Comunicat de presă – “Campionul Comunității”

Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, implementează în parteneriat proiectul „Community Champion Training Programme – CCTP ”, finanțat de Uniunea Europeană prin programul ERASMUS +, KA2, nr. de referință 2015-1-UK01-KA202-013597, care își propune crearea și pilotarea unui program de formare la nivel european, destinat specialiștilor din domeniul dezvoltării comunitare, din învățământul rural și mediul social cu scopul îmbunătățirii nivelului de implicare în rândul comunităților. Acest proiect este implementat de către Institutul Bucovina din România, într-un parteneriat transnațional cu 3 asociații din Marea Britanie: Plymount & District Mind Association, Volunteer Cornwall –UK și Penwith Community Development Trust, Construktiva din Suedia și Sentprima din Slovenia.
Printr-un schimb intensiv de experiență și vizite de studiu în cadrul acestui proiect s-a dezvoltat un program de formare certificat de către Ministerul Educației prin CCD Suceava, după modelul britanic, precum și organizarea unui curs interactiv, desfășurat prin sesiuni față în față și online, în scopul instruirii a 32 de profesori care activează în comunități dezavantajate. Programul de instruire este structurat pe 8 module de învățare, stabilind baze solide în lucrul cu membrii comunității pornind de la competențe cheie necesare, diagnoza grupului de lucru, metode și exerciții practice motivaționale și până la identificarea și soluționarea problemelor apărute în comunitate: de la lucrul cu familii vulnerabile, copii și tineri aflați în situație de risc, discriminarea copiilor în școală până la mobilizarea comunității și managementul voluntarilor la nivel de comunitate.
Facilitarea cursului în mediul online a fost realizată cu ajutorul unei platforme e-learning de tip Moodle dezvoltată în cadrul proiectului, cu acces gratuit.
Astfel, în data de 30 Martie 2018, Institutul Bucovina în parteneriat cu Casa Corpului Didactic ”George Tofan” Suceava organizează seminarul de prezentare a rezultatelor programului ” Campionul Comunității”, la sala de conferințe din cadrul Mezeului Bucovinei Suceava, unde vor participa specialiști din domeniul dezvoltării comunitare, reprezentanți ai instituțiilor publice și profesori participanți la programul de instruire din cadrul a 14 școli din județul Suceava: Liceul Tehnologic ”Oltea Doamna” Dolhasca, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava, Școala Gimnazială Gulia, Școala Gimnazială Budeni, Școala Gimnazială ”Acad. H. Mihaescu” din Udești. Școala Gimnazială ” Dimitrie Păcurariu” Șcheia, Școala Gimnazială ”Gheorghe Popadiuc” Rădăuți, Școala Gimnazială ” Ion Creangă” Suceava, Școala Gimnazială Valea Moldovei, Școala Gimnazială ” Grigore Ghica Voievod” Suceava, Școala Gimnazială Bosanci, Școala Gimnazială Nr.4 Suceava, și Școala Gimnazială Nr.8 Suceava.
Mai multe detalii despre proiect puteţi găsi online pe facebook https://www.facebook.com/communitychamp/ sau pe site-ul proiectului http://www.communitytrainingeu.com cât şi la sediul asociației, str. Oituz, nr. 30, Suceava sau la nr. de tel: 0230/ 524128, persoană de contact Petru Vasile Gafiuc, coordonator proiect

DATE DE CONTACT

Nume: Iacob Raluca Ioana
Functie: Coordonator Eveniment
Email: instruire.institutulbucovina@gmail.com
Telefon: 743422055
Website: http://www.communitytrainingeu.com

Alte Comunicate de presa de 307 :