Cine este Politia de Rent a car si cu ce se ocupa?

Ca in orice piata, exista anumite elemente negative care au tendinta de a trage in jos imaginea acesteia. In aceeasi postura se afla si piata de rent a car din Romania. Incepand din anul 2007, Romania a intrat in Uniunea Europeana, ceea ce a permis accesul multor straini in tara. De asemeni, tot din acest an… Romanii aveau permisiunea de a muncii in spatiul european, intorcandu-se o data cu sarbatorile.

Toate aceste intamplari au fost factori ce au influentat extrem de mult economia din zona inchirierilor auto.

Cititi mai departe…

De ce este nevoie de Politia de Rent a Car?

Cum au inceput sa apara elementele negative in serviciul de rent a car?

Ca sa intelegem mai bine, pentru serviciul de inchirieri auto va apela in mare parte persoanele ce vor avea nevoie de masina pentru o perioada scurta de timp. Cum am spus si in randurile de mai sus, numarul strainilor si a romanilor plecati la munca in strainatate… Au influentat extrem de mult piata de rent a car. Crescand numarul persoanelor din ambele categorii… In piata de rent a car, cererea a ajuns sa depaseasca oferta.

Datorita faptului ca cererea pentru acest serviciu a ajuns extrem de mare,… Imediat dupa anul 2008, au aparut o multitudine de companii de inchirieri auto. Din pacate, foarte multe din aceste firme incurcau clientii prin doua forme:

  • masina care era oferita clientului nu oferea siguranta 100%
  • clientii ajungeau sa plateasca mai mult decat merita serviciul in sine

Pentru a intelege mai bine, mare parte din aceste companii aparute noi, nu respectau clientul sub nici o forma. Unele nu stiau cum, altele nu doreau. Pentru ele, cel mai important element il constituia profitul.

Situatii nefaste din zona de rent a car

Au fost si inca mai sunt situatii in care li se retrageau fara motiv, sume considerabile din cardul clientilor.

Cum se intamplau aceste situatii?

Clientii achitau in avans, pe baza cardului de credit, suma pentru inchiriere. De asemeni, tot pe cardul de credit ramanea blocata si garantia, urmand sa fie deblocata la sfarsitul inchirierii. La multi dintre clienti, suma respectiva nu a mai fost returnata.

Un alt exemplu des intalnit era: Masina era inchiriata catre client. Intre timp, agentul ce lucra la compania respectiva sau chiar proprietarul zgaria autovehicul in timpul inchirierii. Motivul era simplu: Retinerea garantiei auto.

Pe langa toate aceste cazuri au fost nenumarate situatii in care clientii comandau un model de masina pentru rent… Si ajungeau sa primeasca cu totul alt autovehicul. SI SITUATIILE POT CONTINUA!!!

De ce a fost nevoie de Politia de Rent a Car?

Clientul ce apeleaza la serviciile de inchirieri auto va trebui protejat

Orice client trebuie protejat, dar va trebui sa avem o atentie sporita mai mult catre cei ce apeleaza la serviciile, unde nu exista foarte multe reglementari. In momentul de fata, pe piata de rent a car nu exista un ansamblu de legi, care:

  • sa forteze companiile de rent a car sa plaseze o garantie auto
  • sa anunte clientul, atunci cand exista o dauna produsa, ca va avea de platit ( si cat anume )
  • sa puna baze stricte in realizarea contractului de rent a car

Toate aceste elemente nu sunt stabile si raman la alegerea fiecarei companii de inchirieri auto. Acest lucru inseamna ca daca o firma de inchirieri auto va dori sa retina o garantie de 500 de euro pentru o zgarietura,… Nimeni nu o va putea opri.

Pentru aceste situatii a fost creata Politia de Rent a Car

Pentru astfel de cazuri a fost creata rubrica Politia de Rent a car. Este necesar sa atentionezi clientul cu privire la anumite parti negre, ce pot aparea in acest serviciu. Trebuie sa ii spui cum va trebui aleasa o firma de inchirieri masini. De asemeni, va trebui sa ii spui cand anume sa solicite contractul de rent a car si ce parti sa analizeze din acesta. Efectiv, este un ghid practic ce ofera fiecare pas pentru a ajunge sa inchiriezi masina, fara sa fii tepuit.

De cine a fost creata Politia de Rent a Car?

Tendinta acestei rubrici este de a oferi toate informatiile necesare pentru a inchiria o masina intr-un mod cat mai normal. La baza acestei categorii sta site-ul rent-4u.ro. Este o companie ce a aparut de foarte mult timp pe piata de inchirieri auto. Scopul lor este de constientizare a clientilor din acest domeniu. Se doreste practic, ca orice client ce apeleaza la aceste servicii, sa treaca inainte printr-un filtru.

Stati linistiti! Rubrica nu recomanda sub nici o forma site-ul rent-4u. Este o rubrica informativa si nu are tendinta de reclama.

Cam atat despre Politia de Rent a Car. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit, si… Va sfatuim ca de fiecare data inchiriati o masina, sa intrati pe Politia de Rent a Car.

DATE DE CONTACT

Nume: Serdin Liviu
Functie: Fondator
Email: rent.4u.ro@gmail.com
Telefon: 741271233
Website: https://rent-4u.ro/
Cuvinte cheie: politia de rent a car, exemple din piata de inchirieri auto, mafia din zona de inchirieri masini, cum se inchiriaza o masina

Alte Comunicate de presa de 1101 :