BHETA Do It Yourself Industry – Trade Mission to Romania

Camera de Comert Britanico – Romana (BRCC) impreuna cu Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord in Romania si British Home Enhancement Trade Association (BHETA) au organizat  in perioada 26-28 noiembrie 2018 la Bucuresti evenimentul BHETA Do It Yourself Industry – Trade Mission to Romania.

Scopul evenimentului din Bucuresti a fost acela de a facilita accesul companiilor britanice din industria DIY pe piata din Romania, fiind parte dintr-o serie de evenimente care au avut loc in principalele capitale europene. Conferinta „DYI Romanian Market Changes and Challenges” a deschis prima zi a evenimentului. Will Jones – Executive Director BHETA, Neil McGregor – Managing Partner McGregor & Partners si Chairman BRCC, Alexandru Bradean – Country Manager KR Group si Nicolae Hulea – Bussines Development Manager, Nielsen Romania au fost vorbitorii din primul panel – The Changes in Doing Business in CEN Region, Particularly Romania. Acestia au dezvoltat teme de interes despre contextul si provocarile pe care trebuie sa le aiba in vedere companiile care vor sa isi extinda activitatea in regiunea Europei Centrale si de Est, cu preponderenta in Romania.

Cristian Gavan –Manager General, MAM Bricolaj si Alexandru Tudor – Partener Audit & Assurance, KPMG Romania au prezentat contextul mediului de afaceri din tara, accentuand elementele importante in dezvoltarea durabila a unei afaceri. Discutiile care au urmat si interactiunile dintre vorbitori si audienta au fost moderate de catre Colin Lovering – Vice-Presedinte BRCC.

Evenimentul a continuat cu intalniri 1 la 1 intre companiile britanice si reprezentanti ai retelelor de magazine din industria DYI. In calitate de buyer-ii au participat mari jucatori in industria DIY din Romania: Vivre, MAM Bricolaj, Arabesque, Emag, Mobexpert, Carturesti si Decoincasa.

Dupa receptia de bun venit realizata in parteneriat cu Camera de Comert Romano – Portugheza, cea de a doua zi a debutat cu doua prezentari despre specificul dezvoltarii unei afaceri din industria DIY sustinute de catre Andrei Ghimpau – Purchase Manager, Mobexpert si Ana Canja – Buyer Vivre. Prezentarile au fost urmate de o serie de intalniri 1 la 1 intre companiile din Marea Britanie si cele din Romania, iar ziua s-a incheiat cu o vizita intr-unul dintre magazinele de specialitate din Bucuresti.

Despre eveniment Will Jones (Executive Director BHETA) a spus: Echipa BRCC a organizat o misiune extraordinara, bine organizata si executata, prin intermediul careia companiile din UK au primit informatii valoroase despre piata din Romania si au avut oportunitatea de a intalni buyeri si retaileri online. BRCC a creat o atmosfera pozitiva si relaxanta care le-a permis reprezentantilor din Marea Britanie sa interactioneze cu usurinta si sa impartaseasca din experienta lor comerciala. Evenimentul a fost un real succes, pe care dorim sa il repetam si in alte tari din Europa.

BHETA este o asociatie de top care numara peste 320 de companii manufacturiere, furnizori si distribuitori din industria DIY, insumand 15,5 mld. de lire din vanzarile de tip retail si 15.000 de angajati.

Cu o activitate de peste 20 de ani in Romania, Camera de Comert Britanico – Romana se implica activ in dezvoltarea oportunitatilor de afaceri si de investitii ale companiilor din Marea Britanie, dar si a celor din Romania care doresc sa intre pe piata din UK.

Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord in Romania se implica in dezvoltarea competitivitatii si cresterii economice a Romaniei si sustine companiile britanice interesate sa intre pe aceasta piata.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte Comunicate de presa de Cocîrță Mihaela:

Sartorom, prima companie de echipamente de laborator fondată după 1989, cu capital integral românesc, aniversează anul acesta 30 de ani de activitate în România.
Alukönigstahl - furnizor de soluții premium pentru construcții rezidențiale și lider pe piața sistemelor din aluminiu și oțel - vine cu o serie de soluții
MediHelp Internațional anunță introducerea unui instrument de plată care revoluționează industria asigurărilor de sănătate.
Prima companie din România care a obținut certificarea pentru aplicarea marcajului CE pe uși de exterior rezistente la foc și etanșe la fum este Aluco.
AluKönigStahl, lider pe piața sistemelor din aluminiu și oțel a îndeplinit, cu succes, toate obiectivele pe care și le-a propus pentru anul 2020.