conturi in euro

Avantajele detartrajului dentar

Chiar și o cantitate modestă de bacterii poate fi suficientă pentru a-ți irita gingiile, dacă este lăsată să se acumuleze și să formeze placa bacteriană. Bacteriile folosesc glucidele din alimente pentru a produce acizi care pot irita gingiile și pot afecta smalțul dentar, cauzând formarea cariilor. Toxinele produse de bacterii pot provoca de asemenea inflamația și lezarea țesutului gingiilor, conducând la dilatarea vaselor sangvine în regiunea afectată. La rândul său, acest fenomen poate cauza sângerarea gingiilor în timpul periajului. Dacă nu este ținută sub control, placa bacteriană poate duce la apariția unui șir de probleme, începând cu sângerări gingivale și inflamația gingiilor din cauza gingivitei, până la probleme mai serioase precum parodontita și chiar pierderea dinților. 

Cum se manifestă și de ce apare?

Cea mai des întâlnită greșeală care determină apariția plăcii bacteriene este determinată de periajul deficitar, dar mai ales de faptul că periuța nu poate pătrunde toate zonele care necesită să fie curățate. Astfel vor apărea depunerile de tartru, care sunt localizate de obicei în jurul dinților sau sub gingii. Dacă placa bacteriană nu este îndepărtată prin periaj zilnic și utilizarea regulată a aței dentare, cu timpul ea poate deveni dură, formând tartrul dentar. Tartrul este o substanță dură, care se acumulează de-a lungul liniei gingivale și care aderă strâns la suprafața dinților, împiedicând curățarea lor adecvată. Această lipsă a înlăturării tartrului în timp util conduce spre afecțiuni gingivale, care dacă progresează pot afecta calitatea dinților. Prezența bacteriilor poate provoca și retracția gingivală cu formarea unor mici cavități sau „buzunare”, în care ulterior se acumulează și mai multă placă bacteriană. Cu timpul, aceste cavități se adâncesc, afectând oasele și țesuturile moi care mențin în poziție și protejează dinții.

Într-o astfel de situație este recomandată vizita la o clinică stomatologică în care se găsesc specialiști implicați. Aici vei dispune de un tratament de înlăturare a plăcii bacteriene, iar dentiția va fi una complet sănătoasă. Sfaturile medicului stomatolog și indicațiile lui sunt importante pentru menținerea unei danturi ca la carte.

Procesul de curățare nu este unul complex. Pașii sunt următorii:

  1. Prima etapă este definită de curățarea locului în care placa s-a depus. Astfel, se folosesc ustensile specifice unui cabinet stomatologic. 
  2. A doua etapă este determinată de lustruirea dinților, prin care ei capătă o suprafață netedă. Nu se discută doar despre un proces prin care aspectul dinților se schimbă, dar și despre prevenirea unei noi depuneri.

Dacă vrei să ai parte de un detartraj dentar la preț bun, trebuie să știi că și sfaturile medicului stomatolog sunt importante. Vizita periodică la dentist este esențială, pentru că procesul de detartraj trebuie efectuat de mai multe ori. 

Însăși îngrijirea dentară profesională a evoluat mult: simplul detartraj ar trebui înlocuit cu o terapie ghidată a biofilmului, în care se folosesc indicatori cromatici ce vor evidenția exact zonele unde există depozite mai importante de placă bacteriană, acestea primind atenție suplimentară. 

De asemenea, medicul tău îți poate recomanda o pastă de dinți potrivită nevoilor tale, dar de preferat sunt cele de înaltă calitate, precum cele pe bază de fluor. Periajul trebuie să fie unul realizat corect, cu mișcări care să curețe cel puțin 90% din suprafața dinților. Un periaj corect durează circa 2 minute.

Exista modalități mai simple prin care se poate preveni apariția plăcii bacteriene, precum:

  • folosirea aței dentare. Ajută la curățarea spațiilor dintre dinți, unde o periuță normală nu poate ajunge. Cumulul de resturi în astfel de zone este mare. Așadar trebuie îndepărtat.
  • achiziționarea unei periuțe electrice folosită de-a lungul liniei gingivale; Recomandăm periutele sonice care efectuează mișcări în lungul axului dintelui și le evită pe cele orizontale.
  • clătirea cu apă de gură, care ajută la menținerea sănătății gingiilor.

 

Oricând ești în dubii sau nevoie de sfaturi și intervenții armonioase la nivelul dentiției, soluția este să te consulți cu specialistul tău și să alegeți împreună tratamentul potrivit nevoilor tale.

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte Comunicate de presa de Popescu Tudor:

Îți dorești o coafură nouă, o culoare ieșită din comun sau o tunsoare avangard, dar nu știi unde să cauți?
Știai că în gura ta pot fi găsite până la 300 de tipuri de bacterii? Acest lucru este absolut normal, însă o mică parte dintre aceste bacterii pot cauza apariți
De câte ori ai simțit dureri dentare și ai spus: Lasă, că o să-mi treacă? 
Despre stilul eclectic se spune că este unul creativ, complex și sofisticat. Un astfel de stil de amenajare este adoptat de persoanele care se lasă conduse de i
Imprimantele 3D inteligente deschid ușa către un univers plin de posibilități! Fie că sunt folosite în scop funcțional sau recreațional, există o nevoie comună