BITSoftware lansează SocrateDeclarații pentru generarea raportării SAF-T

Raportarea SAF-T (D406) este cea mai provocatoare declarație atât pentru societățile comerciale cât și pentru producătorii de sisteme informatice. Începând cu anul 2022, declarația 406 este obligatorie pentru marii contribuabili și se va extinde din 2023 și asupra contribuabililor mijlocii, iar din 2025 pentru aproape toate societățile comerciale.

Termene de raportare D406 (SAF-T) :

– marii contribuabili -> ianuarie 2022, cu o perioadă de grație de 6 luni
– marii contribuabili încadrați în aceasta categorie începând cu 1 ianuarie 2022 care nu au făcut parte din această categorie în anul 2021 -> iulie 2022
– contribuabilii mijlocii -> ianuarie 2023
– contribuabilii mici -> ianuarie 2025

BITSoftware vă oferă o soluție flexibilă, ușor de utilizat și care să răspundă cerințelor tehnice furnizate de ANAF. Ca furnizor consacrat de sisteme de business, am analizat complexitatea cerințelor declarației, amplitudinea datelor ce trebuie furnizate, variațiunea și specificitatea în implementarea ERP și venim acum cu o soluție care să răspundă tuturor acestor provocări.

În acest sens BITSoftware lansează SocrateDeclarații pentru generarea raportării SAF-T oferit exclusiv ca serviciu SaaS în AWS Cloud. Soluția a fost proiectată pentru a se integra cu SocrateERP, dar și cu terțe sisteme informatice sau aplicații specializate.

 

Cum se obține declarația D406 SAF-T?

Pregătirea pentru obținerea declarației D406 (SAF-T) nu înseamnă doar extragerea datelor din ERP și transmiterea lor către ANAF, ci presupune parcurgerea unor etape de pregătire, de înțelegere a structurii declarației și a elementelor care trebuie raportate, urmate de o parte de configurare a aplicației și ajustare a fluxurilor de documente pentru a permite obținerea informațiilor în formatul solicitat de ANAF.

Echipa BITSoftware vă oferă și servicii de suport și implementare pentru utilizarea serviciului SocrateDeclarații pentru generarea raportării SAF-T, precum și o documentație cu etapele ce trebuie parcurse pentru obținerea declarației.

 

Cu ce vine SocrateDeclarații ?
– procesarea datelor în vederea obținerii declarației în formatul .xml standardizat solicitat de  ANAF
– stocarea fișierelor sursa (.csv) generate fie din ERP sau provenite din alte surse
– stocarea declarațiilor generate
– validarea sintactică și de structură a datelor procesate
– păstrarea istoricul informațiilor de procesare
– informații cantitative și calitative despre datele procesate/raportate, atât la nivel de fișiere sursă, cât și la nivel de .xml  declarație

Munciți mai puțin și faceți o raportare corectă
Raportarea în sine este extrem de detaliată, deci trebuie să adunați aproape toate datele financiar-contabile și tranzacțiile operaționale din perioada raportată.

 

Serviciul SocrateDeclarații este pregătit pentru a face față provocărilor pe care le-a adus noua declarație SAF-T ca parte a digitalizării sistemului fiscal din România.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Nume: Alina Răfoi
Functie: Marketing Specialist
Email: contact@bitsoftware.ro
Telefon: 0368-412120
Website: www.bitsoftware.eu

Cuvinte cheie:

SAF-T, declaratia D406, BITSoftware, SocrateERP

Alte Comunicate de presa de Alina Alina:

Nu lăsați pe ultima sută de metri adaptarea la noile cerințe legislative
BITSoftware, Bronze Partner la Conferința Magazinul Progresiv. Cel mai mare eveniment B2B dedicat industriei de retail & FMCG va avea loc în perioada 22-24 Martie 2023 la Hotel Internațional din Sinaia.
[ebook] Utilizați transformarea digitală ca avantaj competitiv în business
Investiți în Digitalizare cu ajutorul fondurilor europene! Granturi între 50 și 500 de mii de euro pentru companiile de construcții prin măsura 4.1.1. BIS – „Investiții în retehnologizare acordate IMM-urilor din domeniul industriei alimentare și al construcții
Optimizarea consumului de substanțe pentru tratament în agricultură