Asociația Urbik, Iași, anunță lansarea proiectului ”Cresc Sănătos!”, Ediția III – “SMART Pachețel”

Asociația Urbik, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și cu susținerea sponsorilor Alevia, Panovision și WebBeds, lansează proiectul ”Cresc Sănătos!”, Ediția III – “SMART Pachețel”. Proiectul se desfășoară în perioada 1 septembrie 2023 – 15 noiembrie 2023, având ca beneficiar principal Liceul Teoretic Waldorf, căruia i se alătură alte 20 de școli partenere din municipiul Iași.

 

Obiectivul general al proiectului “Cresc Sănătos!”, Ed. III – SMART Pachețel: Pe de o parte proiectul își propune creșterea gradului de conștientizare în rândul elevilor și a părinților asupra efectelor nedorite pe care alegerile alimentare nepotrivite și adoptarea unui stil de viață dezechilibrat le pot avea asupra greutății corporale și a sănătății în ansamblul ei, iar pe de altă parte își propune cultivarea de comportamente adecvate, privind servirea micului dejun, alegerea unor gustări sănătoase, importanța exercițiilor fizice și a unei hidratări corespunzătoare.

Obiective specifice

Investigarea comportamentului alimentar și a stilului de viață și cultivarea de comportamente sănătoase cu privire la alegerile alimentare și a obiceiurilor sănătoase, prin organizarea de întâlniri cu caracter informativ, pe parcursul cărora elevilor participanți la proiect li se vor prezenta informațiile necesare însușirii unor principii sănătoase de viață și alimentație.

Realizarea site-ului “Cresc Sănătos” și afișarea unui banner reprezentativ în perimetrul celor 20 de școli partenere, prin intermediul căruia părinții să poată accesa ușor site-ul propus.

La finalul proiectului elevii vor fi încurajați să realizeze un material (desen/pictură/colaj) care să ilustreze variante de mic dejun și pachețel sănătoase. Cele mai reprezentative lucrări create de către elevi pe parcursul proiectului vor constitui obiectul unei expoziții organizată în incinta Liceului Teoretic Waldorf Iași.

Valoarea totală a proiectului: 48.000 lei, din care:

–        25.000 lei reprezintă valoarea cofinanțării oferite de Primăria Municipiului Iași, prin programul anual de finanțare nerambursabilă destinat proiectelor de interes public local, propuse de societatea civilă, în baza Legii 350/2005

–        15.000 lei reprezintă valoarea sponsorizării oferite de compania Alevia

–        5000 lei reprezintă valoarea sponsorizării oferite de compania WebBeds

–        3.000 lei reprezintă cofinanțarea pusă la dispoziție de beneficiarul proiectului. Asociația Urbik

 

Ne dorim ca instrumentele puse la dispoziție atât copiilor cât și părinților prin acest proiect să fie de ajutor în cultivarea unor obiceiuri sănătoase cu privire la servirea micului dejun acasă și a unei gustări sănătoase la școală.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Nume: Mihaela Brebu
Functie: Coordonator proiect
Email: mihaelabrebu11@gmail.com
Telefon: 0740133311
Website: https://www.facebook.com/Urbik-103354347844943

Cuvinte cheie:

Educație pentru sănătate, mic dejun, pachețel, cresc sănătos

Alte Comunicate de presa de Cotica Aurelian:

Proiectul ”Cresc Sănătos!”, Ediția III – “SMART Pachețel” își propune cultivarea de obiceiuri sănătoase cu privire la servirea micului dejun acasă și a unei gustări sănătoase la școală.
Proiect de educatie pentru sanatate care isi propune cultivarea de comportamente sanatoase in ceea ce priveste alimentatia si stilul de viata
Asociația Urbik anunță finalizarea proiectului “Cresc Sănătos!” implementat în parteneriat cu Colegiul Național ”Garabet Ibrăileanu” Iași și cofinanțat de Primăria Municipiului Iași.