Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă te invită să te implici în economia socială

A început din nou școala! Dar școala e altfel anul acesta. Iar pentru unii copii din România problemele se dublează pentru că nu au acces la internet sau dispozitive digitale pentru școala online.

Conform statisticilor oficiale publicate de INSSE, în anul școlar 2018-2019, populația școlară a înregistrat un procent de 72.2 % din copiii cu vârstă de școală, iar abandonul școlar a ajuns la 16,4%, cel mai mic procent din ultimii zece ani, potrivit Eurostat.

Economia socială înseamnă și grijă pentru copii și educația lor, prin proiecte de înființare a unor întreprinderi sociale care își aleg ca misiune socială creșterea nivelului de educație în zone defavorizate.

De exemplu, în comuna Livezeni din județul Mureș, Asociația pentru Inovare Socială, alături de partenerii săi locali, asigură de 3 ani consecutiv campanii de fundraising și de strângere de rechizite, materiale educaționale, cărți, haine, uniforme școlare și încălțăminte pentru copiii înscriși la școala din sat, iar anul acesta caută să găsească și terminale pentru școala online.

Dacă dorești să te implici și tu în economia socială cu proiecte și idei de afaceri, participă la Conferința de Promovare a Economiei Sociale organizată la Hotel Muscelul din Câmpulung Muscel, județul Argeș, în data de 17.09.2020, începând cu ora 17:00.

În cadrul evenimentului vei afla mai multe despre economia socială, dar și despre oportunități de finanțare pentru ideile tale sau digitalizarea întreprinderilor și impactul social și economic al acesteia.

Pentru înscriere, accesează și completează formularul de participare AICI

Nume: Asociatia pentru Inovare Sociala
Email: contact@inovare-sociala.ro
Telefon: 762248195
Website: www.ingenius-hub.eu
Cuvinte cheie: economie sociala, afaceri, finantare, fonduri europene

Asociația pentru Inovare Socială te invită joi, 24.09.2020, la Hotel Concordia, Târgu Mureș la masa rotundă oganizată în cadrul proiectului „Măsuri integrate pentru combaterea sărăciei și a marginalizării în Livezeni”!

Conferință de promovare a economiei sociale și oportunităților de finanțare existente pentru organizații și companii, urmată de o masă rotundă