Ce trebuie sa stii despre ramura medicala denumita alergologie

Despre alergologie. Ce este si ce presupune?

Alergologie este o specialitate medicala dedicata studierii raspunsului sistemului imunitar la antigene, desigur intolerabili pentru organismul nostru. Alergiile sunt cauzate de alergenii care se gasesc in proteine, aer, carbohidrati puri si chiar metale.

Acesti factori sunt extrem de diversi, de exemplu, multe persoane sunt alergice la caldura sau la frig, in timp ce altii sunt alergici la substantele chimice din alimente, produse cosmetice si medicamente.

Despre cum se formeaza alergiile in corpul nostru

Rolul sistemului imunitar este sa ne protejeze de agentii infectiosi (bacterii, virusuri, paraziti) care pot provoca infectii mai mult sau mai putin grave. Unul dintre mecanismele pentru a realiza aceasta aparare este producerea de anticorpi impotriva agentului patogen. Persoanele cu alergii vor produce anticorpi impotriva corpurilor straine (acarieni de praf, polen, venin de albine, viespe, proteine ​​animale, anumite alimente, medicamente etc.), chiar daca acest anticorp nu este periculos.
alergologie
Dupa contactul ulterior cu sensibilizatorul, acesti anticorpi declanseaza eliberarea de histamina si alte medii, provocand simptome alergice. Reactiile alergice afecteaza de obicei pielea, mucoasele, caile respiratorii si sistemul digestiv. Severitatea simptomelor variaza de la rinita usoara la reactii alergice care pot pune viata in pericol.

Iti recomandam cu mare incredere clinica medicala Romgermed

Personalul medical al clinicii Romgermed include medici de ingrijiri primare si alergologie cu experienta vasta in domeniu si ofera servicii medicale profesionale si de inalta calitate in clinica si sectia de ambulatoriu. Personalul nostru medical acorda prioritate educatiei complexe a pacientilor cu alergii, formuleaza meticulos si se adapteaza nevoilor pacientilor cu tratament medicamentos si imunoterapie.

Intra chiar acum pe pagina online a clinicii Romgermed si consulta o varietate de informatii disponibile. Informeaza-te complet despre tratamentele si procedurile lor si alege o clinica ce are o echipa completa in ceea ce priveste ramurile medicale existente. Pune si tu sanatatea pe primul loc, ai grija de tine si de cei din jurul tau ! Este foarte important sa previi si sa tratezi la timp.

DATE DE CONTACT

Nume: Romgermed
Functie: Romgermed
Email: office@clinicaromgermed.ro
Telefon: 213616113
Website: https://clinicaromgermed.ro/
Cuvinte cheie: alergologie, cabinet alergologie, consult alergologie, consult alergologic

Alte Comunicate de presa de 810 :