Asociația Urbik Iași, în parteneriat cu Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Iași, anunță lansarea proiectului ”Cresc Sănătos!” – Ediția II, proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Iași prin programul anual de finanțare nerambursabilă destinat proiectelor de interes public local, propuse de societatea civilă, în baza Legii 350/2005.

Obiectivul general al proiectului “Cresc Sănătos!” – Ediția II este creșterea gradului de conștientizare în rândul a 150 de elevi din ciclul primar al Colegiului Național „Mihai Eminescu” Iași precum și a părinților acestora asupra efectelor indezirabile pe care alegerile alimentare nepotrivite și adoptarea unui stil de viață dezechilibrat le pot avea asupra greutății corporale și a sănătății în ansamblul ei, având ca scop cultivarea de comportamente sănătoase, privind alimentația și stilul de viață.

Obiective specifice: Investigarea comportamentului alimentar și a stilului de viață și cultivarea de comportamente sănătoase cu privire la alegerile alimentare și a obiceiurilor sănătoase, prin organizarea de întâlniri cu caracter informativ, pe parcursul cărora elevilor participanți la proiect li se vor prezenta informațiile necesare însușirii unor principii sănătoase de viață și alimentație, urmate de întâlniri cu caracter practic, cu rol în fixarea noțiunilor prezentate.

La finalul proiectului elevii vor fi încurajați să realizeze un material (desen/pictură/colaj) care să ilustreze principiile care stau la baza unui model de alimentație sănătos și a unui stil de viață echilibrat, așa cum le-au înțeles și însușit, ca urmare a participării în acest program. Cele mai reprezentative lucrări create de către elevi pe parcursul proiectului se vor constitui într-o expoziție organizată în incinta Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Iași. Aceste lucrări se vor regăsi în conținutul materialelor informative elaborate la final de proiect.

Perioada de implementare –   1 septembrie 2022 – 15 noiembrie 2022

Valoarea totală a proiectului este de 22.400 lei, din care valoare cofinanțare Primăria Municipiului Iași 20.000 lei, valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul local destinat proiectelor de interes public local propuse de societatea civilă în baza Legii 350/2005, iar 2.400 lei reprezintă cofinanțarea pusă la dispoziție de beneficiarul proiectului.

Date de contact: Coordonator proiect – Mihaela Brebu, telefon: 0740.13.33.11, e-mail: contacturbik@gmail.com, Facebook https://www.facebook.com/Urbik-103354347844943

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Nume: Mihaela Brebu
Functie: Coordonator proiect
Email: mihaelabrebu11@gmail.com
Telefon: 0740133311

Cuvinte cheie:

Alte Comunicate de presa de Cotica Aurelian:

Proiectul ”Cresc Sănătos!”, Ediția III – “SMART Pachețel” își propune cultivarea de obiceiuri sănătoase cu privire la servirea micului dejun acasă și a unei gustări sănătoase la școală.
Proiect de educatie pentru sanatate care isi propune cultivarea de comportamente sanatoase in ceea ce priveste alimentatia si stilul de viata
Asociația Urbik anunță finalizarea proiectului “Cresc Sănătos!” implementat în parteneriat cu Colegiul Național ”Garabet Ibrăileanu” Iași și cofinanțat de Primăria Municipiului Iași.