Centrul de Studii Colibri inaugurează cel de-al doilea sediu, din cartierul Faleză Nord

Cu acest prilej, va fi inaugurat cel de-al doilea sediu, din cartierul Faleză Nord, de pe strada Unirii nr. 67. Aici îşi vor desfăşura activitatea cinci clase de învăţământ primar şi trei grupe de grădiniţă.

Elevii şi preşcolarii sunt aşteptaţi într-o clădire modernă, concepută şi realizată la cele înalte standarde. Sălile sunt mari, spaţioase şi luminoase, iar dotările sunt pe placul celor mici, dar şi ergonomice, moderne şi funcţionale.

Noua clădire are trei etaje şi se întinde pe o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi, în care sunt desfăşurate opt săli de clasă. În plus, imobilul cuprinde sală de recreere si activitati sportive, sală de mese, sală multimedia, cabinet medical, teren de sport, asigurând cele mai bune condiţii pentru cei mici. De asemenea, copii au acces la salina proprie din celalalt sediu,  au sală de lectură iar clasele sunt dotate cu materiale moderne şi specifice vârstei preşcolarilor şi şcolarilor. În plus, spaţiul de joacă si terenul de sport sunt generoase, copiii având la dispoziţie o curte de 1.000 de metri pătraţi.

Centrul de Studii Colibri, unic la nivelul judeţului Constanţa, cuprinde SCOALA PRIMARA si GRADINITA COLIBRI si pune la dispozitie grupe de creşă, pentru copii de la şase luni, grupe de grădiniţă cu program normal şi grupe de grădiniţă cu program prelungit, şcoală primară, cu clasele 0 – 4, şi afterschool. Cu o experienţă la grădiniţă de mai bine de opt ani, centrul a primit în anul 2012 autorizaţia şi pentru nivelul primar. Anul 2014 a marcat şi acreditarea de către Ministerul Educaţiei Naţionale a grădiniţei, o încununare a tuturor eforturilor depuse în cadrul unităţii, dar şi o confirmare a valorilor şi calităţii serviciilor oferite de Centrul de Studii Colibri.

Astfel, activităţile se desfăşoară conform curriculumului stabilit de Ministerul Educaţiei Naţionale, îmbunătăţit prin curricumul la decizia unităţii. Pe lângă tot ceea ce învaţă prin joc, cei mici beneficiază de psiholog şi asistenţă medicală permanentă. Limba engleză este predată intensiv la toate grupele şi clasele, iar, începând cu grupa mijlocie, copiii au şansa de a învaţa şi a doua limbă străină, la alegere, franceza sau germana.

În ce priveşte Scoala Primară din cadrul Centrului de Studii Colibri, cursurile au la bază curriculumul naţional aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Totuşi, abordarea este una modernă, europeană, care utilizează metode activ-participative, lucrul pe efective mici de copii şi învăţarea prin cooperare, valorificarea inteligenţelor multiple şi a inteligenţei emoţionale, precum şi dezvoltarea competenţelor transdisciplinare.

În cadrul programei sunt organizate activităţi de învăţare în care elevii aplică tocmai conţinuturile însuşite la situaţii de viaţă reală. Se pune accentul şi pe învăţarea diferenţiată şi studiul individualizat, conform nevoilor şi programului fiecărui elev. Elevii au cinci ore de limba engleză pe săptămână şi, o dată pe lună, au English Special Day, o zi în care comunică exclusiv în limba engleză. În plus, pot lua lecţii de teatru şi de dans, sunt organizate ateliere cu diferite activitati.

Centrul After School este la dispoziţia elevilor din clasele primare, care îşi pot face temele aici sub supravegherea personalului specializat, se pot relaxa, dar şi participa la activităţi practice, cum ar fi jocuri educative şi de socializare.

„ Noul sediu este generos, cu spaţii pregătite pentru a primi copiii. Spatiul a fost gandit in detaliu si indeplineste cele mai exigente cerinte. Proiectul este curajos si efortul depus pentru realizarea acestuia a fost mare. Incercam sa ne dezvoltam permanent, sa ne perfectionam si ne mandrim ca formam un colectiv performant. Echipa noastră pune accentul pe antrenarea minţii copiilor spre cunoaştere. Practic, reuşim să armonizăm nevoile copiilor cu aşteptările părinţilor, printr-un sistem educaţional care valorifică abilităţile şi calităţile individuale. Considerăm că este important să îi învăţăm pe copii cum să gândească, nu ce să gândească, totul petrecându-se într-un climat de încredere şi siguranţă. Noi suntem diferiţi atât prin intermediul programelor educaţionale implementate în şcoala şi grădiniţa noastră, fie ele curriculare, extracurriculare sau opţionale, cât şi prin grija şi atenţia deosebită acordată evoluţiei fiecărui copil, astfel încât acesta să reuşească, cu ajutorul nostru, să-şi descopere adevăratele aptitudini şi să-şi dezvolte propria personalitate, fiind susţinut de profesionişti”, precizează managerul Centrului de Studii Colibri, Claudia Bâlbă.

 

Despre Kool Media

Ideile creative – “out of the box” ne dau culoare şi ne fac să zâmbim- atât pe noi, cât şi pe clienţii noştri, dar şi pe clienţii clienţilor noştri. Întotdeauna ne place să “lucrăm” cu entuziasm şi voie bună!

Noi, Kool Media, suntem o agenţie de publicitate din Constanţa, cu o experienţă îndelungată a echipei în Marketing – Creaţie- Comunicare –Relaţii Publice – Mass Media –Organizare evenimente –Printuri de mici şi mari dimensiuni.

 

Pentru detalii suplimentare:

Camelia Artamon, Managing Partner/ Elena Luiza Oprea, Managing Partner

camelia@koolmedia.ro/ elena@koolmedia.ro

Tel: 0721.011.922/ 0723.732.073

www.facebook.com/KoolMedia

DATE DE CONTACT

Nume: Camelia Artamon
Functie: Managing Partner
Email: camelia@koolmedia.ro
Telefon: 721011922
Website: http://www.koolmedia.ro/
Cuvinte cheie: Centrul de Studii Colibri, Kool Media, After School, Claudia Bâlbă, an scolar 2018

Alte Comunicate de presa de 308 :