conturi in euro

#BackToSchool. Incepe scoala cu ECDL. Concurs

Astazi, este esential ca elevii si profesorii sa isi dezvolte abilitati ITC solide, pentru a beneficia de tehnologie si de toate oportunitatile de invatare si predare cu care digitalizarea patrunde in scoli.

Elevii pot sa faca un pas inainte si sa obtina certificarea internationala ECDL. Astfel, competentele lor digitale sunt recunoscute la nivel global, certificate pe termen nelimitat si au posibilitatea de a echivala proba de Competente digitale din cadrul Bacalaureatului cu ECDL PROFIL BAC. Pana acum, peste 90 000 de elevi au beneficiat deja de aceasta oportunitate.

Mai mult, daca elevii se inscriu si sustin cel putin un examen ECDL in perioada 9 septembrie – 13 decembrie 2019, pot castiga unul dintre premiile oferite de ECDL ROMANIA.

 

Tinerii sunt incurajati sa opteze pentru instruire si certificare IT la standard international si in anul scolar 2019-2020, in situatia in care acum aptitudinile IT sunt o conditie obligatorie pentru a face fata cerintelor actuale de pe piata muncii. Dovedirea competentelor digitale si increderea in propriile abilitati pot fi asigurate doar prin obtinerea unei certificari la standard recunoscut la nivel global.

In perioada 9 septembrie – 13 decembrie 2019, toti elevii din invatamantul preuniversitar din Romania, care se vor inscrie si urmeaza sa isi certifice competentele de utilizare a computerului  prin certificarea ECDL, intra automat in tombola pentru castigarea unuia dintre cele cinci premii oferite de ECDL ROMANIA: un laptop si patru tablete. Campania este valabila doar pentru elevi, in perioada respectiva, prin concursul Incepe scoala cu ECDL! (detalii complete despre concurs se regasesc pe pagina web ECDL ROMANIA).

Computerele pot fi folosite la clasa in multe feluri, incepand cu gradinita si scoala primara, pana la liceu si universitate. Competentele digitale reprezinta un set de aptitudini de baza care, alaturi de aritmetica si citire, trebuie sa fie dezvoltate inca din primele etape de scoala. Lipsa competentelor digitale ii expune pe tineri unor riscuri mari, atat in perioada de studii, cat si mai tarziu. Elevii fara aptitudinile corespunzatoare vor pierde oportunitatile de invatare de care ceilalti coelgi ai lor, corect pregatiti, vor beneficia. Mai tarziu, tinerii care nu si-au dezvoltat aptitudini ITC solide vor fi dezavantajati pe o piata a muncii care, din ce in ce mai mult, impune competentele digitale ca o cerinta prealabila.

Programele internationale de certificare, precum ECDL, care este deja implementat in multe scoli din intreaga lume, ofera o metoda clara de dezvoltare si probare a competentelor digitale dobandite.

 

ECDL a lansat de curand si module de certificare IT pe competente digitale pentru tehnologii actuale, precum Computing (programare in Python si gandire algoritmica), 3D Printing (modelare si imprimare 3D), Online Collaboration sau Digital Marketing.

La initiativa ECDL ROMANIA, Utilizarea tehnologiilor de modelare si imprimare 3D a fost aprobata de Ministerul Educatiei ca disciplina optionala in liceu. Programa scolara pentru noul optional se va aplica in sistemul de invatamant incepand cu anul scolar 2019-2020.

 

 

Profilul ECDL pentru BAC se adreseaza elevilor care, pe langa dezvoltarea portofoliului personal, doresc sa isi echivaleze proba de Competente digitale din cadrul Bacalaureatului cu Permisul ECDL.

Au fost create doua Profiluri ECDL destinate elevilor – Permisul ECDL PROFIL START BAC si Permisul ECDL PROFIL BAC, care pot fi dezvoltate apoi permanent. Pana acum, peste 90 000 de elevi au beneficiat deja de aceasta oportunitate.

 

In plus, incepand cu acest an scolar, cadrele didactice din invatamantul preuniversitar pot beneficia de noi credite profesionale transferabile daca acceseaza si se certifica pe modulele ECDL Computing (Python) si ECDL 3D Printing. Pana acum beneficiau de aceasta oportunitate doar daca obtineau certificarea ECDL PROFIL DIDACTIC.

 

ECDL este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 100 de tari si numara pana in prezent peste 15 milioane de persoane inregistrate in program.

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 800 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.

ECDL Foundation este o organizatie internationala dedicata dezvoltarii standardelor de competente digitale la nivelul fortei de munca, in educatie si la nivelul societatii in general. Programele de certificare, oferite prin intermediul unei retele globale active, permit indivizilor si organizatiilor sa evalueze, sa dezvolte si sa certifice competente de utilizare a computerelor si a altor instrumente digitale, pe baza standardului recunoscut global, ECDL/ ICDL.
Calitatea si reputatia ECDL sunt construite pe aproape 20 de ani de experienta in a asigura programe de certificare in 40 de limbi vorbite in intreaga lume. Succesul ECDL se bazeaza pe inovarea continua in dezvoltarea de programe de certificare, pe angajamentul pentru metodologii riguroase de testare si  aderarea consecventa la standardele ECDL de asigurare a calitatii.

Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.ro  sau www.ecdl.org.

 

Contact:

ECDL ROMANIA

marketing@ecdl.ro

021 316 99 22

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte Comunicate de presa de Irinuca Vaduva:

Uniunea Europeană face un pas major spre reglementarea utilizării inteligenței artificiale prin AI Act, impunând cerințe clare pentru AI literacy. Începând cu 2 februarie 2025, toate organizațiile care dezvoltă sau utilizează sisteme de inteligență artificială
3DUTECH a lansat pentru toți elevii și profesorii din România un nou Concurs național de tehnologii digitale inovatoare. Cele mai creative proiecte care vor îmbina Inteligența Artificială, modelarea și printarea 3D și robotica vor fi premiate. Înscrierea este
Campania EDUTECH - Modelează viitorul. Printează-l 3D! anunță până în iunie 2024 a șasea ediție a proiectului pentru meseriașii viitorului și concursul național de 3D printing & robotics, dedicat elevilor și profesorilor din România.
Într-o inițiativă de a transforma educația digitală și a asigura pregătirea adecvată a elevilor, profesorilor, funcționarilor publici și angajaílor din companii, ECDL Romania, liderul național în certificarea competențelor digitale, integrează tehnologii AI.
Educația de astăzi nu mai poate fi limitată la tradiționalele manuale și table cu cretă. După experiența foarte grea din pandemie, profesorii au acum o oportunitate excelentă de a-și dezvolta abilități IT, fără să fie afectați financiar.