Care sunt avantajele alimentelor bio?

Oamenii care aleg să „devină bio” pot face acest lucru deoarece produsele bio au un gust mai bun, sunt mai sănătoase, mai bune pentru starea de spirit, pentru bunăstarea animalelor și pentru mediu.

Vânzările de alimente bio continuă să crească de la an la an. Creșterea vânzărilor se datorează, printre altele, îngrijorării din ce în ce mai mari a publicului în ceea ce privește utilizarea pesticidelor, precum și creșterii gradului de conștientizare a modului în care sunt produse alimentele.

Pentru a te ajuta să decizi dacă alimentele bio sunt potrivite pentru tine, am compilat următoarele avantaje ale cumpărării de alimente bio – precum și sugestii cu privire la produsele bio care sunt cele mai bune de achiziționat.

Avantajele alimentelor bio

Agricultura ecologică este mai prietenoasă cu mediul. Totodată, în fermele ecologice este posibil să găsiți o diversitate mai mare de plante (fără a include alimentele bio în sine) și animale.

Alimentele bio procesate nu conțin grăsimi hidrogenate, în timp ce alimentele care nu sunt bio conțin grăsimi hidrogenate în cantități ridicate.

Dacă ești îngrijorat de modul în care sunt tratate animalele, atunci alegerea alimentelor bio este cea mai bună decizie. Agricultura ecologică asigură hrănirea animalelor cu o dietă naturală și creșterea acestora în condiții de libertate.

Culturile modificate genetic (GM) nu sunt permise în conformitate cu standardele organice.

Există un nivel mai scăzut de reziduuri de pesticide în alimentele bio, deoarece doar un număr mic de substanțe chimice sunt permise în producția de alimente organice. Cu toate acestea, trebuie menționat aici că este posibil să se producă fructe și legume cultivate în mod convențional cu reziduuri minime. Într-adevăr, reziduurile nu sunt de obicei detectate în aproximativ 70% din produsele prelevate de Comitetul pentru reziduuri de pesticide.

Cumpărarea alimentelor bio

Bilanțul dietei ar trebui mai întâi examinat înainte de a lua în considerare ce alimente organice să cumperi. Încearcă să mănânci mai multe fructe și legume și alimente cu carbohidrați cu amidon (cum ar fi pâine, orez, paste, cereale pentru micul dejun și cartofi). Introdu în meniul tău două porții de alimente proteice pe zi și două porții de alimente lactate cu conținut scăzut de grăsimi. Toate aceste tipuri de produse bio le poți găsi pe SuntBIO. Dacă faci acest lucru, vei putea mânca mai puține alimente grase și zaharate.

După ce te asiguri că dieta ta este echilibrată, încearcă să incorporezi următoarele opțiuni alimentare bio:

●     Alege spanacul bio, salata verde, varza și cartofii, deoarece au niveluri mai ridicate de vitamina C, magneziu, fier și fosfor decât echivalenții lor anorganici.

●     Alege supa de legume bio. Cercetătorii au descoperit că supa bio conține de aproape șase ori mai mult acid salicilic decât cea anorganică. Acidul salicilic ajută la combaterea cancerului intestinal și la întărirea arterelor.

●     Consumă mere bio. Unele mere anorganice sunt pulverizate de până la 16 ori cu 36 de pesticide diferite și multe dintre aceste pesticide sunt greu de îndepărtat, chiar dacă alimentele sunt spălate bine.

●     Alege carnea bio. Mâncăm proteine mai mult decât suficiente, deci reducând cantitatea pe care o consumăm va compensa costul mai mare al cărnii organice. O revizuire a standardelor organice și a schemelor de asigurare a fermei de către Asociația solului, realizată de Compassion in World Farming, a constatat că standardele organice oferă cele mai înalte niveluri de bunăstare a animalelor. Deci, dacă alegi carne ecologică, vei proteja bunăstarea ta și a animalelor.

Creșterea alimentelor organice

Este foarte probabil ca vânzările de alimente bio să crească în continuare în viitorul apropiat. Indiferent dacă decizi sau nu să „devii bio”, ceea ce e important de reținut este că echilibrul e cheia atunci când vine vorba de conținutul general al dietei. O dietă complet bio poate să îți ofere un echilibru optim de nutrienți, iar alegerea diferitelor alimente din cele cinci grupe diferite de alimente constituie o dietă sănătoasă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Nume: Andrada
Functie: CEO
Email: office@suntbio.ro
Telefon: 0740 021 441
Website: https://suntbio.ro/

Cuvinte cheie:

suntbio, produse bio, alimente bio

Alte Comunicate de presa de Sunt BIO:

Avantaje ale alimentelor bio, precum și sugestii cu privire la produsele bio care sunt cele mai bune de achiziționat. Înlocuiește-ți produsele clasice cu produse bio!