Cele mai stresante meserii din Romania

Stresul la locul de munca este un factor care va poate afecta in mod drastic viata, reusitele, inclusiv increderea de sine.

,,Un job stresant nu presupune doar un mediu de lucru alert si un sef recalcitrant. Stresul este alimentat de orele state peste program, salariile mici si nerecunoasterea meritelor in cadrul companiei. Am intocmit listele celor mai stresante si celor mai relaxante joburi din Romania, luand in calcul toti acesti factori.” a declarat o reprezentanta a unui site de joburi din Romania. Asadar, printre cele mai stresante joburi se numara:

Munca in departamentul de relatii cu clientii

Se spune ca stapanaul este clientul, dar pentru angajatii din departamentul de relatii clienti nu este o munca usoara. Fie ca intra in contact direct la telefon, ori prin intermediul unui mail, este un job solicitant, stresul este continuu, iar orele peste program sunt necesare pentru indeplinirea sarcinilor de zi cu zi.

 

Broker imobiliar

Datorita faptului ca piata imobiliara este in stand-by, brokerii imobiliari isi indeplinesc din ce in ce mai putin obiectivele. Acest job este dificil deoarece presupune convorbiri multiple cu tipologii diferite de clienti, deplasari si posibilitatea ca indiferent de efortul depus, sa nu se finalizeze cu un contract.

Profesor

Meseria de profesor este pe cat de frumoasa pe atat de stresanta. Profesorilor le revine responsabilitatea de a modela tinerele talente in timp ce se confrunta cu un sistem defectuos, salarii sub medie si respectul scazut al societatii fata de aceasta profesie.

In urma acestor studii s-a ajuns la concluzia ca pentru a scapa de stres, angajatorii trebuie sa puna la dispozitia angajatilor sai un program flexibil, training constant, salarii mai mari si diferite beneficii in functie de performanta. Printre cele mai relaxante joburi se numara:

Manager, director si inalt functionar public

In general, pozitiile cele mai inalte din cadrul unei institutii sunt lipsite de stres. Relaxarea apare din pricina faptului ca nu exista un program fix, iar salariul este cu mult peste medie.

 

Ocupatii administrative

Ocupatiile administrative presupun in general cunostinte minime din domenii variate, dar cu posibilitatea de program part-time. Este un job ideal pentru persoanele la inceput de drum, in cadrul caruia se pot dezvolta pe mai multe planuri si isi pot dezvolta abilitatile.

Afla mai multe despre posibilitatea de a avea un loc de munca intr-un mediu relaxant si cu venituri pe masura asteptarilor de pe acest site.

Alte Comunicate de presa de 733 :