Bătălia mecanicilor auto: încep înscrierile la Concursul Mecanicul Anului 2023!

Competiția durează aproape 2 luni – din mii de concurenți din toată țara, doar elitele ajung în finală, care va avea loc la Cluj-Napoca pe 18 noiembrie. Ei se bat cu toate armele pentru titlul suprem și marele premiu al competiției, o mașină Hyundai newi10. Înscrierile sunt deschise până pe data de 3 noiembrie pe site-ul oficial al competiției, www.mecaniculanului.ro. Evenimentul este organizat de AD Auto Total.

Concursul e deschis atât lucrătorilor esențiali din service-urile auto, cât și amatorilor.
4 categorii (mecanică, diagnoză, vulcanizare sau vopsitorie auto), 2 luni de probe teoretice și practice
Finala e un show live incendiar al cărui punct culminat e întrecerea de la diagnoză: 2 mașini identice pe scenă, cu aceeași defecțiune, de reparat într-o cursă contra-cronometru.
Cel care reușește să pornească primul motorul câștigă titlul de „Mecanicul Anului” și pleacă acasă cu mașina pe care a reparat-o.
Peste 16,000 de meseriași din toată țara și-au încercat șansele în cele 11 ediții anterioare ale competiției, reprezentând aproape 4000 de ateliere de reparații.

Gabriel Zane, Director Marketing, AD AUTO TOTAL: „AD AUTO TOTAL, lider al pieței de distribuție de piese auto în România, susține de peste un sfert de secol profesioniștii din industria reparațiilor auto care excelează în ceea ce fac. Încurajăm, de asemenea, tinerii pasionați de domeniul auto să urmeze meserii în această direcție și să-și dezvolte competențele profesionale necesare. Anul acesta, la ediția cu numărul 12 a concursului Mecanicul Anului, în colaborare cu partenerii noștri, furnizori de top de piese auto, oferim premii în valoare de peste 31.000 de euro, echipamente și cursuri. Dacă ești pregătit și crezi că poți deveni următorul campion al industriei de reparații auto, te invităm să aplici pe www.mecaniculanului.ro până pe 3 noiembrie.”

Cum se desfășoară concursul?

Etapa I (21 septembrie – 3 noiembrie ) constă într-un test online: 45 de întrebări în 60 de minute (mecanică și diagnoză), 20 de întrebări în 20 minute (vopsitorie) și 30 de întrebări în 45 de minute (vulcanizare).
Etapa II are loc doar pentru secțiunile de Vopsitorie (10 noiembrie), Mecanică și Diagnoză (18 noiembrie). Cei mai buni 2 concurenți din prima etapă la Vulcanizare se califică direct în Finala de la Cluj. Etapa II de la Vopsitorie reprezintă o probă practică într-un spațiu de tip service auto.
Etapa III (Finala) este și cea mai spectaculoasă. Va avea loc la Cluj-Napoca, în complexul Wonderland, pe 18 noiembrie.

Regulamentul integral e disponibil pe site.

Adrian Sandu, câștigător MECANICUL ANULUI, ediția 2022, secțiunea diagnoză 2022: „Îi îndemn pe toți cei care lucrează în domeniul reparațiilor auto și se simt pregătiți să se înscrie la concurs și să-și încerce puterile în competiția cu colegii de breaslă din toată țara. Pentru mine, e încununarea supremă a atâtor zile și nopți de întrebări și căutări pentru a afla care este cauza ce a dus la apariția defectului și care este cea mai bună soluție de reparație.”

Bege Hunor, câștigător MECANICUL ANULUI, ediția 2022, secțiunea mecanică 2022: „Am primit recunoaștere din partea clienților, a familiei și a prietenilor, care este cea mai mare satisfacție pentru mine. Personal, pot să recomand tuturor celor care se ocupă cu repararea autovehiculelor să participe la astfel de concursuri, chiar dacă nu ajung să câștige. Experiența, discuțiile cu colegi din diferite colțuri ale țării, construirea relațiilor cu profesioniști și să construiești bazele unor prietenii noi… sunt niște câștiguri deja. Eu zic că pasionații de autovehicule la un astfel de eveniment găsesc foarte ușor vocea comună din care pot dezvolta discuții constructive și nu numai. Fără să participi nu poți câștiga”

Viorel Diaconescu, câștigător MECANICUL ANULUI, ediția 2022, secțiunea vopsitorie: „Concursul poate fi o promovare în meseria asta, mai ales pentru tineret, pentru a fi motivați să practice o meserie în viață. În cazul meu, acest premiu e cea mai mare distincție a mea și m-a făcut să am mai multă încredere în mine”.

Petru Zuga, câștigător Mecanicul anului 2022, secțiunea vulcanizare: „După acest concurs, colegii m-au lăudat și m-au apreciat, clienții au început să mă vadă mai bine decât înainte… Mi se pare o experiență interesantă, este unmod prin care poți să vezi la ce nivel te situezi și cum poți evolua, pentru cei care își doresc asta.”.
Juriul competiției este format din trainerii ACADEMIEI AUTO AD AUTO TOTAL, profesioniști care au la activ mii de ore de formare furnizate mecanicilor și diagnosticienilor din toată România, și care specializează traineri din întreaga Europă.

MECANICUL ANULUI 2023 este un eveniment susținut de Bosch, Mann Filter, Castrol, Valvoline, Hengst, Varta, Ate și MEYLE.

Bătălia iscusinței și expertizei celor mai cei dintre mecanici va putea fi urmărita integral pe paginile oficiale de Facebook AD Auto Total și Mecanicul Anului.

AD AUTO TOTAL s-a născut din pasiune și dedicație pentru domeniul auto, cu capital 100% românesc. Beneficiind de o rețea de distribuție rapidă, cu densitate mare, cu prezența și extindere continuă la nivel internațional, AD AUTO TOTAL este unul dintre principalii importatori si distribuitori de piese auto din România.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Mecanicul Anului 2023, moto, auto, masina, mecanic, diagnostician, vopsitor, vulzanizator

Alte Comunicate de presa de Tănasă Mirela:

Ediția din acest an a concursului MECANICUL ANULUI și-a desemnat câștigătorii. Marele trofeu rămâne la Cluj-Napoca, locul unde a avut loc și finala națională aseară, pe 18 noiembrie.
Pe 18 noiembrie va avea loc la Galleria 28 din Timișoara vernisajul expoziției „HAND(S)”, o expoziție tematică dedicată lui Doru Covrig (1942-2022), artist de origine română care a trăit și a lucrat în Franța.
Bătălie strânsă între cei mai iscusiți reparatori auto din România: încep înscrierile la concursul național Mecanicul Anului!
Peste 44 000 de împătimiți ai volanului și pasionați de tehnologie auto au asistat în weekend-ul 10-11 iunie, la ATBS, la un spectacol total, unde piloți și atleți de excepție au dat tot ce-au avut mai bun din ei în materie de viteză, precizie și forță.
Au mai rămas mai putin de două săptămâni până ce Romexpo va gazdui Auto Total Business Show (ATBS). e 10 și 11 iunie, pasiunea pentru mașini prinde viață la cel mai așteptat eveniment automotive al verii!