Comunicat de presă Asociația GO-AHEAD anunță al doilea EVENIMENT DE CONȘTIENTIZARE din cadrul campaniei #CurajulNUareGen

Joi, 20 octombrie 2022, începând cu ora 08.30, la Mandachi Hotel & Spa, Salon King, din Suceava  va avea loc cel de-al doilea Eveniment de Conștientizare al proiectului EDURIGHTS4GIRLS – Acces egal la educație, organizat împreună cu Asociația Școlară Suceveană pentru Educație și Dezvoltare.
La eveniment vor participa reprezentanți ai partenerilor de proiect, directorii și consilierii școlari ai celor 7 licee implicate în proiect din județul Suceava, elevi, părinți, reprezentanți ai instituțiilor publice și organizațiilor non-guvernamentale locale, parteneri media.
Evenimentul va fi deschis de către Alexandra Bălșeanu, Președintele Asociației GO-AHEAD, Dana Jigman, Manager de proiect, Maria Teodoreanu, Președinte ASSED și moderat de jurnalista Mădălina Samoilă.
Despre motivație, curaj și determinare vor vorbi cei 6 speakerii principali ai evenimentului:
ü Alina Donici, Managing Partner Artesana
ü Elisabeta Moraru, Country Manager Google România
ü Tedy Necula, Regizor
ü Dalisa Strugariu, Responsabil tehnic Active Citizens Fund România
ü Adrian Păduraru, Actor
ü Daniel Barbu, Senior Security Manager, Adobe România
În cadrul evenimentului va avea loc și o sesiune deschisă de discuții despre provocările actuale ale liceenilor și ceremonia de acodare a premiilor aferente concursului din cadrul campaniei #CurajulNUareGen, organizată în cele 7 licee din județul Suceava.
Concluziile și mesajul de încheiere vor aparține Directorului de Fundraising al Asociației GO-AHEAD, Adeline Duca.

Proiectul este derulat de către Asociația GO-AHEAD, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț și cu Asociația Școlară Suceveană pentru Educație și Dezvoltare cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este creșterea capacității nivelului de conștientizare și aplicare a drepturilor omului, în special a celor legate de problematica de gen și accesul/ dreptul la educație prin măsuri specifice de dezvoltare personală, consiliere, terapie de care beneficiază cel puțin 480 de eleve și 210 cadre didactice din 15 unități de învățământ din județele Neamț și Suceava, precum și acțiuni extinse de conștientizare, monitorizare, advocacy de care beneficiază peste 2000 de persoane – elevi, părinți, profesori, actori din comunitățile vizate.

Despre Programul Active Citizens Fund România
Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.”

DATE DE CONTACT

Nume: Dana Jigman
Functie: Manager de proiect
Email: office@go-ahead.ro
Telefon: 0726226064
Website: https://www.go-ahead.ro/ro/comunicat-de-presa-asociatia-go-ahead-anunta-al-doilea-eveniment-de-constientizare-din-cadrul

Cuvinte cheie:

asociatia go ahead; educatie; incluziune; sanse egale la educatie; formare; consiliere

Alte Comunicate de presa de Nemțoiu Alexandra:

În cadrul proiectului ”Cetățenie activă într-o lume digitală”, ASOCIAȚIA GO-AHEAD și ONG-urile active în sectorul 4, București, au realizat 11 parteneriate în vederea susținerii comune a inițiativelor dedicate cetățeniei active și a competențelor digitale.
În perioada de desfășurare a proiectului, Asociația GO-AHEAD a realizat parteneriate cu 12 organizații non guvernamentale active în județul Prahova.
Ca parte a proiectului „Dezvoltarea Inteligenței Digitale pentru o Cetățenie activă”, Asociația GO-AHEAD lansează 12 materiale audio-video de tip podcast cu titlul „Activ în comunitatea mea” publicate în perioada aprilie-mai 2023.
Asociația GO-AHEAD lansează în cadrul proiectului „Cetățenie activă într-o lume digitală” PODCASTUL „ORAȘUL lucrează pentru tine".
În datele de 28 martie, 6 și respectiv 25 aprilie 2023 au avut loc 3 sesiuni de consultare de tip masă rotundă în cadrul proiectului „Dezvoltarea Inteligenței Digitale pentru o Cetățenie Activă”.