Companiile isi reduc costurile prin externalizarea serviciilor de mobilitate

In Europa si, mai ales, in Marea Britanie, tot mai multe companii aleg sa externalizeze serviciile de mobilitate, optand pentru companii de rent a car sau pentru cele care efectueaza transferuri catre si de la aeroport, in detrimentul propriilor flote.

Globe News Wire si alte publicatii de specialitate apreciaza externalizarea acestor servicii ca fiind o strategie de reducere a costurilor, dar si de eficientizare a procesului. In conditiile in care, atat la nivel national, cat si la nivel international, companiile sunt in cautarea celor mai potrivite solutii de scadere a bugetelor alocate departamentelor si activităților auxiliare core business-ului lor, optarea pentru servicii de transferuri catre si de la aeroport a devenit o alternativa profitabila.

                Alegerea unui colaborator pentru serviciul de transferuri spre si de la aeroport aduce beneficii semnificative unei companii, spune Ortansa David, Manager General, David Intercar. Reducerea cheltuielilor se face, in primul rand, prin renuntarea la flota si la parcul auto, a carui mentenanta implica alocarea unui buget generos. In acest fel, compania nu mai are nevoie de asigurari, de combustibil si de personal dedicat, nu mai trebuie sa plateasca taxe pentru autostrazi, pentru parcarile de la aeroport si nu mai este nevoita sa acopere multe alte costuri ascunse. Astfel, anual, o companie va dispune de un buget suplimentar pe care il va putea investi in dezvoltare sau în alte directii de business, afirma Ortansa David.

Tendinta externalizarii serviciilor de mobilitate a aparut in SUA in urmă cu peste zece ani, dupa care a ajuns in Europa, preconizandu-se ca va fi din ce în ce mai vizibila si in Romania in urmatoarea perioada. In contextul în care, la nivel global, industria va atinge peste 124 mil. de dolari pana in 2022, la nivel national se estimeaza o crestere semnificativa si o dinamica accelerata, atat in zona corporate, cat si in ceea ce priveste turismul de afaceri si cel de placere.

DATE DE CONTACT

Nume: Adriana Cocîrță
Functie: CEO & Owner Nomade Communication
Email: adriana.cocirta@nomade.ro
Cuvinte cheie: Rent a car, transfer aeroport, servicii de mobilitate

Alte Comunicate de presa de 234 :