Cat costa un aparat dentar?

Cu toate ca este o intrebare indreptatita, raspunsul nu e atat de simplu si asta pentru ca in stabilirea pretului se iau in calcul mai multi factori, plecand de la anomalia ce trebuie tratata, varsta pacientului, tipul de aparat dentar (aparat dentar invizibil, aparat dentar lingual 2D, aparat dentar fix, aparat dentar pentru adulti, aparat dentar pentru copii etc.) si incheind cu durata tratamentului. Asta ca sa numim doar cativa dintre ei. Dar ca sa iti faci o idee, costul unui aparat dentar porneste de la 1500 de lei (in cazul aparatelor mobile) si poate ajunge pana la 2500 sau chiar 5000 de euro pentru cele fixe.

Ca sa intelegi de ce pretul variaza atat de mult, trebuie, in primul rand, sa intelegi ca un aparat dentar nu este un simplu dispozitiv, ci un tratament in adevaratul sens al cuvantului, prin care se imbunatateste aspectul estetic si chiar functionalitatea danturii persoanei tratate.  se imbunatatesc aspectul estetic si functionalitatea

Daca un pacient se confrunta, de exemplu, cu probleme serioase de aliniere a dintilor, un medic stomatolog ii poate recomanda sa consulte un medic ortodont pentru intocmirea unui plan de tratament potrivit nevoilor sale. Totul incepe cu o evaluare a starii de sanatate a dintilor, urmata de o serie de investigatii, printre care radiografii, fotografii diagnostice, dupa care se realizeaza amprenta dintilor pacientului in vederea proiectarii aparatului dentar propriu-zis. Trebuie mentionat faptul ca tratamentul ortodontic – adica purtarea aparatului dentar – poate dura de la minim 2 – 6 luni si pana la trei ani, in functie de problema fiecarui pacient si de aparatul dentar utilizat. In plus, inainte de inceperea tratamentului, medicul ortodont va supune pacientul unui control amanuntit, iar daca se constata prezenta cariilor dentare, acestea vor trebui tratate in prealabil.

Indiferent de durata tratamentului, pe toata perioada sa vor fi efectuate controale regulate pentru ajustari necesare si pentru urmarirea evolutiei tratamentului.

Sa mai luam un exemplu – aparatul fix cu bracket-uri. Acest tip de tratament presupune, pe langa aparatul propriu-zis, sedinte lunare de control pe toata perioada tratamentului (in general o data pe luna), „reparatii” ale incidentelor ce pot aparea pe perioada tratamentului ortodontic: relipiri, recimentari etc., accesorii ce ajuta pacientul sa mentina o igiena orala mai buna, accesorii de protectie, indepartarea aparatului si contentia. Ultima etapa, cea de contentie, se impune sau nu in functie de varsta si de tratamentul urmat. Aparatele de contentie (gutiera si/sau retainer) mentin dintii in pozitia finala obtinuta de specialistul ortodont. Totodata, in perioada de contentie, pacientul trebuie sa revina la control, chiar daca nu mai are aparatul.

Pentru ca fiecare pacient este diferit, are nevoie de tratament personalizat in functie de problemele sale. Astfel, durata si tipul de aparat pot sa difere de la caz la caz, motiv pentru care si pretul difera in functie de aceste aspecte. In acelasi timp, un tratament de calitate inseamna un tratament realizat de catre un specialist dedicat si cu experienta, intr-o atmosfera de lucru profesionista, intr-un mediu perfect igienic, cu un personal cu cea mai buna pregatire, si – nu in ultimul rand – onestitate in ceea ce priveste toate costurile comunicate.” mentioneaza Dr. Delia Tigoiu, medic specialist in ortodontie la Clarodent cu peste 15 ani experienta.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte Comunicate de presa de Bogdan Dumitrache:

Cu toate ca este o intrebare indreptatita, raspunsul nu e atat de simplu si asta pentru ca in stabilirea pretului se iau in calcul mai multi factori...