Conferință de deschidere proiect- ROMA CIVIC

Vineri, 9 Noiembrie 2018, ora 11.00, în Sala ,,Nicolae Labiș” din cadrul Instituției Prefectului Suceava va avea loc Conferința de deschidere a proiectul ”Tineri romi pentru o comunitate cu inițiativă- ROMA CIVIC”.

Roma Civic este un proiect care urmărește să facă vocea auzită a 25 tineri de etnie romă în comunitățile din care provin aceștia (Suceava, Dolhasca, Berchișești, Arbore și Valea Moldovei)  printr-o serie de instruiri tematice în facilitarea comunitară. Tinerii vor fi sprijiniți să dobândească cunoștințe și abilități în teme care încurajeză voluntariatul, campanii de informare, conștientizare și luare de decizii în favoarea comunității, dezvoltarea leardership-ului sau relația cu autoritățile publice locale. Pe durata proiectului, vor fi dezvoltate 5 grupuri de inițiativă locală a tinerilor (GILT-uri) formate din 25 de tineri romi ce vor avea drept scop propunerea de inițiative locale și introducerea pe agenda de lucru a autorităților locale spre a fi validate.

Proiectul este implementat în parteneriat cu Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară – ACDC, Liceul Tehnologic “Oltea Doamna” Dolhasca, Școala Gimnazială Valea Moldovei, Asociația pentru Tineret Arbore – APTA, Primăria Berchișești, Asociația pentru Educație și Justiție Socială – HUMAN CATALYST și este  cofinanțat de Fondul pentru Inovare Civică, program dezvoltat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România, Raiffeisen Bank și Ursus Breweries..

Mai multe detalii despre proiect puteţi obține online pe facebook; https://www.facebook.com/CivicRoma/ sau https://www.cenres.ro/civic/ , la sediul nostru din municipiul Suceava, Strada Universității, nr. 48, cam.7  sau la nr. de tel: 0230 524 128, coordonator proiect, Marian Dascălu.

Nume: Iacob Raluca
Functie: coordonator eveniment