Asociația Urbik anunță finalizarea proiectului “Cresc Sănătos!” implementat în parteneriat cu Colegiul Național ”Garabet Ibrăileanu” Iași și cofinanțat de Primăria Municipiului Iași.